Film

Buhera mátrix

magyar vígjáték, 81 perc, 2007 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

137 szavazatból
Szerinted?
Geri előtt lepereg az élete. A Buhera mátrixban, vagyis életének kínos, fotóalbumokból kihullott képei között kalauzolja a nézőt és két értetlen őrzővédőt, első nekiiramodásra az úttörőmozgalomtól egészen a szalagavatóig. Szembesül Miki Egér és a mozgalmi élet kibékíthetetlen ellentétével, a nyakgesztenye ideális lyukméretével és az úttörőmozgalom mentális csúcspontjával, a gyümölcsjátékkal. Ezután a katasztrófába torkolló ballagás, majd a bajor emberáldozatok szalagavatóra adaptálása tetőzi be a gyermekkor tájképtapéta-szerűen kínos pillanatait. És a film pereg tovább...
A film alapjául szolgáló történeteken keresztül a magyar félmúltat, a 80-as, 90-es, valamint a 2000-es éveket látjuk, a hetvenes évek végi generáció szemszögéből. A filmvígjáték Litkai Gergely azonos című (Buhera mátrix) könyvéből készült.

Bemutató dátuma: 2007. március 29. (Forgalmazó: Hungaricom)

Egyéb epizódok:

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2016. október 22. 09:47
Bocs, rosszul fogalmaztam. Talán nem társadalmi réteget kellett volna írnom. Egyszerűen nem értem, hogy ha már a szokásos középosztály, akkor sem feltétlenül sutyi és bugyuta és szerencsétlen mindenki. Nem kellene olcsó gegekkel teletömni a filmet, mert már nem szórakoztat. Vannak értelmiségi, gondolkodó emberek, és vannak ma is társadalmi problémák, normális elképzelések a szokásos primitívségen és erkölcstelen életformán kívül. (Mert a most elkészült Kút c. film is csak ilyesmivel foglalkozik, pedig abban a témában is jó pár film készült korábban...) Talán unalmas lenne egy film attól, mert normális ember normális gondolatait fogalmazza meg valamilyen sztoriba ültetve? nem feltétlenül...Ha lehet, ezt tolmácsold a feltörekvő rendeződnek. Alkosson valami kevésbé sematikusat, ne legyen lerágott csont...Kösz. :-))

2016. október 10. 17:39
"miért ezt a társadalmi réteget célozza meg a legtöbb magyar film"

Most célozzák a felső tízezret?
Bár ha jobban belegondolok, tényleg ideje lenne már róluk is egy kemény szatírát filmre vinni.
Van egy feltörekvő rendező barátom, beterjesztem neki az ötletet.
Hátha kisül belőle valami jó. :)

2016. október 10. 13:49
Végül is nézhető volt, de persze semmi katarzis. Sőt néha idétlen túljátszás. Tényleg cselekmény nélküli, és túlmórikált a dolog, és persze megint egy setesuta fazonról szól. Sajnálatosan nekem Mucsi, és Scherer, Stefanovics Angéla és a többiek is sablonosak, már-már unalmasak. Nem értem, miért ezt a társadalmi réteget célozza meg a legtöbb magyar film, miért akar ilyen erőltetetten jópofa lenni. Akikről szól, azok meg sem nézik, mi többiek meg unjuk. Mondjuk a vízóra-szerelős mellékszál speciel nagyon is élethű, sőt, 2007 óta még többet romlott a munkamorál - a szakértelemről nem is beszélve.

Összes hozzászólás