Egyiptom hercege

Bakancslistához adom
The Prince of Egypt
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai rajzfilm, 93 perc, 1998

Értékelés:

134 szavazatból
Szerinted?

Rabszolgának született. Királyok nevelték. Vezér lett belőle. Történetét az egész világ ismeri, milliók tisztelik a nevét, ő Mózes. Az Egyiptom hercege az örökség és a sors epikus igényű drámája. Mózes története és útja a rabszolgától a hercegen át a felszabadítóig, évezredeken át fennmaradt, nemzedékek sorát nyűgözte le a hit, remény és szabadság időtlen témáival. A DreamWorks első egész estés animációs filmjéhez az Oscar-díjas Hans Zimmer írt dalokat és zenét. A film káprázatos képi világán pedig több mint 350 animátor, művész és technikus dolgozott.
Bemutató dátuma: 1998. december 24. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Mózes hangja
Ramses hangja
Miriam hangja
Aaron hangja
Tzipporah hangja
Jethro hangja
Seti hangja
Hotep hangja
Királynő hangja
Huy hangja

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Rgabi 2014 nov. 02. - 15:57:16 Előzmény bijuus
Persze, mert ilyen a "magyar mentalitás", gadus szerint, aki pl egy szép zsidóelméletet mutatott be itt nekünk. Kiváncsi lennék a hölgy(?) véleményére pl a keresztényekrõl is, keresztes háborúk, emberirtások, kinzások, stb.
offtopic
Rgabi 2014 nov. 02. - 15:53:42 Előzmény gadus
Te ismered egy nép mentalitását? Ezek szerint, illetve szerinted, vannak népekre, fajokra levezethetõ mentalitások? Mert akkor ez faji megkülönböztetés, azaz nácizmus, amit itt leirtál, gratulálok.
A mostani kormányra milyen nép mentalitása illik szerinted? Mert elvileg nagyonmagyarok. Te mit gondolsz?
Sz Peter 2014 aug. 20. - 15:45:47
Inkább a kettõs mércével volt ott a baj.
Ha a fáraó ölt gyerekeket az szörnyû tettnek számított. De ha az õ istenük tette ugyanezt, azt elfogadható. :(
5/10
Suziy 2014 aug. 20. - 12:33:08 5/10
"Merlin: Már megint varázslatot akarsz? Hiszen tegnap varázsoltalak hallá, hogy megismerd a tó világát, tegnapelõtt meg sólyom voltál, hogy megtanuld a levegõ törvényeit, ...
Arthur: Tudom. Tudom, hogy már voltam hangya is és vadliba meg vadászkutya, de még annyi mindent tanulhatnék. Kérlek! Miért ne lehetnék most unikornis, vagy róka, vagy akár méhecske? És miért nem változtatod át soha Kayt? Hiszen õ is a tanítványod, és még ráadásul a bátyám is. Már meg is sértõdött szegény.
Merlin: Ide figyelj, Arthur. Elõször is: Nem tudom miért, de Kay számára nincsenek varázslataim. Egyes egyedül téged tudlak átváltoztatni. Másodszor is: most nincs varázslat, hanem menj és fejezd be a latin leckét, mert szükséged lesz még a latintudásodra.
Arthur: Merlin, kérlek!
Merlin: Te, ha nem indulsz azonnal, én latinkönyvvé változtatlak, és úgy maradsz!
Arthur: Na jó, megyek." Üdv néked, Arthur, nagy király

Egy Nagy Király nem vesz részt a lovagi tornákon, mivel a királyra csak ellenségei emelhetnek kardot. Egy Nagy Királynak nincsenek ellenségei sem szolgái.

http://www.youtube.com/watch?v=Bqe8cdlgRpU
gadus 2014 aug. 20. - 11:12:21
Teljesen jól mutatja be a film a zsidó mentalitást.Ezekrõl szól a mondás: "kígyót melengetett a keblén"
filmimádóó 2014 márc. 06. - 23:18:07
Még régen láttam ezt a filmet és nagyon tetszett nekem, nagyon szépen megcsinálták.
9/10
cardas 2012 ápr. 20. - 00:52:37 9/10
Kiskoromban úgy 30-szor ha láttam, sose tudtam megunni. Most is, 17-évesen ugyanúgy tetszik, ha nem jobban. Szerintem nagyon jó, mint animáció mint zenei és mint történeti szempontból is. 9-est azért adtam rá, mert vannak néhol pontatlanságok, amik eltérnek az eredeti történettõl, pl. Mózes tudtommal 40 évesen menekül Egyiptomból és 80 évesen tér vissza, ilyesmik.
Nagyszerû rajzfilm, csak ajánlani tudom mindenkinek!
10/10
Saphir 2012 febr. 29. - 18:00:03 10/10
A betétdalt Ofra Haza több nyelven is elénekelte. Nekem volt szerencsém angolul, németül és persze magyarul is meghallgatni. Gyönyörû zenéje van a filmnek.
10/10
Hannibal Lecter 2012 febr. 17. - 10:43:09 10/10 Előzmény bijuus
Ez nem vallásos vita, egyszerûen két téves nézõpont gyõzködi egymást a hülyeségeivel. Darabokra lehetett volna szedni a hibás érveiket, de minek?
bijuus 2011 dec. 21. - 19:00:27
idejön az ember, hogy a mesérõl elolvassa embertársai véleményét és egy konkrét vallási vita kellõs közepén találja magát. nice.
10/10
knight0919 2011 szept. 18. - 15:33:21 10/10 Előzmény makilaki
Örülök, hogy van valaki, aki tisztában van a dolgokkal! :)
lszl139 2011 márc. 20. - 18:16:44
Nekem megvan a filmgyûjteményemben.
10/10
offtopic
barnan 2011 márc. 06. - 09:24:51 10/10
twillight 2010 dec. 26. - 08:44:43
Niccoló írt olyat.
Egyébként a rabszolgatartás nem felróható az egyiptomiaknak, mivel a zsidók dettó-ugyanúgy tartottak rabszolgákat.
A gyerekeiket nem ölték meg, csak parancs volt rá, amit senki nem teljesített, még maga a fáraó sem (l. Mózes örökbefogadása).
Szó nem volt arról hogy ne lehetne vki többistenhívõ (az majd a Kivonulás UTÁN lesz parancsolat).
Szó nem volt arról hogy az egyiptomiaknak meg kéne térniük, sõt: Mr. Féltékenység folyamatosan beavatkozott (pl. 2M9.12), hogy a zsidókat már elengedni akaró Fáraó (ami meglepõ módon TULAJDONNÉV a sztoriban) mégse engedje el a hébereket.

Ismerem a biblia istenét, jobban is mint Te. Ebben a sztoriban külön beavatkozik, hogy még több kegyetlenséget - köztük egy sajátkezûleg elvégzett tömegmészárlást (a Tizedik Csapás) - végrehajthasson, valamint hazugságra (2M3.17-18) és rablásra (2M12.36) bújt fel. Aztán az Ígéret Földjén lévõk teljes és totális genocídiumára szólítja fel a zsidókat majd (errõl pl. Józsué könyvét lehet megnézni, ahol több népet írtanak ki mind egy szálig!).

Az emberáldozat egyfelõl amúgy elvetendõ, másfelõl miféle áldozat? Kivett egy hétvégét, okés. De amúgy? Ugyanúgy tovább élt (ráadásul hamarabb támadt fel mint kellett volna). Hol itt az áldozat?

Az Alkonyat sorozat is mese, de ez nem mentesíti hogy a vértõl csöpögõ, rasszista Bibliát, ami dettó mese. A kettõ közt a különbség, hogy a Bibliában több a hiba és az ellentmondás. 6000 éves lapos Föld... Az ég mint szilárd burkolat... A király akinek a vér szerinti fia idõsebb a királynál... Exodus, Özönvíz, zombik járta ókori Jeruzsálem... Bordából lett nõ, varázsfa, egyszarvú, sárkányok... Mi is tûnt nekem mesének ezek közül xD

Az Ószövetség azt írja, hogy a Föld lapos, és hogy a Nap kering a Föld körül. Bocsi, de egyáltalán kinyitottad te azt a kötetet? (Lévén rögtön az elsõ oldalon már a lapos földrõl ugat.)
Amúgy a "Föld kereksége" Károli fordítása, ami olyan 500 évvel ezelõtti szókészlet. Ha megnézzük a szótárban mi a franc az a "kerekség" (lévén ma már nem létezik a használatban ilyen szó), akkor azt kapjuk, hogy "korong". A korong pedig egy KÉTDIMENZIÓS alakzat.
A többi marhaságoddal itt nem foglalkoznék, lévén nem azok voltak felvetve, és ez itt nem biblia-honlap. Privátban vagyok csak hajlandó megfelelni azokkal kapcsolatban, lévén semmi közük ehhez a filmhez és messzire vezetnek.

Jézus mondta hogy az ottlévõ hallgatói életében vége lesz a világnak. Szóval hacsak nem mutatsz fel nekem vmi mágikus úton halhatatlan zsidót, akkor a Világnak 2000 éve véget kellett volna érnie. Köfi.
makilaki 2010 dec. 25. - 22:46:42 Előzmény twillight
ha neked csak ennyi jött le gratutálok!
Ki mondta neked, hogy Egyiptom=bûn?? Nem tudsz értelmezni, pedig az iskolában tanítanak. Nem Egyiptom=bûn volt, hanem az, hogy a zsidókat rabszolgasorsban tartották, a gyerekeiket megölték, többisten hívõk voltak, és az egyedüli igaz Isten szavára se akartak megtérni. Na ezek a bûnök.

"Egy gyilkos, önkényúr isten és pszichopata csatlósainak rémmeséje."

Ismered azt az Istent, akirõl beszélsz? Vagy csap dobálózol a szavakkal? Az az önkényes Isten, aki a saját Fiát áldozta fel érted, hogy téged megmentsen? Hát gratulálok.

"Ja, és a Bibliában szinte az utolsó névelõ is mese, de az Exodus kiváltképpen a legterjedelmesebbek közül való."

Gondolom nem is olvastál Bibliát soha az életbe, csak könnyû rámondani, hogy MESE. A Twilight az egy mese, vámpírok az egy mese, a neved is egy mese!

"De nehogy má' aszondjad hogy a Föld lapos, és hogy kb. 2000 éve vége volt a világnak, mert dobok egy hátast!"

Már megbocsáss, de az Ószövetség elõbb írja le, hogy a Föld kerek és a Nap körül kering, mint ahogy arra a tudósok rájöttek.
Egy másik megrázó bizonyíték az isteni ihletettségre az a tény, hogy a modern tudomány sok tétele lett természeti törvényként feljegyezve a Bibliában jóval azelõtt, hogy azokat a tudósok kísérletileg bebizonyították volna. Példa erre a föld kereksége (Ézsaiás 40,22), a csillagászati univerzum csaknem végtelen kiterjedése (Ézsaiás 55,9), a tömeg- és energiamegmaradás törvénye (2Péter 3,7), a víz körforgása (Prédikátor 1,7), a csillagok számtalansága (Jeremiás 33,22), a növekvõ entrópia törvénye (Zsolt 102,25-27), a vér elengedhetetlensége az életfolyamatokhoz (3Mózes 17,11), a gravitációs mezõ (Jób 26,7) stb. Ezek természetesen nem a mai tudomány nyelvén, hanem az egyszerû ember mindennapi tapasztalatain keresztül vannak lejegyezve, mégis teljes összhangban állnak a legújabb tudományos eredményekkel.

"és hogy kb. 2000 éve vége volt a világnak"

Ki mondta neked, hogy 2000 évvel ezelõtt vége volt a világnak? Ilyet soha senki nem mondott, se Jézus, se az apostolok! Utolsó idõ gondolom az se tudod mit jelent.

Amit írtál arra csak azt tudom mondani, hogy "ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna".

Niccoló-val mindenben egyetértek! :)

Kivánok mindenkinek Boldog és Békés Karácsonyi Ünnepeket! :)
10/10
BouillonGottfried 2010 dec. 25. - 21:24:42 10/10 Előzmény Kenyi
Hát elbaszott értelmezéseket könnyû kritizálni, hogy a Föld lapos, meg hogy szó szerint kell értelmezni a Bibliát . Aki azt gondolja, tényleg van olyan ember aki szó szerint hisz a Bibliai teremtéstörténetben hogy az Úr csak úgy beszélgetett és lettek a dolgok, az komolyan beteg és arrogáns. Ha azt veszük, hogy pl. Mózesnek ha megmutatták a világ teremtését, nyílván nem elektronokról kezdett el dumálni, hanem ahogy el tudta mondani. Amúgy a többi tartsa tiszteletben a hitem, akkor én is az övét, én elfogadom hogy õk majomivadékok, õk pedig fogadják el hogy én meg ember vagyok. Aki mindig ártani akar, az nem a magamfajta, el lehet rajta gondolkozni...
Kenyi 2010 dec. 25. - 18:18:22
Azért durván hülyeségeket ír vallásról, evolúcióról meg mesés történetekrõl, amikben csodák történnek. Elõször is ha egy pap elfogadja (és nem elhiszi- ez nem vallás) az evolúciót attól hihet Istenben a két dolog nem mond ellent egymásnak, még akár vissza is vezethetõ a bibliai teremtéstörténet az õsrobbanástól kronológiailag az ember létrejöttéig. Inkább az evolúció a helyes tudományos alapon, míg a keresztény/keresztyén hit egy filozófiai nézet (ha tanult filozófiát talán nem a legelõrébb mutató). Csak a Karácsony miatt röviden be is fejezném, bár tudom most én leszek a krampusz. Csupán azért, mert egy szûz anyától nem gyakori, hogy gyermek születik, ráadásul aki Isten fia, illetve Isten egy személyben. Bizonyára december 24-én született Jézus nem pedig akkor volt a római õsi pogány napisten Mithrász fesztiválja. És semmi összefüggés nincsen a perzsa zoroasztrizmusból, Ízisz és Ozirisz kultuszából és a pogány görög filozófiai hagyományokból átvett történetekben minden a véletlen mûve...
twillight 2010 dec. 25. - 17:09:27
Ezt a rasszista szöveget! Egyiptom = bûn. Ahha.

Amúgy a sztori ocsmány úgy ahogy van. Egy gyilkos, önkényúr isten és pszichopata csatlósainak rémmeséje.

Ja, és a Bibliában szinte az utolsó névelõ is mese, de az Exodus kiváltképpen a legterjedelmesebbek közül való. De nehogy má' aszondjad hogy a Föld lapos, és hogy kb. 2000 éve vége volt a világnak, mert dobok egy hátast!
10/10
Dudlicsek 2010 dec. 25. - 16:34:25 10/10
Sok víz lefolyik még addig a Níluson. :-)
smartdrv 2010 dec. 25. - 15:47:18
mikor tanuljátok már meg, hogy az "epic" nem epikust, hanem eposzit jelent?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu