Castle Rock

Bakancslistához adom
amerikai fantasy horrorsorozat, 60 perc, 2018

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A Castle Rockban – amely az elismert bestseller-szerző, Stephen King hátborzongató világába kalauzolja a nézőket – találkozik az író legnépszerűbb műveire jellemző mitológiai lépték és az intim, karakterközpontú történetmesélés, és mindebből a sötétség és fény epikus sagája bontakozik ki a maine-i erdőség néhány négyzetkilométerén.
A Maine állambeli fiktív város, Castle Rock számos alkalommal kapott már hangsúlyos szerepet King írásaiban: a Cujo, a Halálos árnyék, az AZ, a Hasznos holmik, A test című kisregény, továbbá számos olyan novella, mint például A remény rabjai vagy Castle Rockban játszódnak, vagy tartalmaznak utalásokat a városra. A Castle Rock egy eredeti suspense-thriller – az első olyan alkotás, amely újragondolja a King-kánon jellegzetes, visszatérő témáit és világait, miközben kapcsolódik is az író legikonikusabb és legkedveltebb történeteihez.
A Castle Rock egy lélektani horrorsorozat, amely Stephen King univerzumában játszódik, és J.J. Abrams Bad Robot Productions nevű cége gyártásában készült a Warner Bros. Televisionnel együttműködésben. A sorozat főszerepeiben André Holland (A sebész, Holdfény, Selma, A 42-es), Melanie Lynskey (Együttlét, Egek ura) és Bill Skarsgård (AZ, Atomszőke) láthatók, a további főszerepeket Jane Levy (Kertvárosba száműzve, Shameless – Szégyentelenek) és Sissy Spacek (Carrie, A szénbányász lánya) játssza, mellettük Scott Glenn (A hátrahagyottak) bukkan fel különleges vendégszereplőként.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
EvaHanna 2020 jan. 21. - 19:55:58

Valaki megírná, hogy mi lett a vége a 2. évadnak? Sanos nem fogtam fel :(


topikutya 2020 jan. 16. - 20:54:05
ó, biztos, hát én csak vasaláshoz nézek eleve tv-t/filmet
topikutya 2020 jan. 15. - 20:09:53
az ki?
topikutya 2020 jan. 09. - 21:34:24 Előzmény topikutya
és a második évad se volt rossz, sőt. valahogy olyan furcsán rossz érzéssel néztem, mert olyan jónak se tűnt sokszor, de mégis volt mindig benne valami, hogy igen ezt végignézem, és érdemes is volt - és persze mindig vasaltam közben
6/10
Patafizikus 2019 okt. 08. - 13:23:08 6/10
Erőltetett, művészieskedő megvalósítása egy jó alapötletnek. A képi világ, a rendezés, a zene profi, arra szavunk sem lehet. A színészi játék már hullámzó, a főszereplő Andre Holland pld. kifejezetten gyenge teljesítményt nyújt. A történet zavaros, igazából lezáratlan. A legnagyobb hibája az unalom: ezt kb. fele ennyi játékidőből lehetett volna élvezhetőre kihozni. Rengeteg rész volt ami semmivel nem vitte előbbre a történetet, és szenvedés volt végignézni. Nagy King rajongó vagyok ( bár a műveit szinte lehetetlen kép nyelvre átültetni), de ez jó indulattal is csak:
6/10
topikutya 2018 nov. 30. - 18:53:23
jó ez egynek, sokat vasaltam közben
7/10
ResidentEvil 2018 okt. 12. - 09:53:53 7/10
Csalodtam benne sajnos,jobbat vartam.
7/10.
Jöhetne egy 2.évad ami a Panoráma Szállodában játszódik.
5/10
troy1989 2018 okt. 05. - 20:22:57 5/10
Sajnos nem jött be eddig.. Pedig nagyon vártam.. Hatodik résznél tartok és szeretem ha egy filmet/sorozatot bonyolitanak stb.. De ez sehogy se áll össze. Nem értem mi áll a középpontba. Részről részre bonyolódik egyre zavarosabb számomra.
7/10
tonijani@gmail.hu 2018 okt. 02. - 15:09:37 7/10
nem rossz ez...
7/10
Naphinel 2018 szept. 26. - 16:41:28 Előzmény Majorné Olti Otília
Spoiler...

Két idősíkok játszódik, az egyikben Henry fehér, Ruth és a tiszteletes gyereke, aki megmenti a ketrecbe zárt névtelen fekete kisfiút, majd mágia és átkerülnek a másik dimenzióba (ahol a sztori eredetileg játszódik), a kissrác elveszti az emlékeit, Henryt pedig elrabolja Lacy és bezárja.

A kisfiú közben elmegy a tisztelesékhez, elmondja, hogy árva?, Henrynek hívják,. Örökbe fogadják felnő és ügyvéd lesz belőle.
Néha hallja a csengést - ami a "másik dimenzióban" a képessége volt -, de ennyi, meg az megvan neki, hogy elrabolták.

Amúgy nem nagy cucc, láttam már sokkal jobban felvezetett és érthetőbb időjátékot is, mint ez.Naphinel 2018 szept. 26. - 16:15:40
Jónak beharangozott, de igencsak értelmetlen sorozat lett, teljesen felesleges időhúzásokkal.

Spoiler:
- oké, két idősík, teljesen jó alapötlet LENNE, ha nem az utolsó előtti részben derülne ki a dolog, és addig csak homályos, semmitmondó célozgatásokkal tűzdelnék teli a részeket.
- Henry - értem, hogy mindenhová "kell" egy feka manapság (mert ha nincs, az rasszozmus, blablabla). Jó, legyen, de könyörgöm, nem lehetett volna olyasvalakit, aki ÉRDEKES, tud játszani, és nem csak szenved 10? részen keresztül. Ennek a csávónak színészi tehetsége nulla.
- Henry - Bill Skasgard sem kapott húdenagy szerepet, de mikor végre jjátszhatott is bambulás helyett, azt egészen jól tette. Bár tény, hogy a creepy-nézés nagyon megy neki.

Amennyire szerettem Pangbornt (Cujo, Hasznos holmik, The Dark Half), itt annyira unszimpatikus figura volt, kivált az elején. Bár a fekete Henry ne pattogjon, mert ő aztán lesz. az anyját meg mellesleg a fiát is.

Amúgy a történet zagyvaság, jó LEHETNE, nagyon is, de így egymás után dobált részek, és a főszereplőről semmit! nem tudunk meg, csak Ruth Alzheimerje meg a bolond tiszteletes körül forog minden.

Igazából egyszer épp megnézhető, a hangulata nagyon tetszett, nyomasztó, félelmetes, de egyébként nagyon könnyen felejthető. Két rész tetszett, mikor Ruth folyamatosan a múltba révedt (bár lelőni Alant... oké amolyan "legalább ezzel sem kell foglalkozni többet"), és mikor Bill-Henry elkalauzolt minket a SAJÁT világába.
5/10
Majorné Olti Otília 2018 szept. 10. - 21:36:15 5/10
Lehet én vagyok hülye de nagyon nem áll össze a vége... Hogy is van ez?
game4d@gmail.com 2018 szept. 06. - 11:09:33
Mi ez? "Felkészülés az alzheimerre" oktató videó?