Egy új világ

Bakancslistához adom
Sin-se-gae/New World
18 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai gengszterfilm, krimi, 134 perc, 2013

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Korea legnagyobb bűnszövetkezetének elnöke egy balesetben életét veszti, ezután pedig kitör a rivalizálás a megüresedett helyért. A szervezetbe régóta beépült rendőr, I Dzsaszong is esélyes a pozícióra. A rendőrség beindítja a New World akciót, hogy ő kerülhessen az élre, de nem felhőtlen a kapcsolat a rendőrségi vezetők és a titkosügynök között, aki szeretne kiszállni a szerepéből. A terv haladtával szorul a hurok, mivel korábban másokat is beépítettek, a maffia pedig felderíti a kémeket és elkezdi a leszámolást. Kikerülhet ebből a helyzetből egy kötelességét teljesítő rendőr, mielőtt hozzá is elérnek? Visszatérhet a régi életéhez? Hogyan bizonyítsa hűségét? És a végső kérdés: kinek?

Stáblista:

Szereplők

Lee Ja-sung
Section Chief Kang
Jeong Cheong
Lee Jung-gu

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
nick név 2015 dec. 10. - 15:57:46 9/10
Dél-Korea már sokadjára bizonyítja, hogy igen is tud filmet csinálni, méghozzá igen magas szinten. Ez a film lényegében olyan, mint a Szigorúan piszkos ügyek, vagy az abból adaptált A tégla címû film, csak még sötétebb lezárással egy sokkal magasabb színvonalon.
Ha kém-rendõr film, akkor számomra ez az etalon.

Ez a film valami fergeteges. És nem csak a történet, a fordulatok miatt, hanem magáért az atmoszférájáért, amit megteremt. A színészi játék nagyszerû, a zene, a jelenetek, minden a helyén van. Az ember egy idõ után még a kulturális különbségekbõl adódó furcsaságokat is könnyedén elfelejti.
Olyan feszültség és olyan erõs pillanatok vannak benne... Ez a filmmûvészet magasiskolája, Dél-Koreából.

Természetesen 9/10.
10/10
diktatore 2015 nov. 14. - 14:39:12 10/10
Véres akciójelenetek, némi humorral. A film elég hosszú,de végig sikerült fenntartani az érdeklõdésemet. Nem az elcsépelt klisekkel operáló akciófilm,amit megszokhattunk a hasonló (amerikai) alkotások esetében.
Csak ajánlani tudom,nagyon tetszett. 10/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu