Csehov nyomában...

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2010

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Dokumentumfilmünkkel a 150 éve született nagy orosz drámaíró életét mutatjuk be, bejárva az eredeti helyszíneket, felidézve a moszkvai éveket ahol tanult az orvosi egyetemen és a színházakat, melyekben művei oly sok sikeres előadást éltek meg és élnek meg napjainkig. Ellátogatunk melihovói birtokára, ahol hat évig élt és ahol olyan elbeszélései születtek mint a Szomszédok, A léha asszony, a Gyilkosság, a Parasztok és a 6-os számú korterem. A birtok ma is ugyanabban az érintetlen formában van ahogy annak idején volt. Aki végigsétál a nyírfák között és belép a faházba, ahol a Sirályt megszületett azt érzi megáll vele az idő.
Megtekintjük Moszkvában a dolgozószobáját és a hálószobáját. Itt volt vendégségben nála többek közt Csajkovszkij Levitan és Nyemirovics-Dancsenko. Forgatunk a Kereszt Felmagasztalása Templomban ahol Olga Kniper és Csehov esküvője volt 1901-ben majd a Novogyevicsi temetőben ahol nyugszik.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 febr. 17. - 18:47:44
Igen tanulságos és tartalmas dokumentumfilm a világirodalom egyik óriásáról. Külön pozitívum az, hogy a készítõk rengeteget forgattak az eredeti helyszíneken, ez megadja az egész film hangulatát. Mindenkinek csak ajánlani tudom a megtekintését, megéri ez a háromnegyed óra.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu