Bolyai-díjas tudósok

Bakancslistához adom
portréfilm

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
vitkovits 2010 jan. 16. - 17:04:02 10/10
A nyolcvanas évek elején Lovász professzorral is lehetett Szegeden találkozni, a Geometria tanszéket vezette a JATE-n. Nem semmi, hogy ennek az ötrészes filmnek két fõszereplõje is tanárom volt. A Bor Zsoltot bemutató portréfilm igen jól sikerült, nagyszerûen "átjött", ahogy hétköznapi nyelven, közérthetõ módon tud beszélni akár a legbonyolultabb lézerfizikai problémáról is. (Az elõadásai és gyakorlatai is ilyen élvezetesek.) Sok ilyen film kellene, amelybõl kiderül, hogy a tudósok is emberek, nagyszerû magyarok, és ezerszer érdekesebbek, mint ezek az agyonsztárolt celeb-aliglények. Nálam ez a film tizes!
far vik 2010 jan. 03. - 17:14:28
Na, egy perce egy filmbevágásban épp szétdarabolt a varázsló egy embert fejszével a törzs szeme láttára és kisebb-nagyobb tálkákba osztogatta a vérét. Vasárnap délután 5 órakor. Az egy dolog, hogy mindjárt megyek hányni, de ezt gyerek is nézheti, és nincs karika. Meg ha van is. Ritoókot becsülöm, de a rendezõ részérõl ez valahogy így f@szság volt, de nagy !!!
10/10
atticusworld 2010 jan. 03. - 16:55:58 10/10
Tanulságos, szórakoztató vagy ha úgy tetszik, szórakoztatóan tanulságos. Ajánlom az ókori történelem iránt érdeklõdõknek, de nem csak nekik.