Criminal: Egyesült Királyság

Bakancslistához adom
Criminal: UK
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-francia-német-spanyol krimisorozat, thrillersorozat, 43 perc, 2019

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A kihallgatószoba falai közt egyre fogy az idő, miközben a londoni nyomozók három, borzasztó bűntényekkel vádolt gyanúsított nyomába erednek.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
UncleSam 2023 febr. 12. - 19:06:33 10/10
Atyaúristen ez mekkora egy sorozat! 100/100.
10/10
Cukros csirkecomb 2023 jan. 15. - 17:24:02 10/10
Nagyon jó. Belekóstoltam, aztán benne is ragadtam. A némettel kezdtem nyelvgyakorlás céljából, és nem gondolnám, hogy gyengébb lenne, mint a többi széria. De ha az ember egymás után darálja a négy országot, akkor az utolsó már lehet, hogy kevésbé tűnik izgalmasnak, mert végül is a koncepció epizódonként ugyanaz. Én a némettel kezdtem, és aztán újra néztem még egyszer németül német felirattal, és rengeteg érdekes morzsát felcsipegettem így. A német rész külön érdekessége a múltbeli történetek és a német újraegyesítés kapcsolata, a két Németország lakosainak különbözősége, egymáshoz való viszonyulása. Nekem utána jött a brit, és most kezdtem a spanyolt. Nagyon tetszik, hogy bár a díszlet és a koncepció végig ugyanaz, mindegyik szériát az adott ország stábja készítette, így a történetek és a karakterek hordozzák a helyi, nemzeti sajátosságaikat, jelenkori történelmüket.

Hihetetlenül nívós sorozat. Főleg azokat a nézőket nyűgözheti le, akiket érdekel a lélektan és a kriminológia.
9/10
Démétér456 2023 jan. 04. - 16:22:07 9/10
Az angol évadokat élveztem a legjobban, aztán a franciát, a spanyolt és végül a németet, ami meglepő, mert általában kedvelem a német darabokat. Persze itt mindegyik remek volt, így a legkevésbé élvezetes epizódok is bőven jobbak voltak az átlagnál. Imádom a minimalista hátteret, ahogy összesen három szűk, alacsony, szinte klausztrofóbiás térben játszódik az egész, a kevés szereplőt, a közelieket, az instant, sűrített drámát. Jó sorozat.
8/10
rajdi 2022 dec. 30. - 14:29:36 8/10
A Criminal szériának ez az egy darabja (tudomásom szerint pillanatnyilag), ami két évadot kapott, de ide kellett is. Az első évad nem sokat ad, csak hozza a kötelező Netflix Rasszizmust (tudjuk melyik bőrszín felé...), amiért a második évadban kérnek bocsánatot. Na az kategóriákkal jobb, a Kit Harington-os rész nagyon betalál, a legvége meg pláne nagyon ott van! Így összességében ajánlom, még ha az első évad kifejezetten negatív összképet is adott nekem, de úgy vélem át kell rágni magunkat rajta, hogy élvezetes legyen a 2. évad. (a pontozásom a második évadnak szól)