Bűbájosok

Bakancslistához adom
Demi soeurs
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 100 perc, 2018

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Lauren, a gyönyörű 29 éves lány be szeretne törni a divat világába, ezért partiról partira jár Párizsban. Olivia, a 28 éves pszichológus két dolog megszállottja: hogy megmentse szülei cukrászdáját és hogy megtalálja a tökéletes férjet. 26 évesen Salma, a tüzes fiatal történelemtanárnő még mindig anyjával él a kertvárosban. Semmi nem indokolja, hogy útjaik keresztezzék egymást... egészen addig a napig, amíg mindhármuk sosem látott biológiai apja meg nem hal, és rájuk nem hagy egy csodálatos párizsi lakást. A három nővérben semmi hasonlóság nincs, most azonban a közös cél érdekében megpróbálnak együtt élni. A következményekkel azonban egyikük sem számol...

A Bűbájosok a legjobb francia vígjáték-hagyományokat követi, miközben napjaink sztereotípiáinak és előítéleteinek is görbe tükröt állít. A főszerepet játszó Sabrina Ouazani korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Taxi 5, a Pattaya és A múlt; Alice David a Derült égből apu, a Szex, ex, szerelem és a Nagytudásúak révén lehet ismerős a hazai közönségnek; Charlotte Gabris pedig a Babysitting - A felvigyázó, a Taxi 5 és a Totál gáz filmekben szerepelt.
Bemutató dátuma: 2018. augusztus 30. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Barát81 2022 febr. 20. - 11:37:18 6/10
Véletlenül tévedtem ide, de nem állom meg, hogy ne szóljak hozzá. Előrebocsátom, nem vagyok filmkritikus, nincs szakirányú végzettségem, mégis vitába szállnék 1-2 hozzászólással.
Ezt a fimet ne olyan szemmel kritizáljuk, értékeljük, mint egy művészfilmet. Kis költségvetéssel készülő, szórakoztató film. Ennyi és nem több. Vagy mégis? A vígjátékok, komédia jellemzője, hogy – a nevettetés mellett – görbe tükröt tart az ember ostobaságai elé. A szomorú, tragikus eseményeket is a humor oldaláról közelíti meg. Többen kifogásoljátok, nem tudjátok ebben a filmben mi volt a vicces. Nos, elég megmosolyogtató az alpötlet, hogy az orrát fennhordó, önmagát mindenki fölé emelő echte francia, nemesi család feje sutba dobta felsőbbrendűségét és több nemzetiségű nővel is ágyba bújt. És mielőtt az Alzheimer kór elhatalmasodott volna rajta, feltámad a lelkiismerete. Aztán a jótékony feledésbe merül minden tette önmaga számára. Kb, mint a graffiti szerint: „Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na, most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy”.
Vagy az ügyvédi hideg megbeszélésen ül a család gyászos feketében, karót nyelve, a lányok színesen,lazán és benyögi az egyik örökös: hogy legalább azt már tudjuk, vörös volt. Aztán a lányok ügyvédjének a figurája, aki a laza, sztárügyvédet akarná megtesteseníteni, fiatal barátnővel az oldalán. De nem sikerül, mert egy öreg, rosszul öltözött, kevés tudású pojáca marad, akit (vélhetőleg) csak kihasznál a barátnő. Aztán ott a vallásos, visszafogott, hagyományok szerint öltözködő és élő nagyi beszólása, mi szerint a férfi olyan, mint a teáskancsó. Ezek és még sorolhatnám, mind-mind hozzák a humort.
Nem is kell, hogy agyondolgozott karakterek legyenek. Nem művészfim, amiben amúgy szintén jeleskednek egyébként a franciák. És nem dokumentumfilm a valóság pontos ábrázolásával. A liftes jelenetnek ettől függetlenül meg van a mondanivalója; addig-addig várta a tökéletes pasit, a tökéletes helyszínt, hogy végül mégsem számított hol veszíti el a fejét. Vagy a szőke lány kicsapongó életének is van mögöttes tartalma; elfogadásra, szeretetre, hovatartozásra vágyik, mivel nincs családja, az anyja folyton a világot járja és ő úgy gondolja, ezektől a cselekedetektől lesz egy hely, társadalmi réteg, emberek, akik el- és befogadják. És a mai francia társadalom ilyen (ilyenebb) sokszínű már a többféle nemzetségű ott élőtől...
A 3, egymástól eltérű jellemű és etnikai hovatartozású lány kezdeti ellenszenve, harca, kényszerű összezártsága (ami hangsúlyosabban megjelenik a szekrény/kamra jelenettel) által gerjesztett komikus helyzetek, beszólások a végén a helyükre kerülnek. Tény!, a vége elnagyolt, befejezetlen, mert nem derül ki, milyen lakásban élnek végül. De! Felnőtt emberként nem kell hozzá nagy képzelőerő, honnan volt rá pénzük. És végül a kényszerből önként vállalt lakótársi, testvéri kötelék formálódott. Hozta a francia hozzáállását: ha az élet citromot dob, csináljunk belőle limonádét és érezzük jól magunkat. Egy kedves kis film, beszólásokkal, sejthető fordulatokkal, ami tökéletes kikapcsolódásként a rohanó, agyonterhelt hétköznapokban. Sokkal sz@rabb filmek vannak agyonhájpolva szerintem.
InteriorLulu 2022 febr. 19. - 20:13:53
Azt gondolom, hogy az olyan filmek esetében, melyek ismertetőjében, pláne mondjuk a reklámplakátján szerepel az a szó, hogy kalamajka, a felnőtt nézőknek mindenképp résen kéne lenniük, és tudniuk kell a filmet a helyén kezelni. Számomra az esetek 99,9 %-ában eleve nem világos, miért kap egy adott film adott júzertől a tíz lehetségesből csupán egyetlen pontot, ám az ilyen kalamajkás filmek esetében ez még érthetetlenebb, hiszen a figyelmeztető szó ott villog ezerrel a plakáton, az ismertetőben...

(Jótanácsként, hasonlóan gyanúra okot adó szavak: kelekótya, lőkötő, vásott, ebadta, gézengúz, himpellér, ramazuri, és még biztos van jópár).
1/10
kristofl 2019 márc. 04. - 20:55:13 1/10
szerintem, nagyon gyenge semmiről szóló filmecske, mivel 0 nincs, így kegyelem 1-es
2/10
Nico71 2019 jan. 31. - 02:21:51 2/10
Megnéztem.
Bővebben? ....ezen a ponton vakarom a fejem, agyalok, mit is írhatnék. Szeretem a jó filmeket, kedvelem a francia filmeket, illetve nyitott vagyok más országok filmjeire is, ha nem akarnak túl művésziek lenni. Az sem árt, ha néha szórakoztató egy-egy alkotás, de nincsenek ellenemre a tartalommal, mondandóval megáldott művek sem. Ez a film laza, szórakoztató, a maga módján karikatúrát mutat a mai világgal szemben. Művésziesség nincs benne, ettől nem kell tartani. Semmi érdemleges filmes munkát sem nyújt, egyszerű operatőri, rendezői, világosítói, hangmérnöki, vágói, berendezői, sminkes, asszisztensi, pakolómunkás, sofőri, stb. dolgozói meló.
A színésznőcskék helyesek, szépek, de egyszerűek, mint egy faék. Teszik a dolgukat és ennyi.
Ha ez egy vígjáték, hol voltak benne a poénok? Elmesélné nekem valaki, mely része volt humoros?

Spoliler szerű rész következik:
Mi a fene lett a vége? Egymásra találtak a lánytesók és? Kisemmizték a három csajt vagy megállapodtak a féltesó fivérükkel? Hogy kerültek másik lakásba? Mert én ezt a részt nem láttam a filmben, pedig háromszor is visszatekertem, hátha átléptettem, vagy épp félrenéztem, amikor ment, de sehol nem találom. Rossz kópiát láttam, csak ebből vágták ki, vagy valóban így készítették el a filmet és nem mutatták meg a nézőknek?
Nem mellesleg, azt is be akarják adni nekünk, nézőknek, hogy 1-2 emelet alatt szexelt a 26 éves szűz "vénlány" a szomszéd pasival a liftben?
5/10
pihes 2019 jan. 15. - 16:32:34 5/10
Nem annyira rossz, de ha tudom, hogy ez csak ennyi, nem néztem volna meg.

5/10
1/10
kinguci18k 2019 jan. 14. - 19:53:38 1/10
Kinek és miért készülnek az ilyen filmnek nevezett valamik?
Persze elég ha megnézzük a rendező csajt.
1/10
1/10
NorbiB 2018 nov. 10. - 13:14:10 1/10
Vígjátéknak nagyon vérszegény.
Egyszer végigkínlódtuk, de kár volt időt pazarolni rá. :(
1/10
Muya 2018 szept. 12. - 20:18:43
Elég propaganda szagú. Vagy a franciáknál már ez a normális?
Nem volt éppen vígjáték. amolyan életszerű film, de nagy története nincs.
És melyik a züllött ribanc hármojuk közül? Hát persze, hogy a fehér csaj.
2/10
Nicklil 2018 szept. 06. - 09:41:52 2/10
Számomra szenvedés volt végignézni ezt a filmet. Nagyon gyenge, erőltetett, kidolgozatlan mindenféle szempontból (karakterek, jellemek, történet stb.). Idegesítő. Pénzkidobás volt. 2/10. :(
2/10
thegayhussar 2018 szept. 01. - 15:33:33 2/10
Egy film, ami semmiről sem szól, de arról viszony nagyon...
Sata 2018 júl. 29. - 22:15:12
könnyekig nevettem magam :)