Donyeci történetek

Bakancslistához adom
Donbass
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-ukrán-francia-holland-román dráma, 110 perc, 2018

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A Donyec-vidéken, Ukrajna keleti részén a manipuláció hatására elkezd szétmorzsolódni a társadalom. A háborút itt békének hívják, a politikai propagandát igazságnak, és a gyűlöletet szeretetnek.

A cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard válogatásának fődíját nyerte.
Bemutató dátuma: 2018. november 8. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Geezer77 2022 ápr. 22. - 10:30:58 5/10
Többet vártam. Az okokból, motivációkból nem kapunk semmit, és így ezek az abszurd, szatirikus helyzetek nem jelentenek sokat.
LajtaJ 2019 szept. 01. - 08:28:56
Nagyon tévedsz, mert a Kárpátaljáról kényszerbesorozott magyar fiatalok sorsa, ottani értelmetlen halálaik okán érdekelt a film és megnéztem.
Az orosz-ukrán vita viszont nagyon távol áll tőlünk magyaroktól, attól nekünk nagyon távol kell tartanunk magunkat minden vonatkozásban! Különösen a kárpátaljai magyar véreinket kell nagyon kivonnunk ebből a konfliktusból, megvédenünk őket az ottani háborútól.
A legtöbb ottani lakos nem is tudja meghatározni a nemzeti azonosságát, de a leginkább orosznak vallják magukat, akik felett a sztálini, hruscsovi években mesterségen rajzolták át a határokat.
Ukrajnának ugyan joga van az önálló állami élethez, de korántsem olyan és akkora területen, ahol ma szeretne kiterjeszkedni.
Lengyelország igenis jogosan tart igényt a Lemberg környéki kelet-lengyelországi területekre, Magyarország a magyar Kárpátaljára, Oroszország pedig számos oroszok lakta keleti területekre. Ezeket a területi problémákat előbb rendezni kell és a maradék területeken Ukrajna élheti a maga ukrán nemzeti életét.
Mike088 2019 aug. 12. - 21:21:29 Előzmény LajtaJ
Akiben akad még némi nemzeti identitás az tudja, hogy igazad van. Vesszen trianon! - ez a történelemben szinte példátlan, gyalázatos országfosztás
LajtaJ 2019 aug. 09. - 21:02:50 Előzmény Hanyasvagy_teDiszno
Akkor szerinted a magyar Kárpátalja inkább fetrengjen tovább az ukrán mocsárban, a kárpátaljai magyarok meg csendben várják meg a végleges kimúlásukat?
offtopic
Hanyasvagy_teDiszno 2019 aug. 09. - 19:38:51 Előzmény LajtaJ
OFF
"elindulhassanak az európai, a magyar fejlődés útján!" :DDDDD
Na attól mentse meg őket az isten.
ON
LajtaJ 2018 nov. 21. - 10:44:29
Magyar szempontból nekünk teljesen mindegy, hogy mi történik a Donyeck-medencében.
Ez teljesen az oroszok és ukránok belügye, nekünk ettől nayon távol kell tartani magunkat (még a kápátaljai magyar fiatalok se menjenek oda harcolni, önkéntesként se!).

A magyar Kárpátalját viszont minden erőnkkel ismét szabaddá kell tennünk (akár orosz segítséggel is), hogy végre kiszakadhassanak az ukrán mocsárból és önállóan elindulhassanak az európai, a magyar fejlődés útján!
5/10
funfun 2018 nov. 18. - 20:37:24 5/10
Úgy érzem, a film megértéséhez jártasabbnak kell lenni a regionális politikában. Kissé nehezen követhető, mikor melyik katonai alakulat éppen milyen műveleti területen van, illetve hol is járunk a filmben. És túl sok ehhez képest az in medias res történetmesélés. Hogy kerülünk oda, hogy kerültek oda a szereplők, miért és kik ők?
LajtaJ 2018 nov. 15. - 15:24:37 Előzmény zippofcy
Őszintén szólva nagyon nem érdekel, hogy miként veszekednek, marakodnak egymással az oroszok és az ukránok a Donyeck-medencében. Ez maradjon az ő beleügyük, amihez nekünk magyaroknak semmi közünk sincsen!

Az viszont nagyon érdekel, hogy a magyar Kárpátalja vidékét miként szabadíthatnánk ki az ukrán mocsárból, amelynek eredményeként végül az a vidék ismét megindulhatna az európai, a magyar fejlődés útján.
zippofcy 2018 nov. 14. - 23:57:13
Sajnos ugyanaz a pénzhatalom parancsol Magyarországnak is ami Ukrajnának. A Donyeck medencének volt választása, hogy ne fogadja el az uralmát: mivel ott oroszok élnek, inkább Oroszországhoz csatlakoztak (persze a Krím félszigettel ellentétben ők nem hivatalosan).
A pénzhatalom erre ilyen propagandafilmekkel válaszol. Ahogy a Brexitet is megfúrta.
Az EU egy birodalom. Mint anno a Római volt. Semmivel se jobb.
LajtaJ 2018 nov. 14. - 12:29:08 Előzmény gyurmaca
A csődben és nyomorban fetrengő Ukrajnához képest bármelyik magyar vidék maga a Mennyország!
Éppen ezért kellene végre felszabadítani a magyar Kárpátalját az ukrán megszállás alól és végre elkezdeni visszavezetni a magyar világba azt a területet.
gyurmaca 2018 nov. 13. - 21:13:18 Előzmény LajtaJ
Felvirágzó, európai magyar vidék? Mint Borsod meg Szabolcs-Szatmár megye?
LajtaJ 2018 nov. 10. - 09:42:30
Ezt a propaganda filmet Soros pénzen az ukránok készítették az orosz felkelők által ellenőrzött Donyeck-medence (Krivoj Rog) vidékéről.

Ugyanakkor a csődben és anarchiában fetrengő egész Ukrajnáról ugyanilyen, vagy még rosszabb állapotokat bemutató filmet is lehetne készíteni. A magyar Kárpátalja megmentése érdekében mielőbb fel kellene szabadítani azt a vidéket, hogy kiszakadva az ukrán mocsokból ismét egy felvirágzó, európai, magyar vidék lehessen abból a területből.