Bibi Blocksberg és a varázsgömb

Bakancslistához adom
Bibi Blocksberg
német családi vígjáték, 102 perc, 2002

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Neustadt kisvárosban élő zseniális boszorkány, Barbara igencsak büszke egyetlen lányára, Bibire. Nem is csoda, hiszen Bibi is képes csodát tenni: először is a pusztító tűzvészből kiment két kisgyereket. Bibi egy nap üzenetet kap Walpurgiától, a boszorkánymestertől, aki arról értesíti, hogy hősiességéért rövidesen kitüntetést kap, amellyel hivatalosan is boszorkánnyá minősül. A probléma csak az, hogy Bibi apja, Bernhard ízig-vérig ember, és egyáltalán nem lelkesedik lánya természetfeletti képességeiért. De Bibinek hamarosan a boszorkányok között is meggyűlik a baja: a boszorkányrend tisztaságáért aggódó Rabia mindent elkövet, hogy a "félvér" Bibit megfossza rangjától...
A történet alapján azt hihetnénk, hogy a film csupán a Harry Potter-széria sikerét meglovagoló utánérzés. Pedig korántsem erről van szó: a pimasz kis boszorka diadalútja a német gyerekszobákban már 15 éve tart, csak a hangkazettákból 33 millió példányt adtak el. A látványos és szórakoztató filmváltozat méltó a legendássá vált mesekönyvhöz.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu