Édenkertünk Írországban

Bakancslistához adom
Unsere Farm in Irland
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 90 perc, 2010

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó ápr. 22. 06:26:20
Fura, hogy a főszereplő, Dr. Marcus Winter alakítóját a sorozat egyik filmjében sem tüntetik fel.
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:18:12 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:17:28 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:16:22 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:13:57 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:13:15 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:12:23 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:12:04 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:10:59 9/10
9/10
grosz_i 2023 okt. 01. - 16:06:45 9/10
9/10
grosz_i 2023 szept. 27. - 17:57:04 9/10

Édenkertünk Írországban - Játék a tűzzel - Tanz auf dem Vulkan (2010) - 7. epizód

Összegyűlt egész Ballymara, hogy együtt ünnepelje Dr. Lucius McNamara születésnapját. Az ünneplés meglepő fordulatot vesz, amikor a fiatal hegedűművész, John úgy véli, a parti egyben kedvező alkalom arra, hogy a Marie iránt érzett szerelmét ott, valamennyi résztvevő előtt egy lánykéréssel megkoronázza.

Nem csupán Marie, hanem Dr. Winter is meglepődve szemléli a leendő vejének a merész, spontán döntését. Azonban még mielőtt Marie beszélni tudna Johnnal az elképzeléséről, közbeszól a sors: John egyszerűen rosszul lesz, összeesik. Ismételt vizsgálatok után Dr. Winter súlyos következményekkel járó diagnózisra jut: Johnnak agydaganata van, és csupán műtéttel lehet azt eltávolítani. Viszont ez az operáció azzal a következménnyel is járhat, hogy John a későbbiekben már nem lesz képes virtuóz hegedűjátékra.

Jennifer és Patrick szinte gondtalanul élvezik a rájuk talált szerelmi boldogságot, hacsak Patrick a kettes együttlétük legintimebb pillanatait nem rombolná le azzal, hogy azt egyszerűen félbeszakítja és visszavonul. Jennifer már semmit sem ért az egészből, amikor Patrick egy a problémájukat megbeszélni szándékozó kísérlet után, elhagyja Jennifert. Csupán egy különleges párbeszéd, vagy inkább monológ során, egy csacsi mutatja meg Patrick összezavart lelkének az igazi utat, és a szerető pár ismét visszatalál egymáshoz.

Az O’Mally farmon egy új vendég is megjelenik. Anne odavitte Tomot, akit autóval véletlenül elütött, magukhoz vette, hogy ápolja. Az ifjú igen szomorú ember benyomását kelti, és nem csak Erin teszi fel magának a kérdést, vajon Tom milyen súlyos titkot is rejtegethet, ami a fiatal férfinak ilyen súlyos terhet rakott a vállára.

Édenkertünk Írországban - A talány - Rätselraten (2010) - 8. epizód

Erin Winter és az O’Mallyék teljesen megdöbbentek: állítólag a szomszéd birtokon egy hatalmas szállodakomplexum fog épülni. A megbízott építésvezető egyből Erin értésére adja, hogy a munkálatoknak semmiképp sem állhat útjába, valamint elzárja a legelőre vezető utakat is, így pedig a birkák semmiképp sem juthatnak ki a legelőre. Erin Marie-val közösen megpróbál valami megoldást találni, azaz hogyan is akadályozhatnák meg a hotelkomplexum megépítését.

A kis Paulát egy hétre felfüggesztik az iskolába járástól, mert a matematika dolgozat írásakor csalt. Paula bevallja a nővérének, Marie-nak, csupán a „szerelmének”, Fredericnek akart segíteni és a megoldást ráírta a mosdóban a WC-papírra, majd elrejtette. Ugyanakkor kiderül Fredericről, hogy egy ifjú szoknyavadász, és persze ő lesz majd Paula első szerelmi csalódásának okozója.

McNamara otthonában is drámai bonyodalmakra kerül sor. Lucius dadogva és tántorogva beállít a rendelőbe. Mindenki arra gondol, bizonyára egy-két pohárral többet ivott a kelleténél. Viszont mikor Kathie-ra kezet emel, tisztázva a helyzetet, hogy színjózan -, heves vita robban ki közöttük, és Kathie egyszerűen kidobja a házból. Kétségbeesésében Lucius Dr. Martin Winterhez fordul, aki már az első vizsgálat során rájön, hogy, Luciust akut életveszély fenyegeti…
9/10
grosz_i 2023 szept. 27. - 17:44:03 9/10

Édenkertünk Írországban - Életem szerelme - Liebe meines Lebens (2009) - 3. epizód

Erin O’Toole és Dr. Martin Winter éppen az esküvőjükre készül, ami az Abbey Islanden lesz, Erin nagynénje, Rebecca szigetén. Nem csoda, hogy sok a tevékenység és az izgalom Ballymarában, és különösen az O’Mally Farmon. Marie, Martin legidősebb lánya is visszatér Berlinből, az egész család legnagyobb örömére. Elárulja apjának, hogy szakított a barátjával, és félbeszakította a biológiai tanulmányait.

Marie megakadályozza Erin mindennemű közeledési próbálkozását. Ráadásul Erinnek meggyűlik a baja az agresszív szomszédjával, Jack Strattonnal, aki hirtelen már nem tartja magát a régóta fennálló megállapodásokhoz, azaz kerítést épít a földjén, ezzel megakadályozza, hogy Erin a birkanyáját a vízhez tudja vezetni. Jack pedig sokat változott a felesége halála óta.

Jack a kislányával, Emmával teljesen visszahúzódva él a farmján. Amikor Emmát csonttöréssel ismét behozzák Martin praxisába, az orvos hihetetlen gyanakvással tekint az esetre.

Martin legkisebb lánya, Paula is gondot okoz neki. Mrs. Jacksont, kedvenc birkáját el kell adni. Bár Erin és Martin biztosítják, hogy a birkák rendben lesznek új gazdájánál, Paula inkább saját szemével szeretné ezt látni. A búcsú napján besurran a furgonba, és el is megy a szállítmánnyal, azaz Mrs. Jacksonnal és Erin kutyájával, Harryvel.

Édenkertünk Írországban - Féltékenység - Eifersucht (2009) - 4. epizód

A tragikus események beárnyékolják Erin és Martin házassági boldogságát. Erin nagynénjének halála megnehezíti kapcsolatukat. Erin nem érti, Martin miért titkolta el előle a nagynénje súlyos betegségét.

Az örökléssel is gondok vannak. Rebecca elhagyta Erint egy erősen eladósodott szigeten - az Abbey Island turisztikai attrakciójával, ahol Steven Driscoll és felesége Isabell saját programjukat folytatja. Jennifer számára azonban sokkal nyomasztóbb leukémiás nővére, Amy tragikus sorsa.

Csak akkor van túlélési esélye, ha találnak egy csontvelődonort. Jennifer és Martin kétségbeesetten kutatni keresik az alkalmas donort.

Anne O'Mally-nek sincs könnyebb dolga. Mióta Marie újra megjelent a farmon, és visszakerült két nővére „pótanya szerepébe”, kirekesztettnek és kihasználtnak érzi magát. Amikor Marie beleszeret a vonzó és gazdag Matthew McGallagherbe, legalább ez a konfliktus megoldódni látszik.