Diamond Club

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 80 perc, 2011

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Richárd, a saját művészetétől megcsömörlött akcióművész elhatározza, hogy egy nagyszabású performansz segítségével írja be magát a művészettörténetbe. A performansz finanszírozását úgy biztosítja, hogy eladja lakását egy fiatal párnak, Adélnak és Trisztánnak. Az adásvétel hamar lezajlik, de ez a kevés idő is elegendő arra, hogy Adél teljesen Richárd hatása alá kerüljön. Egy véletlennek köszönhetően a lány csatlakozik a művészhez, aki a hajnali előadására készülődve egyre furcsább szituációkba keveredik. Közben Adél egyre jobban felszabadul a gátlástalan férfi mellett, de amikor megtudja, valójában mi is fog történni a performansz alatt, túl messzire merészkedik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
tosc 2021 márc. 10. - 14:15:58 1/10
Még egy ekkora szemetet! Minek ilyen munkara cseszni a penzt?! Gyenge rendezes, ocska kepi vilag. "Nem kellett volna Diamond Club" https://www.origo.hu/filmklub/20110506-igazan-nem-kellett-volna-a-diamond-club-kritika-vecsei.html
10/10
Gwen1 2020 nov. 15. - 14:51:42 10/10
Véletlenül láttam meg egyik majdnem hogy kedvenc filmem után kezdődött a tévében, elsőre arra figyeltem fel, amikor bemondták, hogy 18 éven aluliak nem ajánlják, na mondom, biztos valami thriller lesz. Ezért elkezdtem figyelni, meglepődve láttam, hogy magyar film és amíg a szereplőket, alkotókat sorolgatták fel a film elején egy szokatlan és furcsa animációval indult. Erre már megint csak felfigyeltem. A jelenet a szocialista időkre nyúlik vissza, csak másképp. (Inkább kommunista egyébként.) Nézem tovább: tv2 hm...mondom mi ez a "sz@r" nem csoda, hogy ezen az adón ilyen "hülyeségeket" adnak le. De ez nagyon érdekes és muszáj rá figyelni, mert lényegében a két főszereplőt mutatja be és azt, amire a filmben készül a főhős. Nagyon-nagyon jól kitalálták az alkotók!! Jól bemutatja a két főszereplőt. A következő sorok kis spoilert tartalmazhat a végén: Ismertem régen egy embert, aki ugyanilyen művész volt, mint a filméli főhős, csak átvitt értelemben. Én pedig, mint a női főszereplő Adél, szinte követtem volna a pokolba is akár, olyan hatással volt rám, úgy "kicserélődtem" a jelenlétében. Ő szinte nem ember volt, hanem egy jelenség. Pont mint a főhős is itt. Tökéletesen átjött, hogy Adél miért rajong érte, hogy miért bújik ki "szűrke" hétköznapjaiból és egyre jobban élvezi ezt az új életet a "művész" közelségét...azt hittem, majd szerelem szövődik közöttük, pláne a film végszó előtti egy percében, amikor végre beteljesedni látszik és happy endnek néz ki, de nem az lett belőle, amire az ember számít, vagy titkon szeretné, hogy ez legyen a vége....És amikor befejeződött a film, azzal a furcsa zenével, az alkotók felsorolásával csak néztem magam elé a döbbenettől. A döbbenettől, hogy az ilyen típusú emberek, mint a főhős is (és akit emlegettem fentebb, akit az életben ismertem hasonló alakot) azoknak egész egyszerűen nem számít semmi ebben az életben, mint a "normál/átlag" embernek számít. Semmi. Tényleg semmi. Bármikor hátat tudnak fordítani dolgoknak. Mindenféle érzelem nélkül. Az ilyen embereken pedig az érzelmes/normális/átlagos emberek összetörtnek, felőrlődnek és érzelmileg megsemmisülnek előbb-utóbb. (Már ha nem tud kiteljesedni és útjaik így vagy úgy de elválnak.)
tortura 2020 nov. 14. - 13:15:18
Nem kéne spoilerezni.... Vannak, akik még nem látták a filmet.
8/10
5i 2015 máj. 13. - 04:12:34 8/10
Egész jó film az emberi hülyeségrõl, sznobizmusról, stb..Illetve kinek mi a hülyeség, így extrém módon csapatni az életet, majd választott módon meghalni, vagy szürke hétköznapi egérként, esetleg sznobként kattogni egy emberöltõn át.