Dühöngő ifjúság

Bakancslistához adom
Look Back in Anger
angol filmdráma, 95 perc, 1958

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az egyetemet végzett, de piaci árusként dolgozó 25 éves Jimmy Porter minden dühét a trombitáján és feleségén, Alisonon vezeti le, aki egy Indiában szolgált katonatiszt lánya. Amikor barátnője, Helene rábeszélésére Alison terhesen elköltözik, hiába alakul ki szenvedélyes viszony Jimmy és Helene között. Mivel továbbra sincs igazi tevékenységi lehetősége a piszkos, szürke új Angliában, ez az örökké lappangó düh átszövi Jimmy egész életét.

Az angol "dühös ifjúság" jelképévé lett Jimmy Porter az atomizált, perifériára szorult és perspektíva nélküli ember tehetetlenségét testesíti meg, és "ahogy Richard Burton játssza smink nélkül, csupa erővel, ideggel, fékezhetetlen indulatokkal és rendkívüli érzékenységgel, valóságos élő, érző robbanóanyag". (Vilcsek Anna)
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2018 júl. 23. - 16:16:49 Előzmény ad mala
Akkor kalapot emelek előtted. Engem annyira irritált, hogy kb. 10 perc után feladtam. Pedig kedvenc műfajom a dráma. (Mielőtt még valaki azt hinné, hogy Terminátor meg Rambo filmekre szakosodtam.)
ad mala 2011 dec. 25. - 17:13:09
Bármennyire is jó film ez, Burton karaktere és ez az egész õrült szenvelgés annyira taszít, hogy nem tudom szeretni. Pedig tényleg erõs darab. Richard Burton ekkora színész volt...?
10/10
Bolond Pierrot 2010 máj. 13. - 15:26:33 10/10 Előzmény Heathcliff
Ilyen névvel ilyeneket írni... Szerintem fantasztikus az eredeti film és jó hogy nem csinálnak belõle újat, fõleg nem a nyálas diCaprio-val... De eredeti hanggal és felirattal kell nézni, az új szinkron sokat rontha az élvezeten...
Heathcliff 2009 márc. 23. - 22:16:49 Előzmény Kockás
Miért, mi a különbség a két idõpont között? Mit számít ez? De jó, legyen. Ha szerinted most más értelmezése lehet ennek a darabnak (fogalmam sincs, miben): akkor felõlem értelmezzék újra és forgassanak belõle egy új változatot. Ha valaki, DiCaprio õrült jól el tudná játszani.
Kockás 2009 márc. 23. - 16:37:48
Na...ne...ezt azért mégse.Inkább 1958 és 2008 közti különbség.de azért ne ess túlzásokba.
Heathcliff 2008 ápr. 09. - 02:36:32
A szegedi Kisszínházban Király Attila magasról verte Richard Burtont. Ez van.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu