Békák

Bakancslistához adom
Frogs
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 91 perc, 1972

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Mocsárlakók ezrei támadják meg a kerekes székes déli ültetvénytulajdonost és családját a születésnapján, július 4-én, mert pusztítja a környék vadvilágát. Elindulnak hát, hogy ők pusztítsák el a férfit.

Stáblista:

Szereplők

Jason Crockett
Karen Crockett
Clint Crockett
Bella Garrington
Jenny Crockett
Maybelle
Michael Martindale

Hozzászólások

Szerinted?
Cirifischio 2022 jan. 21. - 14:17:24
Őszintén szólva kifejezetten bírom azokat a filmeket ahol főleg "környezetvédelmi célzattal" és konszolidáltan zabáltatnak fel embereket a legkülönfélébb állatfajokkal (tiszteld a természetet mert visszaüt - persze elsősorban nem azért kell óvni a természetet, hanem emberségből és mert a saját otthonát is tönkrebassza végeredményben az aki szennyezi), sőt eleinte vicces is volt, aztán már csak bele-belekapva lehetett nézni, olyan fültépő volt a folyamatos visítás, jajongás és halálhörgés, és úgy általában véve is ritka szar, olyan hulladék mint amit a vízsodor a part széléhez mos.... Nem tudom ez kinek okoz örömet, de elég beteg lehet a lelke. Az külön szomorú hogy Ray Millandnek is részt kellett ebben vennie, dacára hogy anno klasszikusokban játszott (Hitchcock-kal például). Remélem nem abban hittek hogy egyfajta Madarak lesz ebből a filmből:D:D:D
4/10
Sadenal 2015 ápr. 18. - 00:19:41 4/10
Hát ez valóban lehetett volna mérföldekkel jobb, de a kivitelezés enyhén szólva is gyenge lett. Érezhetõ, hogy kb. 300.000 dollárból csinálhatták de lehet sokat mondtam. Bizonyos halálnemek egyenesen nevetségesen voltak. :)


4/10
feketevipera 2013 ápr. 26. - 19:16:50
Ez borzalmas volt, bár nagyjából erre számítottam. Az alapötlet nem lett volna rossz (ti. hogy "a természet" bosszút áll az emberi pusztításért), de a megvalósítás nagyon gyenge volt, a cselekmény lapos és jellegtelen, a figurák általában egysíkúak - már akirõl részletesebben is megtudtunk valamit. Az az érzésem, hogy az alkotók nagyon félelmetes és misztikus produkciót akartak kreálni, ehhez képest ez valami nevetséges és unalmas izé lett. Az elsõ órában pl. alig történt valami, állandóan bevágták a békákról készült felvételeket, de ettõl még sajnos nem lett feszültebb a sztori. Aztán lassan elkezdtek hullani a népek, ahogy ez már lenni szokott, ám ebben sem volt semmi ijesztõ (azaz "horroros"). Túlmisztifikálták az egészet azzal, hogy kvázi a békák irányították az összes többi állatot (legalábbis nekem az jött le az egészbõl, hogy õk voltak a "fõnökök"), meg hogy eltûntek az emberek, de nem derült fény semmire, ez így szerintem eléggé erõltetettre sikerült. Igazi "zs" kategóriás mozi, nem is értem azokat, akik pénzt adtak az elkészítésére, illetve akik szerepet vállaltak benne (mondjuk a többségük valószínûleg igazi "no name" színészecske), sajnálom, hogy az MGM is jobbára csak ezeket a gyengus filmjeit veszi elõ, holott a stúdiónál sok jó alkotás is készült. Kb. két pontot tudnék jóindulatból adni a filmnek, azt is csak azért, mert a vége felé kezdtem élvezni a szereplõk rettegését és szenvedését.