Bűnös szívek

Bakancslistához adom
Crimes of the Heart
amerikai filmdráma, 105 perc, 1986

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Lennora Josephine 'Lenny' Magrath
Margaret 'Meg' Magrath
Rebeca 'Babe'/'Becky' Magrath
Doc Porter
Chick Boyle
Barnette Lloyd

Alkotók

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  1987
  Legjobb női alakítás jelölés: Sissy Spacek
 • Oscar-díj

  1987
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Tess Harper
 • Oscar-díj

  1987
  Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Beth Henley

Hozzászólások

Szerinted?
SandCreek 2013 aug. 03. - 21:48:53
Elfeledett filmek egyike. Három nõtestvérrõl szól, akik nem teljesen normálisak és imádnivalók. Amerikai déli állam, elfojtott feszültségek, a múlt árnyékai, sok nõi kiborulás és kibékülés. Nagyon kevés férfi van benne, õk is csak egy-egy pillanatig, de ezek nagyon emlékezetesek és sokszor mulatságosak. Szenzációs helyzetek, jelenetek egy talán szûk kör életébõl, de tele helyzetkomikummal, olykor fekete humorral. Persze csak azoknak, akik képesek venni az adást.

Férfiuralom, avagy a nõi vágyak és álmok igazgatják a világot? Bolondság erre egzakt választ adni, a film a maga különleges módján, pl ez is, erre sokkal jobb válaszokat kínál. A félreértések, örök és talán kódolt konfliktusok maradnak. A humor és irónia a legjobb eszközök ennek a talánynak a kitárgyalására, nem a féltékenységi jelenetek túlharsogása, szerintem. A morbid, elsõre valószínûtlen helyzeteket úgy értelmezem, mint a férfi és nõ közti feloldhatatlan ellentét, amellyel együtt kell és lehet is élni. A tapasztalat és az idõ segít ebben a legtöbbet.

A film legnagyobb értéke a színészi játék. Adva van egy kitûnõ színdarab (Beth Henley), három kiváló színésznõ Keaton, Lange és Spacek), sõt a legjobb nõi mellékszereplõt is díjra jelölték, jogosan. Az elsõ pillanattól élveztem, bár a történet olykor szövevényes, ezért is érdemes újranézni. A sok apró részlet, mind képileg, mind színészi játékban, csak így értékelhetõ igazán. Ajánlom azonnali megtekintésre, kivéve talán az éretlenek, túl fiatalok számára. Õk inkább várjanak vele.

Na és aki mindezt összehozta: Bruce Beresford. Akinek ez a név sokat mond, ne hagyja ki.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu