Egy éjszaka Rómában

Bakancslistához adom
Habitación en Roma
18 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol filmdráma, 109 perc, 2010

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Egy hotelszoba Róma szívében. Két fiatal nő, akik Rómán átutazóban véletlenül találkoznak. A találkozás intim és szenvedélyes kalandra csábítja őket, mely mindkettejük testén és lelkén mély nyomot hagy. Lassan átengedik magukat az ismeretlennek, és új, megbabonázó szerelem hajnalára virradnak. Az Egy éjszaka Rómában 12 órát ölel fel egészen a reggeli órákig, amikor a két nő útja újra kettéválik. Hazaindulnak: Alba Spanyolországba, Natasha pedig Oroszországba.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
convar 2022 dec. 12. - 00:18:10 10/10
Imádtam a film Bródy János - Földvár felé félúton féle alapfelütését, tehát hogy (sztem) ez az alkotás is igazából az egy adott és csak abból a hirtelen megszülető élethelyzetből adódó, de gyorsan elillanni is képes pillanatokról szól, tehát azokról, amikről akár már közben is egyből tudod, vagy legalábbis érzed, hogy ha nem nem kapod el, ha hagyod magad mellett elmenni, akkor az már lehet soha többet nem is jön vissza. Az alkotók véleményem szerint ezt a hangulatot próbálták megragadni (főleg a film 2. felében, illetve ahogy haladtunk a reggel felé, egyre inkább), és átadni nekünk filmnézőknek, véleményem szerint sikerrel.

Ami viszont ugye egy alapvető különbség a Földvár felé félúton és az Egy éjszaka Rómában között, hogy míg Bródy valóban el is szalasztotta ezt a múló pillanatot ("Otthagytam őt, és mást is, jól tudom" https://youtu.be/Fq4pQHUfNNE?t=200 ), itt a lányoknak legalább egy éjszakájuk volt arra, hogy egymáséi legyenek mielőtt másnap a saját rohanó életük tovasodorja őket és ezzel együtt valszeg örökre el is válassza őket egymástól.

Szerencsére :) Mert hát ha ők is veszni hagyják és úgy járnak mint Bródy, akkor nincs film, ill. max egy 5-10 perces rövidfilm lehetett volna belőle. Másrészt hát igen, hetero férfiként én is vállalom és ki is mondom: ilyen ízlésesen tálalt ilyen pucér női testek, mitöbb, fazonigazított vénuszdombok szinte non-stop látványa, ilyen profi operatőri, világosító és egyéb más stáb munkával is tényleg, szószerint egy élmény volt, mintha csak vmelyik klasszikus festő klasszikus aktmunkáját láttam volna megelevenedni. Persze ettől még hogy mennyiben tekinthető ez, tehát ez a filmre jellemző folyamatos meztelenkedés a szó szoros értelmében véve FILMélménynek az persze egy jó kérdés, mindenesetre részemről mindenképpen a film vizuális értékeihez írható akkor is, mese nincs.

Meg hát tényleg maguk a csajok is, főleg Natasha Yarovenko...... persze Elena Anaya sem egy csúnya nőszemély, sőt! de így, egy vásznon Yarovenkoval akkor is inkább csak egy jóféle "szomszéd csaj" benyomását kelti, mert Yarovenko viszont mint ha tényleg csak egy divatbemutatóról szökkent volna ide, annyira modellalkatú és arcú, annyira tökély az egész nő. (Amúgy csak érdekességképpen, Yarovenkot ebben a Penelope Cruz rendezte (!!!) rövidfilmben/reklámfilmben láttam először, először 0:31-nél tűnik fel benne, ő nyit ajtót:
https://www.dailymotion.com/video/x6da1r1
Már itt eldöntöttem hogy őt még legalább 1x, valamiben még látnom kell :) Amúgy nézzétek csak végig a kisfilmet, mert lesz ám csattanó is, méghozzá nem is hinnétek hogy kivel :) )

Szóval igen, ez a fajta történet/hangulat/mondanivaló hármasfogat + Natasha Yarovenko részemről végül rendesen megtette a hatását - főleg a film végére érve, amikor már felcsendül a film nagyszerű és megkapó záródala is, a Russian Red - Loving Strangers-e https://www.youtube.com/watch?v=nHx9zM_ievU is, hogy azáltal is maradandó nyomot hagyjon bennünk a film. Mondom, nálam sikerült is.
4/10
The Cortez 2022 júl. 31. - 16:16:27 4/10
Az Az ágyban leszbikus remake-je. Ritkán látni ennyire unalmas erotikus filmet. A 2 leszboszi végtelenül fárasztó, szinte végig különböző kamukkal zsibbasztják egymást (és hát Minket is). A betétdalok tényleg borzasztóak: van 2 nyálas (közülük az egyik az irritáló Loving Strangers), 1 olaszos meg 1 arab/indiai nyekergés. A fényképezésen kívül az egyetlen értékelhető rész, az utsó 10 perc fürdőkádas jelenetében látható heartbreak-allegória – na az valóban művészi volt.
10/10
witpen 2016 szept. 04. - 22:17:01 10/10
Lenyûgözõ film, csodás szereplõkkel és borzongatóan jó zenével. Persze nem mindenkinek való ez a történet és ez így van rendben.
Querelle 2015 okt. 03. - 21:05:47 Előzmény user11
Már, hogy mitõl is olyan elgondolkoztató ? Attól, hogy két buzi csaj kinyalja egymást, utána meg megy ki - ki a maga útjára ?
1/10
kinguci18k 2015 máj. 22. - 18:17:03 1/10
Ez egy történet és jelenet gyenge film.Két meleg,homokos,b...i ( egymás neméhez betegesen vonzódó ember ) szeretkezéseit mutatja.Semmi mást.Nyávogós,sokadszorra már idegesítõ zenei alá festésekkel.Mert hogy nincs különbség nõi és férfi emberi lények között.Akik ily módon betegesen élik ki vágyaikat.Ráadásul az egyikük fiús fejformával,anorexiás külsõvel és szilikon mellekkel(ez talán mindkettõé az volt.).Véletlen sem irányítják,befolyásolják az emberek tudatát a mozi filmekkel ugye?
A film értékelése:1/10
user11 2014 máj. 30. - 08:41:53
Nagyon jó film, szépen fényképezett, két gyönyörû hölgy szinte végig meztelenül, elgondolkodtató sztori és sorsok.
Gina424 2014 jan. 12. - 17:24:02
Nekem tetszett. Néha nem árt egy kis soft pornó!
4/10
offtopic
Sergeant Thomas 2012 szept. 03. - 18:13:39 4/10
Nah ez is egy olyan film volt, aminek megnézésével nem nyertem semmit. Ez egy leszbi soft-pornó, és pont. Két csaj, akik idõnként smárolnak, kinyalják egymást, és kész. A két szereplõ története akár még megrázó is lehetne, ha beleélnék magukat a szerepbe. De ez valahogy nem sikerült. Bás ahogy a szõke csak kimondja a nevét (Natasha) az valami eszméletlen erotikus. Jó ég, az de jó volt.
bokafogo 2011 máj. 15. - 10:55:15
esta pelicula es un arte:) me recuerda a Sevilla/Hispalis..