Diana: a tündérmese véget ér

Bakancslistához adom
Diana: Last Days of a Princess
angol filmdráma, 120 perc, 2007

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A halálos baleset után, mely megdöbbentette a világot, ez az erőteljes filmdráma elsőként mutatja be Lady Diana, a huszadik század egyik legnagyobb ikonjának utolsó napjait.
1997 augusztusát írunk és Diana hercegnő ismét a címlapokon szerepel. Romantikával és luxussal teli, rohanó életvitele, mint ha csak a fantázia szüleménye lenne. Válása után egy évvel elküldte testőreit és sokakat felbosszantott a taposóaknák elleni kampányával. Diana teljes életet él az állandóan figyelő tekintetek között a nemzetközi üzletember, iparmágnás Mohammed Al Fayed fiának, Dodi Al Fayed társaságában. Elkísérve a szeretőket Saint Tropez pálmafáitól a csillogó párizsi utcákig, ez a magával ragadó és érzelmes film megmutatja a kulcs pillanatokat, melyek elvezettek a pár halálához. Ahogy Diana keresi a nehezen megfogható szabadságot és a fotósok üldözik az azonnali gazdagság ígéretét, megtudhatjuk, hogy az események azon a végzetes napon 1997. augusztus 31-én, hogyan váltak irányíthatatlanná.

Stáblista:

Szereplők

Dodi Al Fayed
Trevor Rees Jones
Kez Wingfield
Henri Paul

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nikato 2019 szept. 05. - 17:04:56 7/10
Szerencsétlen Asszony! A mai napig találgatnak.. üldözték őket a fotósok, 180-al mentek, nem voltak bekötve... civil ember is meghalt volna. A tűzoltó parancsnok is azt mondta, ha be lettek volna kötve túl élték volna. Szerinte Diana-n nem igazán látszottak sérülés nyomai, utolsó szavai ezek voltak: "Istenem, mi történt?" Emlékszem mikor 1997-ben bemondták a híradóban, hogy meghalt. Kint játszottam a nappaliban, berohantam a szobába, annyira megérintett, mikor utána visszamentem játszani, már nem volt ugyanolyan. Másnap a szomszéd lánnyal bicikliztünk, és mesélte, hogy Ő sírt is. Én voltam 9, ő 7 éves. Hogy tudtuk annyi idősen felfogni, megérteni, mi történt, ki volt Ő? Hm.. A mai napig nagy hatással van rám. Még élhetne. Túl fiatalon ment el.