Csoportkép tündérekről

Bakancslistához adom
Photographing Fairies
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 106 perc, 1997

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

1913-ban járunk. Az ígéretes fényképész, Charles Castel feleségül veszi a gyönyörű Anne-Marie-t. A svájci Alpokban töltött nászútjuk során a nő váratlanul meghal egy balesetben. A kétségbeesett Charles nem tud megbékélni szerelme elvesztésével. Elhatározza, hogy elmegy haditudósítónak az időközben kirobbanó első világháború frontjaira. A férfi gyakran kockáztatja az életét, szinte keresi a halált. A háborút követően hazatér és megnyitja saját vállalkozását. Ennek ellenére továbbra is emlékeinek él, mély depressziójából egyedül egy szenzációs fénykép ragadja ki, amelyen táncoló tündéreket örökítettek meg. A józan gondolkodású Charles csalásnak tartja a képet, ezért úgy dönt, utánajár a dolgoknak. A Templeton házaspár meghívására egy kisvárosba, Burkinwellbe érkezik. A házigazda lányai megmutatják neki a kertet, ahol az állítólagos tündéreket látták. A főhősnek maga Sir Arthur Conan Doyle és kételkedő asszisztense, Roy segítenek. A tragikus sorsú Charles végül a hihetetlen események hatására újra képes lesz értelmet találni életének.

Stáblista:

Szereplők

Charles Castle
Templeton tiszteletes
Beatrice Templeton
Mrs. Anne-Marie Castle
Sir Arthur Conan Doyle

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
peejay 2013 júl. 23. - 13:25:14
Leírás alapján érdekesnek tûnt a film, de nem jött be. Jobbra számítottam.
Zsizella 2010 nov. 13. - 09:02:11 Előzmény gladiátor1
Igen álomvilág,egy külön világ.Nem mindenki képes még az álmodozásra sem,csak akar valamit,de igazán nem tudja magához vonzani a dolgokat.Én az asztrologiával hobby szinten foglalkozom és álomvilágban élem mindennapjaim is.Ezt szoktam mondani.
A megvalosult álomnál nincs szebb.Aki ezt nem érti,avval az emberrel nem kell vitatkozni,hanem el kell mellette menni,és társat keresni a mi világunkhoz.
Zsizella 2010 nov. 13. - 08:57:24
Csupán most figyeltem fel erre az uj bejegyzésre,mivel ritkán keresgélek a régebbi bejegyzéseimben.Láttam nemrég ismételték a filmet,de nem volt igazán idöm a megnézésére,pedig ha lesz,megnézem.Felkeltette az érdeklödésem az elözö bejegyzés,mivel igazán szex jelenetre nem emlékszem,csak rémlik.Talán akkor mást is csináltam,mert gyakran ismétléskor nem a tv mellet ülök,csupán háttér a film.
Szerintem külön hangulat kell bizonyos filmek megtekintéséhez,azért néha megeröszakolom magam,azért végig nézem,mert azért izgat.
Ezt a filmet remélem hamarosan jó idöpontban ismétlik,akkor referálok ismét.
Beya 2010 aug. 07. - 12:39:18
Minden negatív kritika ellenére nekiültem a filmnek. Szeretem a tündéres filmeket, és a tündéreket, gondoltam ez már rossz nem lehet. Misztikus családi filmre számítottam, de sajna nem azt kaptam. -SPOILER- Egészen a szexjelenetig tetszett a film, de az a rész valahogy annyira kiábrándító volt, nem értettem miért kellett az oda? -SPOILER- Szóval el is kapcsoltam. Nem azt a hangulatot kaptam, mint amit vártam tõle. Talán legközelebb, ha más érzésekkel kezdek neki, már tudván mire számíthatok, akkor végig tudom nézni. Talán...
gladiátor1 2010 aug. 07. - 11:59:42 Előzmény Zsizella
Örülök, hogy mások érdeklõdését is felkeltette Toby Stephensnek ez a korai de nagyon elgondolkodtató és szép filmje. Szerintem Toby a mai angol színjátszás egyik legnagyobb alakja filmen és színpadon egyaránt, nagy rajongója vagyok barátaimmal egyetemben. Sokat vártam a filmtõl de tény, hogy csak a második vagy a harmadik megtekintésre tudtam igazán rajta kívül a történetre figyelni.

Tündéreket keres, Mr. Castle? Ez itt Tündérország.

Micsoda fantasztikus ötlet azzal eljátszadozni, hogy a Tündérek nemcsak hogy köztünk élnek de meg is mutatják magukat egészen addig ameddig az emberi fájdalom és gonoszság el nem pusztítja és ûzi õket. Toby játéka nagyon finom és visszafogott az egész filmben, nekem Ben Kingsley soha nem volt igazán a kedvencem, de ebben tényleg nagyon alakít. Aki szereti a nem mindennapi, sablonos filmeket, van hajlandósága elfogadni a lehetséges csodákat, annak csak ajánlani tudom, mint ahogy Toby többi filmjét is.

A Wildfell-ház lakója,
Jane Eyre,
A lázadás - Mangal Pandey balladája (A felkelés),
The Best Man, stb.
Zsizella 2010 jún. 06. - 07:44:39
Véletlen kapcsoltam be ebben a déli idöpontban a tv-t,amikor leadták.Már elözõ nap nézegettem a Filmm.müsorát,de igazán a cime alapján nem figyeltem fel rá.Örülök,hogy láttam.
Ne feledjük a kort,amikor játszódik,a fényképezés akkori fejlettségét,és akkor is voltak megszállottak,kutatók,hiszen igy megy elöre a világ.Tündérmesék,kuruzslok ma is.HÁT hogy mi is az igazaság?????????????????
Senki alakitását nem kell lebecsülni,ugy érzem.A tiszteletes alakja igenis fontos volt,meghatározó,hiszen a végkifejlet töle függött,illetve,a halált keresö személy,megtalálta,egy álomvilágban a megvalósulást.
BK.többet tudott,hiszen a kiskönyvet megtalálta,kutatott is utána,tehát valamit tudott!!!
TS.Felvállalta,hogy bünös,pedig másképp is dönthetett volna.
Sajnos a kivégzésnél elhangzott szavakat,nem tudom ismételni,de ott volt a lényeg,az örök élet.Szerintem a bezárorész,ezt ábrázolta,amin azért meglepödtem és hirtelen,azt mondom,akkor most mi van???elgondolkodtató.
Könyvtárban,lehet,hogy a könyvet megkeresem,cím szónál az irót magyarul mondták,Szilágyin István........üdv
mijola 2009 márc. 20. - 15:35:06
Azt gondolom, hogy ha halt volna már meg egy közeli hozzátartozód a karodban, akkor bizonyára ezt a filmet is más szemmel néznéd. Én sem gondolom, hogy ez valóság. Mindenképpen valamiféle útkeresés, magyarázat a megmagyarázhatatlanra. Arra pedig, hogy "ezt a színész hapit honnan ismeritek?", ime: Hogy nálunk nem ismerik még elegen, erre csak egy magyarázat van. A filmjeinek (min. legalább 26) a fele sem jutott el Magyarországra. Mindenesetre, amit eddig láttam (kb. 9+2) az meggyõzött arról, hogy nincs "beskatujázva". Akár jófiút, akár rosszfiút játszik, mindig hozza a karakert. Találó amit róla mondanak: igazi "kaméleon". Mindenki figyelmébe ajánlom a Felkelés (Rising) c. filmet (hogyan jut el egy katona az Emberré válásig), természetesen a Jane Eyre-t (melyben semmi mást nem akar, csak boldog szeretne lenni), az Indiai küldetést (nevezett színészünk ebben maga az ördög), a Halj meg máskort (amiben pedig azt hinné az ember, hogy a sátán jött el a Földre). Nos ezzel csak azt szeretném mondani, hogy mielõtt "ítéletet" mondunk, ismerjük meg. Toby Stephens-t, mint bárki mást, lehet szeretni, vagy nem szeretni, de azt gondolom, hogy a tehetségét nem lehet kétségbe vonni. Tisztelettel.
2/10
drug 2009 márc. 20. - 14:19:46 2/10
Elképesztõ zagyvaság a történet. Ostoba és önmagához képest is logikátlan miszticizmus. Csodálom, hogy Ben Kingsley hajlandó volt ilyen pocsék filmben szerepelni. Senkinek sem ajánlom.
gladiátor1 2009 márc. 17. - 20:29:32 Előzmény trebics
''Az emberek a fénykép csodájáról beszélnek, had mutassam be egy csoda fényképét... az élet más megnyilvánulásaival osztozunk -e planétán.''

A film üzenete tényleg nagyon mély és Toby Stephens játéka igazán finom és élvezetes. Igaz, nem ez a legjobb filmje, de azért remélem, aki szerette a Jane Eyre-ben, a Wildfellben vagy esetleg a még nálunk nem vetített de szenzációsan jó Best Manben, ebben is értékelni fogja.
babajaga 2009 márc. 16. - 23:56:13
toby stephens az új olivier, a nagy színészegyéniség angliában, Hamletje és más nagy alakításai okán. egyébként meg egy rakás kosztümös sorozatban, és nem kosztümös filmben is szerepelt már, csak ezek ritkábban jutnak el ide.
Catarina50 2009 márc. 07. - 09:21:06
Toby Stephens ebben is, mint minden más szerepben, briliáns volt.Ezzel együtt szerintem a film felejthetõ.
6/10
trebics 2009 márc. 07. - 00:14:36 6/10
Hümm és hümm. Mit mondjak, ennél jobbra számítottam...
6/10
trebics 2009 márc. 06. - 20:55:18 6/10 Előzmény gladiátor1
Kedves gladiátor1! Nagy a Te felelõsséged, mert (jórészt) miattad fogom megnézni ezt a filmet. Remélem, legalább félig olyan jó, ahogyan írod. Akkor már elégedett leszek.
gladiátor1 2007 okt. 16. - 23:18:58
Szerintem nagyon kevesen láthattuk ebben a filmben Toby Stephenst, korunk egyik legnagyobb angol színészét. Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet, és Toby más, egyéb alakításait is. Mai és régebbi korok mûveiben is frenetikus alakításokat nyújt. Igazi õstehetség!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu