Dívák

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 85 perc, 2021

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Szani, Tina és Emese: vagy ahogy magukat hívják, a Dívák. Három húszéves lány, akik órákig képesek sminkről, ruhákról vagy profilképekről beszélgetni. A felszínes külső mögött azonban mindhárman keményen küzdenek, hogy problémás múltjukat hátrahagyva végre leérettségizzenek és megkezdjék felnőtt életüket. Ebbe a helyzetbe csöppen bele Máté, a fiatal rendező, aki az érettségiig követi őket kamerájával, hogy kiderítse, mi rejlik a tökéletes smink mögött - és közben a lányok hatására ráébred: neki is ideje felnőnie.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
LuckyRichárd 2023 jan. 28. - 15:33:21 10/10
A filmben én is benne voltam egy kicsit, és a végén én is meg voltam említve :D, mert én is Tanodás voltam. Tehát elfogult vagyok.
Emlékszem is arra amikor voltak forgatások. Nagyon jó látni az iskolát, akiknek köszönhetően én is érettségiztem, és igazából nagyon érdekes volt az ő szemszögükből nézni az életet. Nagyon más mint az enyém, és talán emiatt akkor nem beszéltem velük (zárkózott voltam). Viszont sokszor csoporttársaim voltak ők, (osztályok nem voltak hanem csoportok) de pl. Tina... vele beszéltem ritkán, és pozitív véleményem volt róla.
Ahogy néztem a filmet, nagyon meglepődtem, fogalmam nem volt, hogy ilyen dolgok történtek, mint ami Szanival. Teljesen máshogy képzeltem el őket. Így ez méginkább egy fajta pozitív sokk. Elgondolkodtam, és reflektáltam az akkori és mostani énem közötti különbségekre. Szerintem én is, meg ők is sokat fejlődtünk azóta az biztos. Szerintem szuper film :) Hamarabb kellett volna... De jobb később mint soha, most végignéztem :)
9/10
lowercarb 2022 ápr. 11. - 14:32:15 9/10
Zseniális. Végig leköt, és az amatőr filmsége adja az egész báját.
artad 2022 ápr. 05. - 20:09:24
"problémás múltjukat hátrahagyva"....az a qrvakemény 20 évesen....
5/10
The Cortez 2022 febr. 21. - 01:42:36 5/10
A magyar coming of age doksi 3 primitív, érettségire készülő csaj érdektelen mindennapjait mutatja be. Később persze megismerjük a tragikus múltjukat, így közelebb kerülnek a nézőhöz, szimpatikusabbá válnak. Legalábbis ketten. Tina & Emese a meglévő irritációfatoruk ellenére is rokonszenvesek tudnak lenni, de ez a hülye nevű Szani kérdéses, hogy mit keres itt. Egy geci idegesítő ribanc, kinek sokáig úgy tűnik, semmi különös nincs a gyerekkorában, aztán végül kiderül, hogy az ő háttértörténete a legdrámaibb, a legmegrázóbb, viszont ez a személyét érintő tényen nem változtat, még akkor sem, ha az egyik monológjában megígéri, majd változtatni próbál. A zenei bejátszások, a rendező narrációja, interjúztatásai meg az animációs betétei (ő maga a finálé előttig csak rajzolt formában szerepel) viszik előre a szerencsére nem hosszú alkotást.
7/10
pihes 2022 jan. 01. - 14:14:42 7/10
Hasonló élettel, mégis nagyon különböző lányok életéről szól a film. Valóban, a téma elég mély volt.
Kicsit más, de megérte megnézni!

7/10
9/10
Mercules 2021 nov. 19. - 01:40:13 9/10
A borzalmas cím ellenére tudtam, hogy valami mélyebb dolog lesz ez, és így is lett. Arra viszont nem számítottam, hogy három random lány életének a nyomon követése ennyire le fog kötni. Szinte nem is éreztem, hogy dokumentumfilmet nézek, ami a dinamikus vágásnak is köszönhető, és a rendező narrációjának, ami pont akkor és annyi ideig tart, hogy szép kiegészítésül szolgáljon a cselekményhez.

A lányok elsőre nem tűnnek a legbonyolultabb személyiségeknek, de nem is feltétlen ők az érdekesek, hanem a státuszok, az a nézőpont, amiből számukra ez a világ kirajzolódik. Ahogy aztán a cselekmény zajlott, furamód elkezdett bennem egy kis irigység motoszkálni, mert bár sokkal jobb szociális és gazdasági helyzetben vagyok, fele ennyire sem érzem magam rátermettnek, edzettnek, és bármilyen nyomasztóan és depresszíven is élik a mindennapjaikat a lányok, valahogy az jött le, egy nagyon erős életigenlő természet uralkodik bennük. Nagyon drukkolok nekik.