Csodás világunk ehető része

Bakancslistához adom
Wonder Food World
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az ételek íze örömforrás, bár az ízlelést- mint "evolúciós fejlesztést" nem csak ezért kapta az ember. Ideális esetben az evés élvezet, nem csupán szükséglet. 7 milliárd földlakó-társunk közül ma 1,5 milliárdan éheznek. Ezzel szemben évente 1 milliárd tonna élelmiszert dobunk szemétbe. A Wonder Food World sorozatban többek közt megmutatjuk, milyen szerteágazó a gasztronómiai kultúra, hogyan zajlik a legnagyobb mennyisében fogyasztott növények tartósítószer nélküli tartósítása, mi köze az űrtechnikának a konzerviparhoz, hogyan működnek az iskolai, munkahelyi és kórházi konyhák, és milyen szerepet kapnak a robotok a közétkeztetésben. Megtudhatjuk, hogy milyen titkokat rejt a baromfi-biznisz, tényleg kell-e tudnunk, kik a brojler-csirkék
nagyszülei, miért akkora a pulykák melle, amekkora, miért van az, hogy egyes szépítőszerekre akár szigorúbb előírások is vonatkozhatnak, mint az élelmiszerekre.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 dec. 20. - 22:20:19
Az elsõ részt láttam, szerintem a sorozat meglehetõsen felszínes és bulváros, inkább szórakoztató jellegû, mint valóban ismeretterjesztõ. Kezdem úgy érezni, hogy a Spektrum kínálata is egyre bulvárosabb, mint valami vásári komédia. Hol van a valódi ismeretterjesztés, az igazi tudományosság? Inkább olvassunk könyveket, az jobb.