Csak egy tánc volt

Bakancslistához adom
Dance with a Stranger
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol életrajzi dráma, 102 perc, 1985

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A rendező, Mike Newell Anglia utolsó halálraítéltjének végső napjait dolgozza fel. Ruth Ellis korábban prostituált volt, jelenleg tízéves fiával él és egy bárban dolgozik pincérnőként. Egy nap megismerkedik a nőcsábász, arisztokrata származású autóversenyzővel, David Blakeley-vel. Viharos szerelmük azonban nem tart sokáig, ugyanis az alkoholista David megunja Ruth-ot és szakít vele. A kétségbeesett nő végső lépésre szánja el magát: lelövi a férfit. A bíróság kötél általi halálra ítéli.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
susogosmacko 2014 febr. 01. - 15:20:21
Sokaknak hihetetlen de kowalskynak igaza van.
kowalsky 2009 dec. 02. - 01:07:12
butaszõke,szaralakkal
10/10
euTanázia 2009 aug. 21. - 21:45:31 10/10
A "Csak egy tánc volt" igen karakteres film, nagyszerû alakításokkal
Miranda Richardson akár egy Marylin Monroe másolat, sorsának csapdája önnön szépsége és akaratgyenge jelleme. Szenvedélyét az izgalmas, bohém, rendhagyó férfiak keltik fel, de mindig akad mellé segítõ is, aki csapongó életét próbálja normális mederbe terelgetni.
Lepketánc ez a javából!
David (Rupert Everett) a lángja, lebben, lobban, hajladozik, körülötte pedig szédülten, szeszélyesen kereng Ruth, lárvaszerû fehér arccal, felvonultatva a lepkelét különbözõ stációit, uszályába kapaszkodva pedig "atyai" barátja, Desmond (Ian Holm) igyekszik az õrült táncot lassítani.
S ki az elsõ vesztese ennek a bódulatnak?
Ruth kisfia. Számára még a felemelkedés sem adatik meg, apró áldozatként igyekszik a felnõttek között felnõttebb lenni.
David és Ruth tragédiája személyiségükbõl fakadóan sorsszerû volt.
Hiába, senkit nem lehet akarata ellenére megmenteni.
Ilyen volt a tánc, éjjeli lepkék önpusztító vak szenvedélye.
A fõszereplõk mindegyike oly élesen és árnyaltan munkált volt, hogy játékuk hosszantartó nyomokat hagy a film nézõjében.
9/10
filmbolond 2008 dec. 09. - 21:38:02 9/10
Aki még nem látta, ne olvassa tovább!!!

Én már másodszor láttam és ismét nagyon tetszett, bár azért nem adtam rá 10-et, csak 9-et. Volt benne pár felejthetetlen jelenet, de megvárom, hátha más is ír róla. (Kíváncsi vagyok, kinek melyik jelenet tetszett.)
Amiért írok: Általában nem szoktam védeni a gyilkosokat, de ebben az esetben teljesen meg tudtam érteni a nõt.Õszintén, tiszta szívbõl szerette azt a férfit és a férfi sem tudott vele véglegesen szakítani, mindíg visszatért hozzá. A férfi durvasága, árulása valóban szívszorító volt és a nõ szerelmes féltékenysége, becsapottsága is. Meg a búcsúlevele.