Csakazértis nagypapa

Bakancslistához adom
Kotch
amerikai vígjáték, 113 perc, 1971

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Joseph Kotcher, egy nyugdíjas kereskedő elhagyja fia családját, hogy ne kerüljön idősek otthonába. Útja során barátságot köt egy terhes tinédzserrel, ennek köszönhetően pedig elkezdi megérteni az élet valódi értelmét, miközben segít a lánynak megszülni gyermekét.

Stáblista:

Szereplők

Joseph P. Kotcher
Erica Herzenstiel
Wilma Kotcher
Gerald Kotcher
Vera Kotcher

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
koosmiklos 2017 ápr. 21. - 09:09:03 Előzmény Jim Hacker
csatlakozom az elõttem szólóhoz, valóban kedves film. Igen fura volt Walter Matthau-t ilyen szerepben látni. Érdekes, hogy már 51 éves korában is nagypapa szerepet vállalt, látszott is a filmen, hogy kicsit rá is kellett játszani erre a "fehér hajú öregségre". Az pedig hogy a legjobb barátja rendezte a filmet, mutatja, hogy mennyire egyivásuak voltak
Jim Hacker 2015 dec. 01. - 11:20:06
Mr. Kotcher egy jószívû, segítõkész ember, akire úgy tûnik már nincs nagy szükség. A fiával és menyével él együtt, ahol nemrégen megszületett Duncan, az elsõ unoka. Az idõs férfi éli a megszokott hétköznapjait, ám egyre nyilvánvalóbb, hogy környezetének inkább a terhére van. Az ilyenkor szokásos megoldás egy kellemes idõsek otthona lenne, ám Mr Kotcher nem adja be a derekát, ahogy addig is mindig a maga ura volt.
A történet nem bonyolult, ám az a néhány mellékszereplõ teszi igazán élvezetessé. Ezek közül a legfontosabb a fiatal Erica (Deborah Winters), akinek az iskolai tanulmányait egy váratlan esemény felborítja. Várandós lesz, és senki nem áll igazán mellette. Talán Mr. Kotcher a segítségére lehet, és ezáltal mindkettejük, sõt családjuk sorsa is megváltozhat.

Nagyon kedves darab, van benne melodráma és sok finom humor. Nem teszi ki a nézõt nagy traumáknak, mégis az élvezeten túl kínál néhány tartalmas, kiemelkedõ jelenetet. Akinek az alaphelyzet mond valamit, és van/volt ilyen ismerõse, annak nem fog csalódást okozni.