Egy másik férfi, egy másik nő

Bakancslistához adom
Un autre homme, une autre chance
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-amerikai western, 124 perc, 1977

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A történet az 1860-as évek végén játszódik, a Vadnyugaton. David Williams állatorvos fiatal feleségét kegyetlenül megerőszakolják, majd meggyilkolják a banditák. Az özvegy kisfiával elhagyja otthonát, hogy új életet kezdhessen. Útja során találkozik egy bájos francia fiatalasszonnyal, Jeanne Leroy-jal, aki férjével emigrált Amerikába, hogy fényképészként szerencsét próbáljanak. Francis Leroy tele van ötletekkel, kezd sikeres lenni, amikor meggyilkolják. David és Jeanne gyermekei egy iskolába járnak. A két megözvegyült fiatalnak tehát egy új lehetőséget nyújt az élet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
stupek2 2016 szept. 06. - 08:09:59 1/10
Nem tudom, jó filmet nézek-e? Valóban ez a címe, egy másik férfi, egy másik nõ. De! Itt az elsõ 26 percben már vagy az ötödik történet kezdõdik. Az öt között semmi összefüggés: egy vadnyugati fotózás, francia forradalom, szõnyegárus, két férfi beszélget.Na itt a hatodik, ami egy hajón történik. Semmi összefüggés, kikapcsolom, 1-es.
Sorozatfüggõ 2014 aug. 12. - 11:00:59
Nem volt rossz film, helyenként valóban lassú folyású. De nem is kell minden filmnek pörögni, és a vontatottság sem az unalmasság velejárója. Érdemesebb ilyenkor a lélek apró rezdüléseit észrevenni. És jó volt a vége is. Aki még nem látta, ajánlom neki, pl. ma délben ismétli az MGM. /A csatornához "illõ" bûnrossz szinkronnal./
feketevipera 2012 szept. 09. - 19:53:50
A cím valószínûleg Lelouch 1966-os Egy férfi és egy nõ c. filmjére utalhat, legalábbis magyarul megvan ez az utánérzés, a francia eredeti címekben talán kevésbé. Bevallom, én ezt a produkciót kb. háromnegyed óra után otthagytam, számomra túl vontatott volt, és egyébként is valamiféle furcsa hangulatot árasztott magából, ami miatt nem kedveltem meg. Pedig az alapötlet érdekes lett volna, két különbözõ ország, két kultúra találkozása, az újrakezdés problémája stb. - mindezek kitûnõ alapot szolgáltattak volna egy "mélyfúráshoz", de a végeredmény elég gyenge lett ahhoz képest, mint amit vártam. Valamennyit talán kivághattak volna a filmbõl, hogy ne legyen terjengõs és lapos, véleményem szerint a két óra sok. Úgy gondolom, a forgatókönyv sem a legeredetibb, bár a két fõszereplõ többé-kevésbé egyénített alak, és akad néhány érdekes mellékszereplõ is. Hát ezzel is próbálkoztam, de nem jött be nekem, másnak talán jobban tetszik majd. Olyan öt pontot adnék rá, különösebben nem fogott meg.