Casanova

Bakancslistához adom
angol minisorozat, 2005

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Kövessük nyomon a történelem legnagyobb nőcsábászának útját a XVIII. századi Velence dekadens utcáitól a forradalom előtti Párizs szalonjaiig, majd II. György londoni udvaráig, mígnem egy nápolyi kirándulás végleg össze nem töri Giacomo Casanova szívét. Az értelem és a tudomány, a szerencsejáték és hősiesség, a szenvedély és a mulatságok korában Casanova mindezt átélte, mindezt kihasználta. Volt hegedűs, pap, szerencsejátékos és művelt világfi. Egyszerre durva és lovagias, gazdag és szegény. Viszont amiben mindenki máson túltett: szerető volt. A szex volt Casanova lételeme. De sohasem közönséges vagy közömbös. Teljes odaadással és teljes nyíltsággal szeret, még ha csak rövid ideig is. Kurtizánokkal, színésznőkkel, sőt még egy apácával is együtt hál. Életét a szenvedélynek áldozta. Egész életét végigkíséri azonban egy dolog: a tökéletes boldogság egyetlen igaz szerelmével, Henriette-tel. A pergő és izgalmas minisorozatban felváltva láthatjuk az ifjú Casanova, Henriette és annak férje, Grimani izgalmas szerelmi háromszögét, valamint a világ leghíresebb élvhajhászának hattyúdalát.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
sztana 2015 márc. 11. - 17:17:07 10/10
Nem tudok késõ este filmet nézni; akármilyen jó, általában mindig el-elalszom közben. Ezt a filmet (mind a két részt egymás után) végignéztem. Fel sem tûnt, hogy milyen hosszú, végig lekötött. Maradandó élmény volt. A cselekmény, a szereplõk nagyon jó.
cszilvi84 2013 júl. 03. - 00:42:20 Előzmény pimre
:) A BBC-nél eredetileg sok film készül minisorozatnak. Csak ez sok más helyen - mint nálunk is - nem divat, és leadják egyben.
Én még nem láttam, de a fõszereplõ színészt nagyon szeretem, nem egyszer láttam már, fõleg BBC-s televíziós filmekben.
pimre 2011 dec. 19. - 09:40:12 Előzmény Getz
Értem, de akkor a Keresztapa is minisorozat? :-)))
Getz 2011 dec. 10. - 21:14:12 Előzmény pimre
Eredetileg 3 darabban adta le a BBC, ezért minisorozat. (DVD-n viszont már csak két rész volt.)
offtopic
pimre 2011 dec. 07. - 10:13:45
Off: Meg tudnátok mondani, hogy a filmet miért nevezik itt a port.hu oldalon minisorozatnak? Mert egy két részes, közel 3 órás alkotás az én szememben se nem mini, se nem sorozat.
gabroca 2011 nov. 10. - 19:51:15 Előzmény pimre
Fellini Casanováját nem lehet felülmúlni, azt hiszem életem egyik legjobb filmje. Ettõl függetlenül bele fogok kukkantani ebbe is, várom érdeklõdéssel!
Prospero 2011 jún. 12. - 20:04:57
Sziasztok!

Feliratot keresek a sorozathoz, de eddig nem találtam. Valaki tudna segíteni?
10/10
kericske 2011 máj. 24. - 13:49:54 10/10
10/10
Megdöbbentõ,jó értelemben letaglózó film volt. húsvét elõtt láttam, majdnem hajnali 1 volt mikor vége lett, és utána még kb. 1 órát forgolódtam, mert nem hagyott nyugodni a film.
DT mesés benne.
pimre 2011 máj. 03. - 10:49:12 Előzmény pimre
A napokban elõszedtem és megnéztem DVD-n Fellini Casanováját (így jó 30 év után). Érdekes volt, bár úgy érzem, Fellini helyenként jópofáskodik. Például rögtön az elején a tenger, mint jól láthatóan fekete mûanyag fólia, vagy a szeretkezési versenynél a jól láthatóan felöltözött versenyzõk. De azért nagy film.

És utána megnéztem ezt a Sheree Folkson féle filmet. Hát be kell vallanom, megdöbbentem. A szememben ez messze felülmúlja Fellini alkotását. A szereplõk, a cslekmény, az érzelmi fûtöttség egyaránt lenyûgözött.
10/10
vijolka_13 2011 ápr. 25. - 12:55:01 10/10
A mai világban még a filmekben is nagyon ritka a "holtodiglan- holtodiglam" vagy örök szerelem, mint képviselt erkölcsi érték! Éppen ezért rendkívül tetszett a Henriett és Casanova közötti szerelem, amely életük végégig kitartott! Példaérékû! A történet alakulásával a köztük levõ vonzalom nem lett erkölcstelen, ártatlan maradt végig. (Henriett nem csalta meg a férjét..stb.) Magukba folytott, "csendes szerelem", amely annál fájdalmasabb, s amely egész életükön végighúzódik. Nagyszerû rendezõi munka, szép zene és kiemelném David Tennant fantasztikus színészi alakítását! Ajánlom a romantikus filmek kedvelõinek, ritka erkölcsös film! Szép munka!
10/10
szingh 2010 febr. 24. - 20:44:50 10/10
Egész véletlenül akadtam rá, ezt néztem, mivel nem volt más. Elõször azt sem tudtam, mi a címe, ám néhány perc után gyanús lett, talán nem is lesz rossz. Aztán, mikor elõször tûnt fel a felnõtt Casanova (David Tennant), majdnem meggondoltam magam: ezzel a tipikus brit fizimiskával akarja néhány pillanatig elhitetni velem, hogy õ Casanova!? És mégis így lett! Parádés alakítást láthat, aki megnézi a filmet. Mondjuk, nekem minden tetszett, ez egy remek film, kiváló szórakozás. Ja, ez még csak az elsõ rész volt. Kíváncsian várom a másodikat.
pimre 2010 febr. 23. - 22:53:21 Előzmény gabroca
"Fellini Casanováját lehetetlen felülmúlni."

Eddig én is azt hittem, de most ráakadtam erre a filmre, és elbizonytalanodtam. Most néztem emg az elsõ részt. Sajnos nem az elejétõl láttam, de elbûvölt. Csodálatos szereplõgárda, az öreg Peter O'Toole-tól (régi kedvencem) kezdve, szinte mindenki. Az ifjú Casanova csak az elsõ pillantban volt szokatlan, de nagyon hamar meggyõzött.

Szóval Fellini felülmúlását nem tudom, az a film egy jó 25-30 évvel ezelõtti élmény volt, de ez most nagyon az enyém lett. Örülök, hogy rátaláltam.
emel 2010 jan. 27. - 13:17:18
Pl. a párizsi bál zenéje és tánca egyértelmûen jelezte, hogy ez nem történelmi film. Egy édes/bús de mindenképp érdekes és érzelmes (néhol vígjátéki is talán) dráma egy kitalált életútról (különösen a vége, mert arról semmi infó nincs tudtommal).

A szereplõk (egy BBC mûhöz méltóan) profik és még ha a cselekmény vagy a rendezés nem is lenne jó (pedig szerintem, ha valaki felismeri a 'mûfajt', akkor sikeres), szóval ha nem lenne jó a film a szereplõk akkor is elvinnék a hátán.
Pl. O'Tool-tól még nem láttam olyan banális filmecskét, amiben ne alakított volna kiválóan.
offtopic
Anditos 2010 jan. 14. - 10:24:54
Elég idegesítõ, ha egy történelmi figura életét nem "élethûen" mutatják be. Készült jópár film Casanova életérõl, ez a film nem a szokásos vonalat követte, ez kitûnt az elsõ percekbõl. Tudomásul vettem, és ezek után el tudtam vonatkoztatni attól, amit vártam. Így aztán szórakoztatott a film, lekötött.
Egy Casanovának nem kell szépnek lennie, hogy hódítson, úgyhogy jó volt David Tennant erre a szerepre. És szinte õ volt a legnormálisabb, "legegyszerûbb" figura a többi szereplõ mellett. Kivéve Henriett férjét, aki nagyon is emberi volt.
dorkosz 2010 jan. 13. - 17:51:28
Tényleg nem egy nagy szám, az 1. rész, sok helyen bántóan gyenge, és olyan "vattacukor" hangulata van...bár szerintem az amerikai változatnak még ennél is "vattacukrosabb", és ott aztán minden csöpög, na és természetesen, hogy ott minden happy enddel végzõdik..
***SPOILER a 2. rész azért sötétebb, komorabb hangulatú...
3/10
zsiga 2010 jan. 13. - 15:42:08 3/10
10 percig bírtam a szenvedést...
Vágyvillamosa 2010 jan. 12. - 23:55:38
Meghajtom tiszteletem zászlaját Flóra kisasszony elõtt, ugyanis én sem tudtam volna frappánsabban jellemezni ezt a valóban ótvar filmet, amely teljesen elferdítette Casanova valódi személyiségét. A film rendezõjének valahol az Andersen meséknél kellene kezdenie a mûvelõdést, aztán rögös utakon tán csak eljutna valahogy a nagy ember emlékirataiig, hogy egyéb, a témával foglalkozó szépirodalmi mûveket ne említsek. Ha valaki jobban és fõleg hitelesebben meg szeretné ismerni a nagy Casanovát, hát ezt a filmszemetet gyorsan felejtse el. Persze értékrend függõ is a dolog, mert ahogy olvasom a kommenteket, látom, hogy van akit még ez a minõsíthetetlen giccs is lenyûgöz.
Flóra_kisasszony 2010 jan. 12. - 23:23:18 Előzmény gabroca
Fõleg nem egy ilyen ótvar filmmel. Most is csak azt kérdezem magamtól: miért néztem végig? Mire számítottam még az elsõ 10 perc után? Lehet, hogy Casanova másokat hülyített, de õ maga nem volt hülye. Ez a film meg egy komplett hülyének állítja be. A filmbeli Casanova minden egyes gesztusáról lerítt, hogy mesterkélt az egész. Még jó, hogy két részes, mert így legalább tudom, hogy a második részt biztosan nem kell megnézni. Akkor már inkább elolvasom még egyszer Casanova emlékiratait.:D
gabroca 2010 jan. 12. - 15:41:05
Fellini Casanovaját lehetetlen felülmúlni....
Doctor Who 2009 nov. 20. - 16:48:31
Ha valaki tudja ki volt David magyarhangja légyszi írja meg!
Elõre is köszi!
Összes hozzászólás