Egy null a hullának

Bakancslistához adom
Night Game
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 95 perc, 1989

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

"Pszichopata gyilkos szedi áldozatait, nem tudni ki lesz a következő. De már túl késő?" Mikor leszáll az éj és kigyúlnak a város fényei, az elhagyott sikátorok mélyén valaki áldozatára vár. A bestiális gyilkosság sorozat nap mint nap újabb és újabb meglepetéssel szolgál. Fiatal nők meggyalázott holttesti mellett titokzatos üzeneteket is talál a rendőrség. A nyomozást vezető Mike Seaver (Roy Scheider) az idő kíméletlen szorításában próbál valamilyen összefüggést keresni a gyilkosságok között. Nincs sok ideje, hiszen ameddig a gyilkos szabadon garázdálkodik a városban, bármelyik pillanatban újabb hullára bukkanhat a rendőrség.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Clementi 2021 márc. 07. - 03:36:53 10/10
Tipikus régebbi amerikai krimi a jobbak a közül, de semmi újat nem tud mutatni. De érdemes megnézni, Roy Scheider is jó benne. Kár, hogy nem jött ki DVD-n. Viszont nem tudom mennyit szívott az, aki ezt a magyar címet kitalálta...
KeNorbi 2018 márc. 29. - 19:46:31 Előzmény olahmiki1959
Úgyszintén a "régi, király" filmeket hiányolom én is, a mostanság látható TV-műsorból, habár nemt´om megmagyarázni, hogy a mai -alkotások miért nem olyanok, mint amíly -eket tinikoromban láttam . . .
olahmiki1959 2017 szept. 13. - 06:50:57
Nem tudom, ezt az idióta címet ki adta a filmnek, tisztára, mintha egy zombifilm-paródiája lenne...
"Egy null a hullának" - te jó ég!
A film egyébként mai szemmel már nagyon béna, itt is felbukkannak az amerikai krimikre jellemzõ, unalomig ismert klisék - a rendõrök közötti állandó rivalizálás, két nyomozó össze is verekszik helyszínelés közben!!! (na neeee!) - a szinkron pedig kritikán aluli, ismeretlen, fahangú színészekkel oldották meg a feladatot, kivétel Barbinek Péter, de igazán az õ hangja sem illik Roy Scheiderhez.

Talán a zene az egyetlen, ami maradéktalanul tetszett, a 80-as, 90-es években készült filmek zenéjében nagyon sokszor fõszerepet kapott a szaxofon, ami mindig megmelengeti a szívemet.
Egyszer nézhetõ, és azonnal elfelejthetõ film az "Egy null a hullának".
(Csak azt a címet tudnám feledni...:)
5/10
stupek2 2015 máj. 18. - 10:10:28 5/10
Hú! Három évente egy hozzászólás! Nem lehet valami jó film. Roy Scheider neve sokat mondott, de kevés volt. Rossz szinkron, a kevés zene feszültté teszi a filmet. A cím vígjátékra utal, de véres gyilkosságok vannak benne. Bár vannak benne vígjáték elemek, pld:
-eligazításon nagy letolás, látszik senkinek semmi dolga, majd mindenkinek egyszerre Wc-re kell mennie.
-Üveglabirintus gyilkosság helyszínére jön a pizzafutár a rendõrség által rendelt pizzával (ilyen van amerikában? Munka közben lehet enni?)Ja, és a pizzafutár egybõl odatalált a helyszínre.
-étteremben a többiek füle hallatára a boncnok elmagyarázza a hulla boncolását.

Szóval a rossz szinkron (nem a szereplõk egyéniségeknek megfelelõ szinkronhang) és a zene nélküli felesleges feszültség miatt lepontozom.
10/10
Agnesmagnes 2011 febr. 25. - 21:51:23 10/10
Kedvenc filmjeim egyike,igazán jó kis krimi!!!
Megvan videón,de sajna beletöröltem az elejébe.Remélem adni fogják hamarosan,és akkor eljön az én idõm!:)
Nagyon izgalmas történet és aranyos párt játszik benne Roy Scheider és a 26 évvel fiatalabb Karen Young.
Érdemes megnézni!(Scheider amúgy is kíváló színész volt és itt is jól játszik.)

10/10
5/10
georgia57 2008 febr. 04. - 18:14:40 5/10
Talán a szereplõ teszi talán a lassu kevés tartalom de olyan 60 as évekbeli krimire emlékeztet ,lassan csordogál a cselekmény,de aki ezt szereti annak ez jó