Columbo: Columbo farkast kiált

Bakancslistához adom
Columbo Cries Wolf
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 91 perc, 1990

Értékelés:

83 szavazatból
Szerinted?

Mi történhetett az üzletasszony, Diane Hunter-rel? Az "Agglegényélet" című magazin tulajdonosai - a fényképész Sean és élettársa - azt találják ki, hogy a nő eltűnik Londonban, miközben ők úgy alakítják a dolgokat, hogy Columbo gyilkosságnak tartsa. A hadnagy be is sétál a csapdába. A sajtó jóvoltából világméretűvé dagad a botrány, miután egy hatalmas kastélypark feltúrása után sem sikerül a holttestet megtalálni.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Lt. Columbo
Sean Brantley
Sir Harry Matthews
Police Chief
Diane Hunter

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Helena25 2021 jún. 09. - 15:32:05
Amikor a sofőr bement a vendéglőbe és egy lövést hall. Kiszalad, szétnéz. Nem kérdezi meg, nem nézi meg a nőt, hogy rendben van-e? Kissé furcsa. Az ember automatikusan benézne a kocsiba, nem?
Helena25 2021 jún. 09. - 15:20:39
A főszereplő Sean nem vezeti félre a rendőrséget, épp ellenkezőleg, tagadja, hogy Diana eltűnt. Képeslapokat kapott tőle, többször mondta Columbonak, hogy haza fog jön. Tagadja, hogy megölte volna, ezt csak a Columbo feltételezi az elején, hogy lelőtték, kicserélték a nőt. Ők csak újságcikkeket akart, hogy eltűnt, nem ad magáról életjelet. Nagyon szép nő ez a Dianat jatszó színésznő.
10/10
nikato 2020 ápr. 30. - 17:46:35 10/10
Egyik kedvenc részem. SPOILER: Bár azt nem értettem, a fürdő falat, hogy bontotta le olyan gyorsan, hogy a bevásárló lányoknak nem tűnt fel, hogy soká nem megy értük. A másik, hogy eltűnés miatt miért a gyilkosságiakat hívják? Ennyire nem volt gyilkosság Los Angelesben, hogy Columbonak kellett mennie eltűnést vizsgálni? Ennyi erővel mehetett volna parkoló cetliket is osztani. SPOILER VÉGE
freek82 2016 márc. 05. - 13:04:49 Előzmény gladiolus
De igen,buntetendo a hatosag felrevezetese, de mivel a sorozatban is rogton a felbukkanasa utan(i ejjelen) vegzett a csajjal, ezert nincs ebben logikatlansag.
Tehat ha nem oli meg akkor felelossegre vonhattak volna, de mivel megtortent igy mind1.Ugy sem logikatlan ha az eltunes kitervelesenel is beterveztek volna ,h ez akar egy penzbirsaggal is jarhat, jarulekos veszteseg.
gladiolus 2015 okt. 01. - 12:06:56
Azért itt néhány helyen lehetett volna spoilert használni.

Hú, kevés ilyen jólesõ vég van, mint ez. Régebben láttam, az elsõ csavarra nem emlékeztem. Azért azt gondolom, hogy

Spoiler***
kicsit furcsa, hogy valaki önkényesen eltûnik, és a távolból jót röhög a rendõrségen, hogy kutatnak utána, és ez a rengeteg pénz, amit az ásatásokra költenek, szóval ez nem büntetendõ? Mert azért a rendõrség idejével és anyagi erõforrásaival való játszadozás, nameg Colmubo karrierjével is.

Na de a vége, az minden pénzt megér, szuper. A negatív figurákat itt nagyon hevesen lehet utálni, legalábbis én így éreztem.
freek82 2015 júl. 06. - 21:26:54
jah és a végén a valódi gyilkosság eléggé elkapkodott, amatõr és kétségbeesett volt. Kb még én is kinyomoztam volna:P
Columbo pedig jobb nyomozó még nálam is.
Szóval...think again..
freek82 2015 júl. 06. - 21:24:45
Igen nyomozhatnak ilyen esetben a gyilkosságiak is, hiszen alapos gyanú volt a gyilkosságra, hiába nincs még hulla.
Volt az a lövés is pl...Máskor figyelmesebben nézd a filmet, de lehet csak bealudtál közben:)
3/10
stupek2 2015 máj. 26. - 17:37:06 3/10
Ez a leg ellentmondásosabb Columbo-film. ***SPOILER PÓTOLVA***Nincs hulla, nincs gyilkosság, de Columbo nyomoz. Miért? Eltûnés esetén is a gyilkosságiaknak kell nyomozni? Letörik a szarvát az öregnek, mikor élve megjelenik a hulla.
Aztán 1:18-nál, majdnem a film végén tényleg lesz egy gyilkosság, de azt már 10 perc alatt kinyomozza Columbo.
3/10
stupek2 2015 máj. 21. - 21:29:35 3/10 Előzmény antibond
Hát, ez csak 10 zsákig igaz, utána már nem! Egyébként, ha csak egyszer mérhet, akkor hogyan méri le az érmék súlyát?
proskit 2014 jún. 21. - 00:07:16
Az rendkívül vicces, amikor a kertben keresik a hullát, és az öreg Columbo még a kéményre is felmászik egy létrán, hogy belenézzen. Na, ez az, amit a fiatal Columbo soha nem csinált volna.
offtopic
fáklyás menet 2013 júl. 08. - 21:42:06 Előzmény buyes
Nem máshol, ugyanott szokták folytatni, a dvd-felvevõmmel átugrom a reklámokat, és ha mondjuk modat közben vágják el egys szó végén, akkor épp a következõ szó elején folytatják. Persze bosszantó lehet így is annak, aki "élõben", nem csúsztatva vagy felvéve nézi.
Tommy Gunn 2013 ápr. 17. - 12:10:59
A reklámok tényleg röhejesek.

Egyébként a Film+ az összest rész leadja, sorban.
buyes 2013 ápr. 17. - 11:50:11
Imádom a Columbo-sorozatokat, de miért nem tudnak már végre "új" részeket leadni?! Van kb. 20 rész és egyfolytában azt ismételgetik felváltva. És van pofájuk úgy reklámozni, hogy "Premier"! Na és a reklámok beékelése miatti vágásokról már ne is beszéljek! Mindig a mondat közepét kell elvágni, aztán persze hogy nem onnan folytatják. Idegesítõ! De mit is tehetnénk mi "kisemberek"....
10/10
nikato 2013 jan. 14. - 19:45:41 10/10 Előzmény freek82
Nekem is ez az egyik kedvenc részem, meg a Columbo-A Rocksztár gyilkosa.:)
antibond 2013 jan. 14. - 13:19:41 Előzmény epilogus44
Megpróbálom röviden, érthetõen: Van - mondjuk - hat zsák pénz, különbözõ darabszámú érmékkel. Az egyikben levõk könnyebbek - mondjuk - 1 dekával a többinél, amik - mondjuk - 10 dekásak. Filctollal megszámozom a zsákokat, s kiveszek az elsõbõl egyet, a másodikból kettõt, a harmadikból hármat, stb. Ez most 21 érme. Amennyiben mind tiszta érme lenne, a tömegük 210 deka volna.
Ha ennél - mondjuk - három dekával kevesebb az egyetlen mérés eredménye, a harmadik zsákban vannak a könnyebb érmék.
Egyszerû, logikus. Ez egy régi, ismert feladvány. Az orbitális - és Columbó-filmhez méltatlan - marhaság az volt a filmben, hogy a hamis érméket súlyosabbként nevezte meg a megoldásban a mi drága nyomozónk. A nehezebb fém MINDIG drágább, hogyan lenne értelme azzal "hamisítani" bármit?!?!
epilogus44 2012 nov. 16. - 10:18:58
mindenkit üdvözlök.
segítséget kérek. közelmúltban volt Az intelligens gyilkos... amiben az öntelt tettes feladványt ad Columbonak:
egy méréssel kell megtalálni sok csomag közül azt, amelyiknek eltérõ a súlya. nos elaludtam, nem tudom a megoldást.
aki látta, vagy tudja a megoldást, kérem árulja el. kösz
offtopic
csikosi 2012 nov. 15. - 15:46:15
Colombót bármikor, persze, ha nincs más
freek82 2012 nov. 15. - 00:35:22
Na ez totál egyértelmûen a top favorit részem.Ezt is láttam a legtöbbször ebbõl kifolyólag.Mindig is szerettem Columbot, de vannak kicsit gyengébb részek is,bár megtekintés után soha nem érzem elfecsérelt idõnek még azokat sem.Ez az idõ elõrehaladtával egyre nagyobb és nagyobb klasszikussá fejlõdik.Fogom a búrám mikor olyanokat kommenteket látok,h ez már tré, elhaladt felette az idõ, meg hasonlók...Pont attól lehet vmi klasszikus,h örök életû, na ez a filmsorozat ilyen.

Azt hiszem van olyan rész is ,h becsületbeli ügy, az igazán becsületbeli üggyé ebben a részben alakul a nyomozás.SPOILER...mert ugye bohócot és hülyét csinálnak a hadnagyból a trükkjük miatt...SPOILER

Fergeteges rész,megnézem este már sokadjára.Mondjuk jópár éve láttam utoljára,de mindenre emlékszem belõle.Imádni fogom újra látni,ez a legnagyobb rész.
További részek amikre emlékszem,h nagyon tetszettek
-Végzetes(vagy halálos) gyakorlat
-Gyilkosság telefonhívásra
-Szemfényvesztés
és amik most nem ugranak be.

viszlát
6/10
greghouse 2011 dec. 10. - 20:59:17 6/10
Nem rossz ez, de sajnos legalább két szempontból "vérzik" a történet. 1., a kevésbé fontos, ami a látványos lebukás, hogy a csipogót otthagyja a pasi a holttesten. 2., jogilag sokkal fontosabb. Ha ennyire okos a tettes, ki kellene használnia az Amerikában általános "double jeopardy" elvet. Ez azt jelenti, hogy senkit nem lehet még egyszer ugyanazért a bûncselekményért megvádolni, ha egyszer a bíróság azért már felmentette. Tehát, a pasinak szépen hagynia kellett volna, hogy megvádolják, ál-bûnjeleket hagyni, bíróság elé állítsák, majd felmentsék mikor megjelenik a nõ. Ezek után másodszor már nem vádolható. Ennyi esze nem volt, pedig vagy száz krimiben kijátszák...:-)
...Egyébként egy "nagyfilmben" is már eljátszották ezt, meg egy másik sorozatban is. Columbo semmit nem tehetett volna, ha egyszer megvádolják. Ellenérv. C. tudta, hogy erre megy ki a játék, ezért nem vádolta meg. Csakhogy akkor nem végezhet a kert teljes felásásával járó házkutatást sem, ahhoz bírói engedély kell, ahhoz pedig minimum alapos gyanú.
Szóval sántít a dolog.
De azért jó.
9/10
Ford Mustang 2011 dec. 10. - 19:51:03 9/10 Előzmény ceia
Ja, én is.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu