Betlehemi gyermek

Bakancslistához adom
Il bambino di Betlemme
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz filmdráma, 100 perc, 2002

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A film 2002-ben játszódik. Damiano Rezza, az anyagi gondokkal küszködő fiatal operatőr, felesége tiltakozása ellenére, elvállal egy veszélyes munkát az arab-izraeli háború sújtotta övezetben. Néhány kollégájával épp Betlehembe tart, de a közben hadszíntérré vált városban csapdába kerülnek. A Születés Templomában találnak menedéket és abban reménykednek, hogy az olasz hatóságok hamarosan kiszabadítják őket. Miután azonban, Jézus és a szent hely szelleméhez híven, a rendfőnök egy civilekből és fegyveresekből álló, kétszáz fős palesztin csoportot is befogad a templomba, az izraeli hadsereg körülzárja őket. Damiano véletlenül felfedezi, hogy a palesztinok között van egy várandós fiatalasszony is, aki nemsokára megszüli gyermekét. A baba életét azonban csak a gyors orvosi beavatkozás mentheti meg.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Amichay 2010 dec. 26. - 15:41:10 Előzmény stampo
Rosszabb annál! Ez egy hazugságképletre épülõ film:
http://podo-pro.hu/a-film-mint-politikai-uzenet/
stampo 2010 márc. 27. - 00:55:42
Hááát... Amit a legkevésbé vártam: leginkább egy keresztény propagandafilmre emlékeztetett. Elég sok giccses jelenet, közhelyes eszmefuttatások, sajnálatosan rosszul játszó (talán elhibázott rendezõi instrukciókat kapó)fõszereplõ. A film javára írandó, hogy nem az ellenségeskedést szította, olykor - fõleg az elején - valóságszagú volt. (Máskor meg nagyon nem.)
cika 2010 márc. 26. - 22:56:14
Nem baj. Darabra meg volt:-)
stampo 2010 márc. 26. - 22:22:26
Húh, úgy látszik, fáradt vagyok. Nem "tárgyaligas", hanem tárgyilagos...
stampo 2010 márc. 26. - 22:20:51
Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen kényes témárol sikerül-e (lehet-e) tárgyaligas - és egyúttal jó - filmet készíteni. Megnézem.