Bérgyilkossági hivatal / Gyilkosság rendelésre

Bakancslistához adom
The Assassination Bureau
angol akció-vígjáték, 110 perc, 1969

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A Bérgyilkossági Hivatal hosszú évtizedek óta biztonságosan működik. Célpontjai kizárólag bűnös emberek. Egy ifjú újságírónő úgy dönt, magánnyomozásba kezd, hogy valóban csupán bűnös embereket hajlandóak-e meggyilkolni. Megbízza őket, hogy öljék meg vezetőjüket...

Stáblista:

Szereplők

Ivan Dragomiloff
Miss Winter
Lord Bostwick
Monsieur Lucoville
Madame Otero

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
stupek2 2015 máj. 25. - 15:13:02 5/10
Inkább vígjáték, mint bûnügyi film. 1969-es film, de minõsége és hangja sokkal jobb, mint késõbbi fekete-fehér magyar filmeké. Az ötlet frappáns, a 22-es csapdája. Ha te nem ölsz meg engem, én öllek meg téged. Közben mindenki átalakul, nehogy felismerjék.
Van benne egy kis Zeppelin, egy kis Superzsaru, bár mind a kettõ innen vette az ötletet. (1:46)
feketevipera 2012 ápr. 20. - 14:24:58
Bevallom, számomra csalódás volt a film, a nagynevû szereplõktõl többet vártam volna, igaz, a történeten sokat õk sem tudtak volna sokat javítani. Az alapötlet nem volt rossz, viszont maga a sztori elég unalmasra sikeredett, túl sok újdonságot és érdekességet nem tartogatott. A humor idõnként olyasmibõl állt, mint a bordélyházban kitörõ pánik, amikor behatolnak a rendõrök, illetve akadt egy-két elcsépelt poén is (pl. amikor megrántják az öreg fickónak a szakállát, és arról kiderül, hogy igazi stb.). Szerintem túl hosszú is lett a film, nyugodtan lefaraghattak volna belõle. Egyébként ha jól figyeltem, akkor akadt benne pár "baki", mint mondjuk az Európa-térkép. A történet elvileg az I. világháború elõtt játszódik, ehhez képest az egyik jelenetben a Trianon utáni Európát láthatjuk a térképen. A trükkök is sokszor gagyinak hatnak, a végén pl. a "leszámolás" szerintem bugyutaság volt, béna megvalósítással. Összességében véve közepesnél jobbat nem adnék a filmnek, ennél jobbra számítottam.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu