Blunt Force Trauma

Bakancslistához adom
kolumbiai akciófilm, 97 perc, 2015

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Nótárius 2022 okt. 14. - 13:25:56 3/10
John (Ryan Kwanten) és Colt (Freida Pinto) fegyveres párbajozók, akik a párhuzamos, de nagyon eltérő előzményeik után egymásra találva a szerelmesek életét próbálják élni, de mindkettőjüknek másért, ez nem is olyan egyszerű, hiszen mindketten a rögzült könyörtelenségű underground párbajvilág részesei ...

Szélsőséges fegyver-rögeszmések talányosan üres szűkszavúsággal megideologizált, sekélyesen átidealizált és áterotizált, számomra csak tünetesen érdekes, de egyébként pedig visszataszítóan beteges lelkületű, szennyesen setét romantikája.

A küllemében is jellegtelen karakterű, sivár lelkületű főszereplő, az ejha lődözés mellett, mindvégig esélytelenül azon kínlódik, hogy valami értelmet, jelentőséget, s ezeken felül még érzelmi kiutat is adjon a saját monomániájának.
Az erre az utóbbira irányuló filmes ráerősítési próbálkozás viszont inkább csak az elvárásosnak vélt sablonnak megfeleltetve, időkitöltő érzetűen jeleníti meg a morbid abszurditásúan hiteltelen szerelmi szálat.

A film végén pedig ...

... állítólag, életlenül bár, de felismerhetően jelenik meg a távoli háttérben, hogy ki lett a végső párbaj nyertese. Nekem ez az azonosítás nem sikerült, vagy azért, mert figyelmetlen voltam, vagy azért, mert levágták a film végét.