Dzsigola

Bakancslistához adom
Gigola
francia filmdráma, 102 perc, 2010

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

George fiatal, kalandvágyó lány, aki egy régi, katolikus családba született. Tinédzserként beleszeret Sybil nevű tanárnőjébe. Néhány esztendővel később Sybil öngyilkos lesz. A barátnője halálától lesújtott George alámerül a múlt század hatvanas évei Párizsának éjszakai életébe, izgalmas és vakmerő utazásra indul a Pigalle vöröslámpás negyedének különös világába. Találkozik egy nagyon gazdag, még mindig mutatós nővel, Odette-tel, aki pénzt és különféle ajándékokat ajánl neki a szexuális szolgáltatásaiért cserébe. George-ból egyfajta női selyemfiú lesz, Gigola néven.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2015 okt. 06. - 08:47:13
Laure Charpentier, a Dzsigola szerzõje. Még ha nem olvastam volna, akkor is sejteném az önéletrajzi ihletettséget:-)
frenchbullie 2015 okt. 05. - 18:47:15
Üdv! Régebben már láttam részleteket a filmbõl, ma megnéztem az egészet. A történet nagyon sajátos, nagyon extravagáns, bár ez leszûrhetõ az ismertetõbõl.
Engem fõként az érdekelt, mit nyújt egy film, amelyben játszik Jane Birkin másik lánya, Lou Doillon, Almodóvar "üdvöskéi"; Marisa Paredes és Rossy de Palma, valamint Eduardo Noriega.
Lou Doillon figyelemreméltó gigola, igen, bár annyira nem volt polgárpukkasztó, mint a nõvére, Trier kedvenc színésznõje. Eduardo Noriega hozta a szokásos tenyérbemászó formáját, ez a szerep nagyon megy neki. Bár volt már ennél jobb rossz is:-) Paredesrõl tudom, hogy bárkit képes eljátszani. Rossy de Palma pedig... nos, nem volt annyira csúnya, mint lenni szokott:-)

Érdekes film ez, érdekes, de az a szokni kell-típusú, fülledt, elképesztõ, pikáns. Olyan, hogy kíváncsi is vagy rá, meg nem is...
10/10
pupac80 2011 szept. 28. - 00:08:10 10/10
Szép film egy alternatív világ és a valóság találkozásáról, szeretõkrõl,kurvákról,leszbikus éji lokálok atmoszférájáról, mindez egy család drámájába ágyazva,önéletrajzi forgatókönyv alapján. A film zenei válogatása is remek. Érdemes párszor megnézi: kellemes alakítások, gazdag képvilág.
Ford Mustang 2011 aug. 24. - 20:30:41
Érdekes film. És érdekes, hogy az újság nem "fordította le" 'Dzsigola'-ra, hagyta az eredeti 'Gigola' címet.
Hossza 101'
8/10
NADALFAN 2011 aug. 15. - 21:12:47 8/10
hát ez egy különleges film ,nõi leszboszikról:))
a föszereplö csajszi magyon jól játszotta a "selyemfiút"- nekem tetszett .a franciák különleges népség,nem csípem õket ,viszont párizst imádom ,legjobb hely európában!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu