Columbo: Pillangó a sötétség árnyékában

Bakancslistához adom
Columbo: Butterfly in Shades of Grey
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 90 perc, 1994

Értékelés:

71 szavazatból
Szerinted?

Fielding Chase több mint apai érzelmeket táplál fogadott lánya, a huszonöt éves Victoria irányában. Legalábbis ezt állítja Jerry Winters, Chase népszerű rádiós műsorának oknyomozó riportere. Amikor Victoria bejelenti, hogy New Yorkba utazik egy ottani könyvkiadóhoz, amelyik esetleg kiadja a regényt amit írt, és Chase megtudja, hogy ebből az alkalomból Jerry interjút akar csinálni a lánnyal, elhatározza, hogy megöli a riportert. Chase alaposan kitervelt gyilkosságot hajt végre. Kérdés azonban, hogy az ügyet nyomozó Columbo hadnagy eszén is túl tud-e járni.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
karioka10 2020 máj. 19. - 15:10:47 Előzmény stupek2
onnan nem telefonálhatott, ahonnan állította, igy a kérdés az miért hazudott? A többit kb adom.
gladiolus 2015 aug. 12. - 08:24:14
Ennél az epizódnál az igen magas színvonalú színészi játékot kell okvetlenül kiemelni, mert ha nincs itt William Shatner Fielding Chase szerepében, akkor az komoly veszteség lett volna. Idõnként még a meghagyott jeleneteknél is érzékelni lehetett, hogy Falk és Shatner valószínûleg szétröhögték magukat a forgatáson. Szerintem bámulatos, ha két ember ennyire jól ki tudja egészíteni egymás színészi játékát. Shatner mindent beleadott ebbe a részbe, és tökéletesen formálta meg az undorító, perverz alakot, aki igazán sosem éri el azoknak a szeretetét, akik után ácsingózik, és ettõl frusztrált, szánalmas gonosz kis törpe lesz, és önnön gõgjének áthatolhatatlan ködébõl igen igen nehezen tud megérkezni a földre, és belátni, hogy nincs tovább. :-)

És az a röhej, hogy személyes tapasztalatból merítve ez a figura a valóságban is létezik, van egy ilyen ember, aki külsõre is, és belsõ világát tekintve is ilyen, mint Chase, és ezen különösen jókat röhögtem. A veszélyes csak az, hogy orvosként tevékenykedik, de bízzunk a legjobbakban.

Külön tetszett az a kis szösszenet, amikor Columbo a szivarjával kis híján felgyújtja Chase irodáját, és rém nyugodt hangon megjegyzi, hogy: "Mi ez? Égünk uram. Füstöl. Nyakon öntöm egy kis kávéval, ha megengedi."

Ezt az epizódot én az értékes vígjáték kategóriába sorolnám.

Van még egy nagyon kellemes színésztársa Peter Falknak eme sorozatban, mégpedig Robert Culp, akivel minimum három részben játszott együtt, és õ is zseniálisan negatív karaktereket formált meg-Besegít a halál, Kettõs csapás, Döntõ játszma-ezekben ha jól emlékszem, õ az ellenség. De õ mindvégig szerethetõ, viszont Shatnert jobban tudtam utálni. :-)
5/10
stupek2 2015 jún. 05. - 12:31:50 5/10
A gyilkos az áldozatot az elsõ 15 percben magázza, majd a 15. perc után tegezõdnek. Elég érdekes rendezõi, vagy szinkronrendezõi baki. Aztán itt van a gyilkosság helyszíne. Honnan tudta a gyilkos, hogy ikresítve van az áldozat telefonja?
Egyébként is miért nem hallja az áldozat, hogy a szomszéd szobából telefonál a gyilkos, rossz a füle?
Mint minden filmben itt is dicsekednek egy kis technikai újítással, jelen esetben a mobiltelefonnal. „Rákot lehet kapni, nem, nem hiszem- mondja Columbo. Még el is viccelõdik, hogyan telefonálna az övével, majd a film végére vesz is egyet.
Szerintem, ezzel a bizonyítékkal (nincs térerõ) nem lehet valakit letartóztatni gyilkossági váddal. Egy ügyes ügyvéd egybõl támadná a vádat. Sehol egy ujjlenyomat a gyilkosság helyszínén, sehol egy tanú, sõt a gyilkos sem vallotta be, tehát ez nagyon gyatra megoldás lett a végére.
antimason 2014 febr. 21. - 16:30:10
Gerry Winters
offtopic
ceia 2012 febr. 29. - 21:03:16
Köszönöm a viasat3-nak a délelõttösök jelentéktelen számú potenciális nézõinek nevében, hogy sem a délelõtti film, sem annak késõ éjjeli ismétlése megtekintésére még csak esélyünk sem volt! Legalább az ismétlést adták volna nekünk is nézhetõ idõpontban..
10/10
greghouse 2011 okt. 15. - 21:04:18 10/10
Jó film...Shatnert többször láttam már nem-Kirk szerepben, általában komédiás, és szerintem jó is (pl. a Beépített szépségben szinte magát parodizálja). Jó az ötlet is a térerõvel, nekem nagyon emlékezetes C. epizód, az "új sorozatból" az igen jók közé tartozik. (...És William Shatnert "nem azért szeretjük...":-))
wrossi 2011 okt. 15. - 20:52:20
Ha csak 18 évet kapott az elsõ gyilkosságért akkor most már újra ölhetett.
Ford Mustang 2011 okt. 15. - 19:15:38
Ezek a részek már valószínûleg nem annyira ismertek. :)
proskit 2011 okt. 15. - 18:03:44
Csak ennyi hozzászólás van?
Ez a második Columbo film, amelyikben "Kirk kapitány" játssza a rossz fiút.
Az elsõ 1976-ban volt, "Fade in to Murder (Két detektív, egy gyilkosság)" címmel.
Kivagyok? 2010 márc. 01. - 19:15:07 Előzmény Atomantiii
Vagy kicsit korán : )
10/10
Atomantiii 2010 márc. 01. - 09:12:06 10/10
Kicsit késõn adják.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu