Charley Varrick

Bakancslistához adom
amerikai krimi, 111 perc, 1973

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az egykori berepülőpilóta, Charley Varrick bankokat rabol. Arra nagyon odafigyel, hogy csak a kisebbek essenek áldozatul tevékenységének, mert azokat sokkal könnyebb elintézni s a kisebb fogások (alkalmanként 10 - 20 000 dollár) csak néhány hétig kötik le a rendőrséget. Nem is számít semmi különösre, amikor fiatal felesége, Nadine és társa Harman Sullivan társaságában elindulnak, hogy Tres Cruces kisváros bankját kiürítsék. Ezúttal azonban a dolgok egyáltalán nem mennek simán: a rablásnak több áldozata is van, többek között a bank biztonsági őre, valamint két kisvárosi rendőr. S ráadásul a lopott összeg több mint 750 000 dollárra rúg. Ez az a pillanat amikor Charley ráébred, hogy véletlenül a maffia egyik pénzmosóját ürítette ki...
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Vaszilij Zajcev 2012 szept. 02. - 18:37:09 10/10
Korábban nem láttam a filmet, ezért tartalmi leírása alapján döntöttem úgy, hogy pótolom ezen hiányosságomat. Már az elsõ percekben érzékeltem, hogy egy igen fordulatos, 70-es évekbeli krimire bukkantam. Azonnal odaszögezett a képernyõhöz. Imádom az ilyen stílusú filmeket, számomra 10-est érdemlõ mozi, nem kétséges. Miért is? Azért, mert feszültségfokozása, cselekményvezetése biztos - amerikai - kézzel adagolt. Persze, hiszen ezt annyira tudják az amik. Zárójelben jegyzem meg, hogy több dolog miatt is az "Éjszakai rohanás", a "Nem vagyunk mi angyalok" nagysikerû alkotások jutottak eszembe a film megtekintése során. Azok pedig valóban hallhatatlan klasszikusok közé sorolandók.
Azért is remek mozi, mert precíz a rendezése (bakit nem lehetett felfedezni), és kiváló a színészi játék is. Walter Matthau szerepmegformálása hibátlan, bár kissé szokatlan. De filmbeli partnerei is jócskán kitesznek magukért.

Aki szereti a "régi iskola" hagyományai alapján készített amerikai krimiket, annak kötelezõ megnéznie! Nálam ez 10 pontot ért.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu