Csak egyszer élünk

Bakancslistához adom
You Only Live Once
amerikai filmdráma, 86 perc, 1937

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A cselekmény fővonala kifejezetten Lang-i hangvételre utal, s némileg Az éjféli vándort idézi. Az ifjúházas, börtönviselt Eddie-t csapdába ejti a sors, amikor ártatlanul vádolják rablással abban a kisvárosban, ahol feleségével szeretett volna új életet kezdeni. Halálra ítélik, de a börtön papját megölve sikerül megszöknie. Szerető felesége, Joan ugyan segíti a rendőrök elől való menekülésben, de ő sem képes megmásítani a végzetet, beavatkozása inkább ront a helyzeten, amelynek végül maga is áldozatul esik.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Joan Graham
Eddie Taylor
Stephen Whitney
Bonnie Graham
Dolan atya

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
berto49 2016 ápr. 22. - 11:33:44 9/10
Egy 1937-es film nagyszerû értékekkel. Igaz, ezen nem kell csodálkozni, hiszen Fritz Lang rendezte és a harmincas éveinek az elejét taposó Henry Fonda játszik benne. A körülmények hatására bûnbe keveredett, de alapjában jószándékú kisember harca és elbukása az újrakezdésért, átszõve egy sírig tartó erõs szerelmi szállal. Majdnem 80 évvel ezelõtt készült, de mai szemmel is figyelmet érdemlõ alkotás, noiros jellemzõkkel.
ad mala 2015 jan. 04. - 14:57:01
AZ ISMERTETÕBEN LEÍRJÁK A TELJES CSELEKMÉNYT!
Elsie Beckman 2010 jún. 19. - 16:24:53
nekem tetszett. azért a 300ft-ért amibe került...:D fritz langnak tagadhatatlanul van nagyobb filmje, de ennek pl a cselekménye tökjó. csak ha valaki meg akarná nézni ne olvassa el ami idevan írva meg a dvd hátuljára mert elõre lelövik a poénokat, hogy ba....

ügyes film amúgy