Droszt

Bakancslistához adom
magyar tévéfilm, 65 perc, 2014

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A Droszt címet viselő előadás egy éjszaka történetét meséli el. Egy budapesti éjszakán, négy taxis autójában utazunk, ahol különböző, egymástól független emberrel ismerkedünk meg. Egy közös van bennük: mindenki valahova megy és valahonnan jön. A két esemény között ülnek az autóban. Nem tudjuk pontosan kik ezek az emberek. Egy megadott tér és egy magadott idő. Egy szolgáltatás, amit ha sürget az idő, igénybe veszünk. Egymásnak ismeretlen emberek utaznak együtt, ismeretlen múlttal és jövővel. Többnyire sohasem találkoznak újra. Az utasok életének csak egy pici szeletét látjuk, amiből csak következtethetünk, hogy kik is ők valójában. Egy a fontos: az út során köztük kialakuló kapcsolat. Aztán a szálak egyszer csak összeérnek, és a kezdetét veszi az őrület. Egy fikciós, meseszerű, abszurd játék a taxizásról, amiben elrugaszkodunk a valóságtól. Az előadás a 2013-as Titánium Színházi Szemle Átrium-díjasa.
Az előadás különleges helyet foglalhat el ebben a televíziós-sorozatban. A magyar alternatív színjátszás egyik olyan alkotását mutathatná fel, mely nagy népszerűségnek örvend elsősorban az ifjabb korosztály körében, és a sorozat tematikáját rendkívüli módon színesítené. A mű amúgy is inkább gilmes jellegű, az éjszakai taxiban történtek kiválóan alkalmasak az eredeti helyszínen történő ábrázolásra. Egyben televíziós bemutatkozást jelent a csoport fiatal színészeinek a képernyőn.

Stáblista:

Szereplők

Üzbég taxis
Vékony taxis
Nagydarab taxis
Csendes taxis
Taxis fia
Részeg fiatal 1
Részeg fiatal 2

Hozzászólások

Szerinted?
rosszkutyusz 2015 aug. 12. - 13:28:35
Nagyon szép Budapest felvételek, a többi sajna semmi.
9/10
Pál László 2015 aug. 11. - 23:50:43 9/10
Az alternatív beütésû kortárs magyar filmek kedvelõinek ajánlom. Abban a kategóriában 9/10. Aki akcióra, hatalmas izgalmakra és egyenes történetvezetése számít, az inkább kapcsoljon el! :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu