Csak egy zsaru

Bakancslistához adom
Bastille Killer - Flic, tout simplement
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia krimi, 94 perc, 2015

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Martine Monteil azonos című önéletrajzi regényének filmadaptációja, mely a francia rendőrség első női vezetőjéről szól, aki az ország leghíresebb gyilkosa, a pszichopata Guy Georges üldözésébe kezd. A nyomozás azonban számos nehézséget tartogat egy nő számára, és ez sokszor veszélyezteti a munka hatékonyságát. Kellő szakmai profizmus és kitartás kell hozzá, hogy hősünk megállja a helyét egy férfias világban, ahol sokszor ütközik szexista megnyilvánulásokba, munkahelyi rivalizálásba és olyan kollégákba, akik nem feltétlen szeretnék, hogy az igazság napvilágra kerüljön.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Dave2204 jan. 22. 10:46:46 9/10
Jó a film, bár számomra nyomasztó volt a hangulata. Nevetségesnek semmiképpen nem tartottam. A jó bűnügyi történetek kedvelői nek ajánlom.
6/10
sexykex 2022 okt. 14. - 12:30:16 6/10
Ilyenek a kemény nők és ilyen a rendőrségi munka. A technika fejlődése, a létrehozott adatbázisok valóban megkönnyítik a mai zsaruk munkáját, de jó kopónak lenni nem egyszerű feladat. Az átlagos tévéfilmektől valamivel jobb ez a dokumentumfilmekre is emlékeztető alkotás.
(Az „izmusokkal” mindig baj volt, baj van és baj lesz. Ettől függetlenül én megpróbálkoznék a „logikusizmus” bevezetésével.)
offtopic
fourdogs 2022 jan. 04. - 09:29:20 Előzmény Közbiztonság Szilárd
Vagy így: "az ország leghíresebb gyilkosának, a pszichopata Guy Georgesnak az üldözésébe kezd". Ahogyan régen az iskolában tanították a toldalékok használatát.
Közbiztonság Szilárd 2021 febr. 13. - 02:49:17
Biztosan magyarul nem tudó seggekkel kell filmismeretetőt íratni?
"az ország leghíresebb gyilkosának, a pszichopata Guy Georges üldözésébe kezd"
Ez magyarul így hangzik:
"az ország leghíresebb gyilkosA, a pszichopata Guy Georges üldözésébe kezd"
7/10
Owl 2021 febr. 02. - 21:17:55 7/10
Idáig még senki nem magyarázta el nekem, hogy a személyi és egyéb jogok védelme mitől fontosabb, mint egy bűnöző elfogása. Ezt sajnos most se tudtuk meg. De annyi biztos, hogy a törvényeket elsősorban azok hozzák, akik érdekében hozzák. Ezért nincs korrupció, ezért mászkál a sok pedofil, ezért nincs a bűnözőnek színe, rassza, nemzetisége, állampolgársága és szinte csak a legvégső esetben "kénytelenek" a szervek a kisujjukat mozdítani, ha már nagy a köz felháborodása. A film szépen mutatja be, hova vezet a liberós agymenés, mikor a bűnözőnek joga van reggelig csicsikálni az ágyában, addig nem zargatható holmi letartóztatással.
8/10
szabzero 2020 máj. 11. - 22:40:57 8/10
Izgalmas volt, de néhol idegesítő volt a rendőrség bénázása. Bőven nézhető kategória
8/10
euTanázia 2020 ápr. 28. - 20:30:21 8/10
Remek kis bűnügyi film.
...bár nem volt benne min “szakadni a röhögéstől”, de nem is ígérte senki.
Nagy1A 2018 ápr. 07. - 10:29:27
Off! Hááááát............hogy izgalmas lenne, azt nem mondanám.........de, hogy szakadtam a röhögéstől, az tutti! Az biztos, hogy egy megtörtént esetet korrekt, nem tupírozott módon mutattak be a filmen, mert a francia rendőrség, a valóságban is ennyire impotens! A film végén hangzik el, " a személyiségi jogok megsértése miatt, csak 2000-től vezethettek a szexuális bűnözőkről nyilvántartást! A nyilvántartás bevezetése óta, 1020.000 !! ügyet göngyölítettek fel!!! Százhúszezret!!! Idióta liberális barmok!! Ez megy egész nyugat európában!! Ezt használják ki most a terroristák. Amikor megkapták a fülest, hogy a srác a szállodában van azt mondja a felügyelőnő………” Rengeteg időt veszetettünk………..most éjjel 4 óra van, kérj erősítést és 6-kor találkozunk a szállodánál…..” Na itt szakadtam a röhögéstől!! Nem azonnal…………. a főnök beszól a kis telóján és 20 autóval mennek oda abban a szempillanatban……….hanem, majd 6-kor!!! Miért?? Mert a személyiségi jogok megsértése miatt, este 10-től, reggel 6-ig nem mehetnek be a rendőrök a megfigyelt lakásba!!!!! Ugyanezt játszották el tavaly a brüsszeli robbantó, a rendőrök pontosan tudták, hogy melyik lakásban, hányan szedik össze a holnapi robbantásra a cuccot, de nem tartóztathatták le őket, mert nem mehettek be a lakásba!!, ezek meg szépen fél 5kor leléptek a tetőn át és robbantottak!! Ennyire idióták ezek!!
3/10
stupek2 2018 ápr. 04. - 16:22:21 3/10
Hát, nem egy izgalmas film. Inkább dokumentumfilm. Egy zsarunő története, közben egy kis nyomozás, meating, családi élet.
8/10
InteriorLulu 2018 jan. 08. - 21:13:48 8/10
A filmismertetõ kicsit talán túlhangsúlyozza a fõ- és címszereplõnek a nemébõl adódó konfliktusait, a fókusz sokkal inkább magán a nyomozáson van, hogy egyáltalán beazonosítsák a sorozatgyilkost; azon, ahogy az illetõ körül egyre inkább szorul a hurok.
Nagyon jó, izgalmas krimi, és a tény, hogy egy nõ a rendõrfõkapitány - ráadásul az elsõ nõ ezen az igen magas poszton -, csavar egyet az \"ilyesmit sokszor láttunk már\" érzésén .