Ég és föld harcosai

Bakancslistához adom
Tian di ying xiong
kínai-hongkongi akciófilm, 114 perc, 2003

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Vissza akar térni hazájába Lai Qi, a japán megbízott, aki évtizedeken át szolgálta a kínai császárt. Uralkodója parancsára azonban még el kell fognia Li hadnagyot, aki a Góbi-sivatagba dezertált, miután megtagadta a gyermekek és asszonyok megölésére kiadott parancsot. A két kiváló harcművész összecsapását egy karaván felbukkanása zavarja meg. Miután An mester, a sivatag könyörtelen nagyura hírét veszi, hogy a buddhista szerzetes vezette karaván kincset szállít, meg akarja szerezni azt. A két harcos összefog, hogy megvédje az utazókat.

Stáblista:

Szereplők

An mester
Wen Zhu
Cao Jin
Li Zai hadnagy
Ma Gun
Wu Lao'er

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Rahar 2012 júl. 12. - 14:40:19 4/10
Nagyon kedvelem a kosztümös, harcos filmeket. Megnéztem a port.hu-n az értékelését, 17 ember átlagban több, mint 8 pontra értékelte. Ezek után arra számítottam, hogy egy kifejezetten jó filmet fogok látni. A színészi játék gyenge, ha már Steven Segal-t annyira cikizik, hogy mindig ugyanazt a pofát vágja mindenre, akkor ezt el lehet mondani, illetve le lehet írni ebben az esetben is. A párbeszédek egyszerûek. A képi megvalósításban a trükkök csúnyára sikerültek. A kameraállások néhol igencsak igényesek, de a lényeg. A harci jelenetek kifejezetten igénytelenek, egyrészt nem mutatják a vágásokat, ütéseket, a kamerát rángatják, amit kifejezetten utálok. A vágások rosszak és a harci jeleneteknél kifejezetten rövidek, hogy ne lehessen látni semmit. A harci jelenetek kifejezetten hiteltelenek, legalább olyan színészeket alkalmaztak volna, akik tanultak harcmûvészetet, kardforgatást, botharcot, ez így igénytelen és valótlan.
rea1 2012 ápr. 18. - 10:23:23 Előzmény ladovics
Megnézem estére,kíváncsi vagyok rá. (És köszönöm a Cinemax-nak,hogy hasonló filmeket is lead.)
ladovics 2009 jún. 19. - 03:18:33
Zsenialis film, meg Kinaban lattam moziban, nem egy "tipikus" repkedos-verekedos hong kongi akciofilm, hanem egy remek szineszekkel megcsinalt kinai tortenelmi kalandfilm ami raadasul a gyonyoru xinjiangi tajakon jatszodik.