BloodRayne - Az igazság árnyékában

Bakancslistához adom
BloodRayne
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német akciófilm, 95 perc, 2005

Értékelés:

169 szavazatból
Szerinted?

Két vámpírvadász, a Sárkány Társaságtól érkezett Sebastian (Matthew Davis) és Vladimir (Michael Madsen) ráveszik BloodRayne-t (Kristanna Loken), a féleg ember, félig vámpír dhampirt, hogy csatlakozzon hozzájuk és együtt kíséreljék meg elpusztítani a világ leggonoszabb és legerősebb vámpírját, Rayne apját, Kagant (Ben Kingsley). A lánynak ehhez meg kell találnia a három talizmán-szervet: egy szívet, egy szemet és egy bordát, melyeket egyik őse, Beliar munkált meg, s melyekre Kagan is feni a fogát. A talizmánok a birtoklójának akkora hatalmat biztosítanak, amely elegendő ahhoz, hogy a Földön mindörökké uralmat gyakoroljon a vámpírok felett.
Bemutató dátuma: 2006. július 27. Forgalmazó: Paradigma Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
beo71 2013 febr. 10. - 09:47:54 1/10
Nagyon unatkoztam és a fiam lemezei között rátaláltam erre az unikumra.Gondoltam megnézek valami agy pihentetõt, mikor megláttam : Director: Uwe Boll, már megrémültem.A német rendezõ neve a gagyi szinonimája, nem véletlenül.
Amit láttam, arra nincs szó.
A rossz filmeket paródiaként próbálom felfogni ( biztos ismeritek : annyira rossz, hogy már jó ) itt még ez sem sikerült, egyszerûen vérlázító. Michael Madsen nem meglepetés, de Gandhi, hogy juthatott idáig ?
Az egyetlen pozitívum : ott a helye minden idõk legrosszabb filmjei listáján és én láttam! 0/10.
Pikacsu 2013 jan. 18. - 21:41:40
Általában a párok távoztak, ha nem akartak égni, hogy ilyet néznek. De mindenkinek megfordult a fejében.
3/10
convar 2012 febr. 14. - 19:10:17 3/10
Ki nem állhatom az ilyen vámpíros fasságokat. Az összeset, engem még a Pengéktõl és az Underworldoktõl is kiver a víz. Ezt csak azért néztem meg mert Lokent imádtam a T3ban és mást azóta nem láttam tõle. Meg azért mert bennevan a Michael Madsen is :) (kár hogy itt nem hozta még a tõle elvárhatót sem) Nameg azért mert kíváncsi voltam Alba mibõl maradt ki :D (így megnézve azt mondom, nem bánom :) )

M. Rodriguez itt is kemény mint a fagyott kutya lába, Kingsleynek meg egyébként egész jól állt ez a fõvámpír szerep, Lokennek is a sajátja, de... attól ez még egy sz.r film :)

Azt azért hozzátenném, hogy annyira azért sztem nem rossz mint amilyen a híre. Ennél azért sokkal rosszabb filmek is vannak sztem. Ez bõven nézhetõ, nekem a cselekményvezetéssel sem volt különösebb bajom (persze totál sablon az egész), csak... mint már mondtam, am ez egy fasság :)


3/10
8/10
Just Relax 2012 jan. 19. - 14:26:53 8/10
A film története eléggé jó, a színészek többsége is érti a dolgát, de sajnos volt néhány kisebb baki a filmben, valamint pár nagyon lehetelen jelenet.
Átlagba véve elég jó film, de a hibák miatt csak 8/10et adtam rá.
offtopic
thomassd 2010 nov. 21. - 00:10:03
Egyet nem ertek pl miert nem azon vitaztok hogy miert egy hoki LGYI LED tevet reklamoznak izombol itt : http://port.hu/pls/tv/tv.prog ?

Mar megbocsassanak de az ilyen szemetsegekert fogok mindent kikapcsolni a nyamvadt bongeszombe mert elegem van a reklamokbol ! Ha valamit meg akarok venni akkor majd utanajarok es eldontom mit veszek meg!
nathalie 2010 nov. 21. - 00:08:37
Ne etessük a trollt...
thomassd 2010 nov. 21. - 00:03:15
Baratom igy irjak : Asshole

Ha mar nem tudod leirni helyesen ird a sajat nyelveden.
NANU..! NANU..! 2010 nov. 21. - 00:02:21
Na, inkább nézem a MATRIX-ot. :(
thomassd 2010 nov. 21. - 00:01:35
Ismet egy mindent felulmulo film. Oriasi fantazia , megvalositas jellemzi az a nehany percet amit lattam belole.

Ertekelhetetlen
1/10
siresire 2010 nov. 20. - 22:50:50 1/10 Előzmény DurLaDur
Az ilyen assholl-ak miatt lett hiteltelen a Port-os szavazás!
Te miért nem "lagzilajcsizámbofamily.hu"-ra írogatsz Ember?
SlyCool 2010 nov. 20. - 17:49:10 Előzmény SteelDog
Nagyjából egyetértek azzal, amit írtál, de ez a "kismedvézés" ne haragudj, de ultragáz.
memphis89 2010 szept. 09. - 22:47:47
ezt a témát a játékban nagyon eltalálták. a náci-vámpíros-zombis egyveleg legalábbis nekem bejött. a filmet viszont uwe boll annyira cseszte el, amennyire csak lehetett. egyszerûen unalmas, gagyi történet (köze nincs a játékhoz), idióta befejezés. nem ajánlom.
SteelDog 2010 júl. 15. - 10:02:00
Elõre is elnézést kérek mindenkitõl, de egy kissé monstre gondolatmenetbe fogok fogni(:).

Ha jól emlékszem, az Alone in the Dark volt az elsõ, amit láttam a Mestertõl, ezt meg úgy 'néztem végig', hogy közben fõleg mással foglalkoztam (vagy az is lehet, hogy végignéztem, mert kétszer 'láttam', és nem emlékszem biztosan). Mindenesetre megállapítottam, hogy a Mester igazi pancser, amit csinál, már nem is amatõrizmus, hanem dilettantizmus. Az AITD elsõ részével játszottam számítógépen, de láttam-hallottam a többirõl is - nos, a film egy ígéretes kezdet (amíg Carnby el nem jut a Stephen Dorff vezette ügynökségig vagy mifenéig) után át nem ment egy unalmas öldöklõs akciófilmig (ha késõbb mégis javul, kismedve, de nem voltam rá kíváncsi tovább). Gondoltam, így elferdíteni egy remek mûvet (szándékos különírás)!

A BR-játékot nem ismerem, bár hallottam már róla. Gyorsan olvastam egy kritikát, ami lehúzza szegényt. Ezért nézzük csak a filmet. A sztorit átírták kissé, ami nem baj, persze, de így is elég egyszerûnek tûnik. Az alapmotívum (a három cucc begyûjtése meg a vámpírok ellen harcoló rend) még jó lenne, de talán egy izgalmasabb sztorimenettel áthidalható lett volna az egyébként blõd sablonos, tötymörgõ és sokszor érthetetlenül bekövetkezõ eseményekre építõ történet. A fõ karakterek végig ugyanazt csinálják: ölnek, trónon ülnek és így tovább. A színészi játék ilyen-olyan, meg aztán kinek ki számít nagy színésznek, bár egy Geraldine Chaplin és egy Ben Kingsley, ha nem is szereti õket valaki, elég híresek, nyilván nem véletlenül. Személy szerint róluk nem tudok nyilatkozni, mert eddig nem láttam elég filmet tõlük hozzá.

Összességében nagyon lagymatag az egész, mindössze egy-két értékelhetõ dolog van benne: a mészárlásokat elég élethûen mutaták (bár az átvágott hasból/mellkasból folyton ugyanúgy ömlõ vér olyan érzetet kelt, mintha ugyanazt a jelenetet ismételnék), a szexjelenet, na az igen, tényleg merész (itt most nem csak a férfi beszél belõlem, szerintem a szokásosnál forróbbra sikerült, noha ez is minden összefüggés nélkül jön), na és mindenen korona Kristanna Lokken, aki egyszerûen... vadítóan néz ki. Szerintem helyes csaj, bár más filmben nem láttam, így a színészi képességeirõl sem tudok mit mondani, e film alapján ALAKUL, a róla alkotott képek alapján elég sokféle külsõ áll neki jól, és a BR-játékról látott képek után hajszálpontosan másolták át a hõsnõ küllemét a filmbe.

Nem tiltok el senkit attól, hogy megnézze, hisz ez mindenki szíve joga és valami úgyis mindeig tetszik valakinek, ha sokan le is húzzák. Szerintem minden tekintetben nagyon rossz film, s mivel sok alkotás bizonyul az elvárttól eltérõen hasonlónak, részemrõl ezért is hanyagolom a mozit évek óta. A tévében könnyen eldõl a filmek sorsa - ezért felesleges kiöltözni, barátnõvel/haverral egy rahedli pénzt elkölteni a mozijegy árán kívül az amúgy is hashajtó büfékínálatra (pedig szeretem a popcorn-t és a kólát is), a nem mindig kényelmes nagy vászonra és a bántóan ordító hangszórókra (ja, kismedve, én a honi kisvárosi moziba járok, nem a nagy multiplexekbe).

Még egy dolgot. A hozzászólások alapján elég érdekes kép jött le errõl a Boll gyerekrõl. Szerintem õ csinálja jól: nem tudni, honnan, de mindig szerez pénzt egy újabb filmre, amiben ha nem is feltétlenül tehetséges, de mindenképpen ismert arcok játszanak (na persze a honi arcokat, mint Udo Kier meg Til Schweiger, fel kell karolni), ebbõl mindig pocsék filmeket csinál, ráadásul mindig többé-kevésbé sikeres szg.-pes játékok alapján, amihez valahol a jogot is meg kell szereznie az anyacégtõl. Mi pedig gyûlölhetjük, meg akarhatjuk ölni, aláírást gyûjteni ellene, lehordhatjuk mindenfélének mindenféléért, de lényegében sokan beszélünk róla, ergo - hírnevet csinált magának. S amekkora féregnek tûnik, legalábbis az itt leírtakból, féreg módjára tovább is emeli a renoméját mindenféle hülyeség elkövetésével. Talán nem is olyan hülye, egyszerûen az a mániája, hogy a figyelem középpontjában álljon, vagy ha már magát is pancsernak tartja, csakazértis pancser marad továbbra is, ki tudja...
Over 2010 júl. 13. - 20:51:23
Ez a Uwe Boll érdekes figura. Már az elsõ filmjének készítése elõtt is akkor arca volt, hogy a reptérre járt megfordulni. Rendíthetetlenül kitart amellett, hogy õ márpedig a számítógépes játékok vászonra vitelének guruja lesz, ettõl az sem tántorítja el, hogy ha kinéz magának egy játékot, a cucc komplett rajongótábora egyemberként kel ki magából. Így a legfontosabb célközössége kapásból kilõve, más meg marhára nem fogja tudni hova kötni az eseményeket és azért nem fog elmenni. Fail na, nagyon fail.

Mellesleg ez esteben, maga a játák is (szvsz) közepesen ötlettelen és jellegtelen volt, ha még hozzávesszük, hogy olyan tehetségtelen, mint a kurvaélet, szegénynek matematikai esélye sem volt, hogy elfogadható filmet alkosson.
10/10
DurLaDur 2010 júl. 13. - 19:44:16 10/10 Előzmény duckshoot
Ez a film szuper!
Má 10x láttam.
duckshoot 2010 márc. 29. - 19:35:37
Ez a film hányinger, nem hittem a lehúzásnak, kellett volna.
A legtöbb film amit ócsárolnak tetszik, gondoltam ez se lehet olyan rossz. De AZ.
Jobb lett volna Rayne-t a nácik közé dobni, mint a játékban.
Jó film lehetett volna.
1/10
skip 2010 márc. 29. - 19:22:48 1/10
A játék amibõl filmre vitték az elég pofás volt,ami a film esetében nem mondható el.
Csak azt nem értem,hogy vállalhatták el a színészek ezeket a szerepeket a filmben
(ennyire kellett a pénz?)Pedig van benne egy két ismert színész.
És állítólag van második része is??!
minerva00 2010 febr. 06. - 17:32:03 Előzmény zottyo534
Ben Kingsley jó színész, ahogy Michael Madsen is. Ennyi. Az meg, hogy miért vállaltak el egy ilyen minõsíthetetlen filmbeli szerepet, hát erre írtam, hogy van az a pénz...
zottyo534 2010 febr. 04. - 21:38:41 Előzmény minerva00
Mivel kb. 3 percig kötött le az élõben sugárzott verzió, újra megnéztem teljes összpontosítással és azt kell mondjam, ha egy csimpánz lennék, aki egy perverz kísérletben vesz érész és ilyeneket nézetnek vele, azt mondanám, hogy a színészek is kivétel nélkül szarok. Feléig azt gondoltam, hogy ezután bosszúból megnézem a Gandhit, de volt egy (rakás) pont, hogy azt mondtam, ettõl a majomtól soha többé semmit.
minerva00 2010 febr. 03. - 21:27:26 Előzmény zottyo534
"A szereplõkkel semmi gond".- itt arra gondoltam, hogy jó színészekrõl van szó. Amúgy teljesen egyetértek veled, abszolút felfoghatatlan számomra ez a film...De tudod, van az a pénz... Legalábbis ez is ezt mutatja.
Összes hozzászólás