Dr. Pol állatklinikája

Bakancslistához adom
The Incredible Dr. Pol
amerikai dokumentumfilm sorozat, 60 perc, 2022

Értékelés:

76 szavazatból
Szerinted?

Dr. Jan Pol valóságos legenda Közép-Michigan farmvidékén, s nem véletlenül: emberként legalább annyira lelkiismeretes, mint különc, állatorvosként pedig varázslatos módon egyszerre a régi iskola és a szokatlan, új megoldások híve. Egy azonban bizonyos: minden döntését és mozdulatát az állatok szeretete és a gyógyítás vágya vezérli.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
agibaba956 jan. 02. 19:00:09
ki tudja, hogy miért nincs saját gyerekük?
kiskadar69 2023 máj. 23. - 06:06:12
Nagy kedvencem,de:
1. Nem szerencsés, hogy a magyar nyelvű alámondás alatt sokszor túl hangos az eredeti angol nyelvű hang.
2. Furcsa, hogy a sorozatban a műtétek alatt általában sem a sebész, sem az asszisztens nem visel sem sebészsapkát, sem sebészmaszkot.
kybuck 2022 okt. 08. - 23:37:23
Bár azt hirdetik most (2022 őszén), hogy új rész hetfőnként 22 órától, akkor is csak ismétléseket látok! Most akkor mégsincsenek új részek?! Kissé érthetetlen.
3/10
Smonika 2022 márc. 02. - 08:33:13 3/10
Sajnos már nem emlékszem :(
3/10
Smonika 2021 dec. 27. - 14:40:27 3/10 Előzmény Bacsocso
Sajnos egyet kell értsek. Szeretem az állatkórházas sorozatokat, de ez borzalmas! Pár napja ismét belefutottam egybe. Egy három napja (!!!) vajúdó tehénhez hívták az orvost, aki... hát nem is írom le, hogy mi történt és mit gondolok erről az egészről, mert annyira szörnyű volt...

Nem tudom, meg lehetett volna-e menteni a tehenet, nyilván nem, és ez a gazdák bűne is, hisz nem vették észre (???), hogy szerencsétlen állat nem tudja világra hozni a borját... De amit a doki művelt... na mindegy, nem vagyok állatorvos, lehet, hogy ez az egész történet állatorvosi szempontból teljesen elfogadható, nem tudom.

A lényeg, hogy nem tudta kivenni az elhalt és felfúvódott borjat, ezért a TEHÉNBEN!!! próbálta szétfűrészelni... nyilván nem sikerült, és az anyaállat is elpusztult. Bár az ő sorsa valszeg amúgy is ez lett volna, eleve a vérmérgezés miatt. Inkább el kellett volna altatni.



Nem tudom, miért néztem végig. Annyira dühös voltam, elsősorban persze az állat gazdáira, hogy miért vártak ennyit!!!
3/10
Smonika 2021 szept. 18. - 11:56:55 3/10
A mai részben egy kecskéhez hívták, aminek a tőgye hatalmasra volt duzzadva, be volt gyulladva, és nem jött belőle tej. A doki egész egyszerűen levágta egy kecske tőgyén a mellbimbó végét, hogy el tudjon távozni a felgyülemlett gennyes váladék vagy tej vagy nemtudommi. Semmi érzéstelenítés, semmi sebkezelés, csak lefogta az állatot, és egy másodperc alatt levágta a bimbó végét, aztán ott hagyta a vérző állatot. Semmit nem adott neki, nem látta el a sebet, csak levágta, és ott hagyta.
Biztos, hogy ez volt a legjobb megoldás? Nem tudom, de elég barbár megoldásnak tűnt... Nagyon sajnáltam az állatot, bár szemmel láthatóan megkönnyebbült, amikor megszűnt a feszültség a tőgyében... Csak nem tudom, hogy utána a seb magától begyógyul, mi lesz a tejcsatornával, az nyilván megszűnik létezni, hisz hegesedve gyógyul. A termelődő tej ugyanúgy nem tud majd eltávozni, csak a másik bimbón keresztül, szóval nem fog megismétlődni a probléma??? Ok, én laikus vagyok, de egy állatorvostól többet várnék...
Bacsocso 2019 dec. 26. - 06:43:48
Kedves Envy, szerencsére semmi szükségem orvosra, kitűnő az állapotom. És képzelje, én is elképesztően jóízűen falatozom a képernyő előtt, amikor például egy ismeretterjesztő/természetfilmben egy oroszlánfalka elkapja és szétmarcangolja az áldozatát, vagyis a soron következő kajáját.
Tehát az említett műsorral kapcsolatban nem feltétlenül ez volt a kifogásom.

De ha már rögtön személyeskedéssel kezdte a mondandóját, akkor én is megjegyeznék valamit.
Biológiából biztosan kitűnő volt, de nyelvtanból egészen biztosan nem. Rengeteg a helyesírási hiba ebben a rövid szövegében, de üsse kő, fogjuk az elgépelésre. Pedig tuti, hogy ott volt az a rengeteg aláhúzás azzal a csinos piros hullámos vonalkával. De egye fene, fogjuk a figyelmetlenségre.
Na de euthanáziának írni az eutanáziát....

Persze csak reménykedni tudok, hogy nem sértő annyira az amit írtam, hogy valami történjen a szívével, kedves Envy, de tudja az eléggé elszomorító, hogy Önnek nincsenek emberi kapcsolatai, nincs családja, nincsenek barátai, és nincs gyermeke sem. Őszintén sajnálom az ilyen magára maradt, magányos embereket. Ők azok, akiket csakis már a kis kedvencük tart életben, mint ahogy Ön is írja magáról.

Szomorú dolgok ezek...
10/10
Envy 2019 dec. 25. - 22:04:28 10/10 Előzmény Bacsocso
Orvos már látta önt ? Mert igen indokolt volna esetébe egy teljes neurózis kivizsgálás . Én is egy 10 est adtam erre a remek sorozatra . Ja és képzelje el , hogy én magam jóízűen táplálkozok és közben nézem ahogy segítenek az anyaállaltnak világra hozni az utódát . Na igaz , hogy én életembe 5 ösnél rosszabb osztályzatot biológiából sohase kaptam . Állatorvos kívántam lenni , egy közeli rokonom Főállatorvos . Megmondta nekem , hogy semmi akadálya az osztályzataim tükrébe hogy állatorvos legyek . De ő ismer kisgyerekkorom óta . És tudja hogy fanatikusan az életigenlés pártján állok , elutasítva az euthanáziát . Ha mégis arra kerülne sor akkor . Megtagadva a kérését a gazdájának a végső elaltatásra vonatkozólag . Na ekkor buknék meg szakmailag , de erkölcsileg és morálisan bátran nézhetnék az után is a tükörbe . Nekem is voltak sok , főleg madárkák . Volt olyan kacagó gerle kis tojó (nem az anyamadár) . Őt kétszer is visszahoztam az életbe , 2017 - be . Friss levegő bevétele , és szájon át a csőrbe óvatos befújás a tüdőbe , közben kíméletes szívnyomogatás abban az ütembe ami a madárkáknál van . Szaporább a szívdobogás , mint az embernél . Örök bánatomra 2017.. november . 4 - én már nem tudtam visszahozni , sajnos elment az úr Isten országába . Most már csak az apamadár van itt nekem [ kb :24 éves lehet] . Minden nap, lelkiismeretem és tudásom maximumát bevetve harcolok érte . Dr Pol csak erősít engem lelkileg harcomba . Sajnos a szívem miatt ő az utolsó madárkám , de lehet hogy gyászfájdalmamba utána megyek , ki tudja .
Bacsocso 2019 dec. 17. - 06:29:50
Amikor ez a szemét megy, már kapcsolok is el a NatGeo-ról. Még arra is külön figyelek, hogy kajálás előtt még véletlenül se lássak belőle egyetlen képkockát sem, mert akkor még enni sem bírnék. Kifejezetten undorító, gusztustalan műsor, remélem még az én életemben véglegesen eltűnik ez a műsor az éterből.

Hozzáteszem, szeretem az állatokat, volt, amikor 11 (!) macskánk volt egyszerre, de a 2-3 cicus állandó jelleggel jelen volt az életünkben, és emellett a kutyák is, azokból is többször 2 kutyus egyszerre. A lakásban pedig papagájok, zebrapintyek, teknőcök és halak tucatjai, így azt senki sem mondhatja, hogy nem szeretem az állatokat!

De ez a műsor egyszerűen gusztustalan, azt kéne rácsok mögé dugni, aki erre pénzt adott, és bármi köze volt a műsor elkészítéséhez.
10/10
r.dzsina 2019 máj. 09. - 06:07:27 10/10
imadom. nalam maximum pontszam
10/10
tibma 2018 ápr. 01. - 20:28:26 10/10
Nagyon szeretem nézni! Aki szereti az állatokat annak ajánlom!
10/10
Fincsi Falatka 2013 jún. 03. - 14:07:20 10/10
Nagyon jó ez a sorozat, én a maximálisat adtam rá.