Bingo, zsebesnek áll a világ

Bakancslistához adom
Loosies
amerikai akciófilm, 89 perc, 2011

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Egy fiatal zsebtolvaj New Yorkban éli a gyors, szabad és viharos életét, amikor találkozik egy nővel, akivel korábban egyéjszakás kalandja volt.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
InteriorLulu 2016 jan. 17. - 11:59:13 8/10
A New York-i, apai "örökségként" adósságba került Bobby bármiféle szakma híján, ámde gyanút nem keltõ, konszolidált, mi több kimondottan szimpatikus megjelenésel, zsebtolvajlásból törleszt az õt sakkban tartó orgazda felé. Az adósságot lassan, de biztosan redukáló férfi azonban rövid idõ alatt két hibát is vét: ellopva egy nyomozó jelvényét, értelmetlenül magára uszítja a zsarukat, valamint teherbe ejt egy lányt, Lucyt, akitõl eredetileg azon az egyéjszakás kalandon kívül nem akart semmi mást. Igaz, a Lucyvel töltött különlegesen szép órák emléke az elmúlt három hónapban azóta is kísérti, így a hirtelen jött felelõsségtudattal az amúgy az anyjával együtt élõ, és annak új pasijával is konfliktusba kerülõ Bobby, szorosan nyomában a zsarukkal megpróbálja minél hamarabb rendbetenni az életét, amihez némi szerencse mellett a sármjára és a találékonyságára is nagy szüksége van.

Nagyjából ilyesmi lehetne a még spoilermentes filmleírás. Ahogy alattam a kolléga írja, nem akciófilm, de nem is dráma, nem is vígjáték, nem is romantikus film, pláne nem thriller, egyszerûen csak egy jó ritmusú, kerek történet, erõs romantikus szállal, vígjáték- és akcióelemekkel, némi drámai felhanggal, és a végén egy nem várt, csavaros húzással. A két fõszereplõ, Bobby és Lucy szerethetõ figurák, és érdekes hogy míg az õket alakító színészek nem igazán ismertek, szinte mindegyik fontosabb mellékszereplõt ismertebb arcok játszanak: Michael Madsen, William Forsythe, Joe Pantoliano, Vincent Gallo... Mondjuk a rendõr-szál (Madsen, és pláne Forsythe) lehetne erõsebb is, és a fõhõs motivációi közül van ami homályban marad, de még így is kimondottan élvezhetõ és szórakoztató darab.
10/10
Pearl25 2015 ápr. 20. - 20:13:40 10/10
Nagyon jó kis film, bár nincs benne lövöldözés, nem folyik a vér. Aki akciófilm néven erre vár, az valóban csalódni fog.
Kapunk viszont egy kerek történetet, sok vígjátéki elemet és némi tanulságot.
10/10.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu