Cat Person

Bakancslistához adom
amerikai thriller, filmdráma

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez máj. 20. 00:46:52 6/10
Romantikus thrillervígjáték, ami egy novella alapján készült. A filmnek enyhén elvont, a játékidő első felében kellemesen szürreális hangulata van, kiválóan játszik a feszültséggel, mindezek mellett szédületes humorral operál: elég csak a furcsa, filmőrült férfi főszereplőre + a szerencsétlenkedéseire, a parázós női főhős karakterét építő képzelgésekre, vagy a végigröhöghető, Enjoy the Silence-re történő szexjelenetre gondolni. A finálé őrült, egyben véres, a lezárás pedig sok tisztázatlan kérdést hagy maga után.
Az agymenés igencsak árnyalt, tehát nem szimpla MeToo-sztori, nem egyértelműen feminista vagy antifeminista, inkább olyan, mintha mindkettő akarna lenni egyszerre. A történet a modern társkeresés árnyoldalait, valamint a – főként női – kommunikáció hiányát, meg annak pusztító következményeit prezentálja. Másrészt van benne egy femináci figura, akit többször hülyének állítanak be, illetve egyszer keményen le is oltanak, ugyanakkor a zaklatástól-üldözéstől való rettegést szintén hihetően ábrázolja az alkotás.
A rengeteg mozis utalással (főleg harrison fordossal) telepakolt mozi, bőven továbbgondolja az eredeti, nagy vitákat kiváltó művet.