Doggerland: a kőkorszak Atlantisza?

Bakancslistához adom
dokumentumfilm

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Ma, a globális felmelegedés idején, minden korábbinál hasznosabb eszünkbe idézni, hogy nem ez az első hirtelen klímaváltozás az emberiség történetében. Példának okáért a középső kőkorszakban a világtenger szintje sokkal gyorsabban emelkedett mint ma, s a partvonal átrajzolódásának meg is lett az eredménye: Észak-Európában egy Kalifornia méretű terület tűnt el a habok alatt? A régészek a közelmúltban egy ambiciózus kutatási program keretében nekifogtak az általuk Doggerlandnek nevezett elveszett föld rekonstruálásának, mely igazi Atlantiszként él a képzeletükben, hisz vele együtt szerintük egy egész kőkorszaki civilizációt nyeltek el a terjeszkedő tenger mind magasabbra csapó hullámai.

Hozzászólások

Szerinted?
tombenko 2010 júl. 28. - 17:27:12 Előzmény viktor666
Nem okozza, hozzájárul. A Föld éghajlata mindig is hullámzott, azonban most a hullám meredekebb, mint eddig bármikor, ráadásul elég jól egybeesik az iparosodással. Másrészt elég szégyen, hogy pont a kis országoknak kell terhet vállalniuk, ugyanis a leginkább szennyezõ országok nem hajlandóak semmilyen terhet vállalni. Egyes esetekben érthetõ, ilyenek például az afrikai, fejlõdésnek induló államok, de hogy az USA vagy az oroszok sem, az tényleg elég égõ... Apropó, pont az Egyesül Államokban a legerõsebb a felmelegedés és iparosodás kapcsolatát cáfolni igyekvõk hangja (érdekes módon mindnek van nem is kevés politikai kötõdése)...
bbbb 2010 júl. 28. - 17:18:31 Előzmény viktor666
Az vajom miért van, hogy a globális felmelegedést tagadóknál valahogy mindig az autósok fenekének a kényelménél lyukadunk ki?
béta2 2010 júl. 28. - 14:00:52 Előzmény viktor666
Nocsak?
Látom, Viktor te nem hiszel a globális problémákban, világvégében és effélékben. De lehet, h neked van igazad.
10/10
offtopic
viktor666 2010 máj. 03. - 01:08:19 10/10
Nagyon tanulságos!!!
Ez a világméretû baromság, hogy a kis sz*ros emberiség okozza a globális felmelegedést!!!
---mekkora nagyképûség!!!
...ma 1 mm a tengerszint-emelkedése évente...
...a mezolitikumban 1cm volt.
Így 100 év alatt emelkedett 1 métert.
Az akkori átlagéletkornak megfelelõen, 3 generáció alatt 1 méter.
Mentek szépen befelé a szárazföld felé...
...eltûnt egy California-méretû terület, az emberek 3-400 generációja alatt...
...most meg 1 mm
100 év múlva 10 cm lesz az emelkedés---
---100 év alatt nem lehet kitalálni valami értelmesebbet annál, minthogy egy kis sz*ros ország is iszonyatos terheket vállaljon, hogy ne üljön autóba...???

Hosszú film, de nagggyon tanulságos!!!