Édes Wandám

Bakancslistához adom
Wanda, mein Wunder
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott svájci vígjáték, filmdráma, 111 perc, 2020

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A Tribeca és a Vancouver Filmfesztivál díjnyertes alkotása elragadó, mélyen emberi szatíra a gazdagok és a nincstelenek közötti igazságtalan szakadékról, egy gyönyörű svájci tóparti villa díszletei között. A főszereplő Wanda egy lengyel gondozónő, aki kisgyermekeit Lengyelországban hagyva Svájcban vállal munkát. A gazdag Wegmeister-Gloor-dinasztia agyvérzésből lábadozó pátriárkájának, a 70 éves Josephnek és a pazar családi villának is ő viseli gondját. Wanda ügyesen eligazodik a bonyolult családi dinamikában a két felnőtt, ám gyerekesen viselkedő utód és az elegáns, mindent kézben tartó nagyasszony, Elsa között, és állja a sarat a kitömött és élő állatok időnkénti beavatkozásai ellenére is. Ám egy váratlan fordulat mindent fenekestül felforgat: Wanda teherbe esik.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2022 máj. 02. - 11:25:27 5/10
A történet kissé szokatlan, akár érdekesnek is nevezhetnénk, mégsem tudtam nevetni rajta. Inkább kétségbeejtő, hogy a Föld nagy gondolkodói semmi értelmeset nem voltak képesek kitalálni a nagyon szegény, kontra nagyon gazdag probléma megoldására. Itt és most a „van az a pénz” című játék került terítékre, de nem játsszák igazán jól.
7/10
pihes 2022 márc. 14. - 14:41:02 7/10
Amikor egy idegen országba munkát vállalsz, így vagy úgy, az szinte rabszolgamunka. Jól meg is kombinálták itt a helyzetet, és, hogy mi lesz a vége...
Mindennap nem látni hasonlót!

7/10