Betörő az albérlőm

Bakancslistához adom
The Ladykillers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjáték, 90 perc, 1955

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában egy rablóvezér, aki a bandájával együtt egy pénzszállító autó kirablására készül. Az akció sikerül, de az öregasszony rájön lakója kilétére és feljelentést tesz. A rendőrök azonban hazaküldik - álmodozzon csak otthon.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Mr. Robinson
Mr. Harvey
Louisa Wilberforce

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
breeder 2015 febr. 28. - 02:03:55 10/10
A sztori második fele kivételesen tetszett. Abban már volt bõven spiritusz (rendezésileg is, színészileg is). A komikus részek is nagyon jók voltak! Valahol az angol fanyar humor és a fekete komédia határán mozogtak. Nem véletlenül, hogy a betörõ az albérlõmbõl a Coen fivérek is megpróbáltak 2004-ben egy saját, friss verziót készíteni. Azt persze nem láttam, de az imdb és rotten szerint nem lett valami nagy durranás. Valószínûleg ehhez az '55-ös kiadáshoz sokat nem tudtak hozzátenni, csak a nevüket. :)

Nos, azzal együtt, hogy az elején azt mondtam, hogy a rendezést gyengusnak tartom, lehet hogy még többször (is) meg fogom nézni ezt a klasszikust! Kicsit lassabban csordogáló film, de ezt leszámítva nagyon szórakoztató és aranyos. A fekete humor kedvelõinek pedig elõszeretettel tudom ajánlani! :o)
10/10
breeder 2015 febr. 28. - 00:52:29 10/10
Most tartok kb a film felénél, de nem igazán mondanám klasszikusnak a rendezést tekintve.
A története viszont piszok jó! Arra már most azt mondom, hogy tuti 10 év múlva is emlékezni fogok rá! :)
matuschkapista 2010 aug. 07. - 14:59:34
Az egyik legjobb filmvígjáték. Olyan nevek játszanak benne, mint Alec Giunness és Peter Sellers. Én ahányszor láttam, betegre röhögtem magam rajta. Az utóbbi évek Ben Stiller és Adam Sandler fémjelezte, erõltetett és izzdságszagú amerikai humorával szemben igazi felüdülés ez a film.
Shelmedrin1 2010 aug. 07. - 14:52:15
Ha valakinek megvan a film HBO-s felvétele, kérem, írjon. Az eredeti, 1960-as években készült szinkron kellene, és az HBO azzal sugározta.
Köszi! ndkfilm@freemail.hu