Egymillió dolláros zsákmány

Bakancslistához adom
Kansas City Confidential
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 99 perc, 1952

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

A rendőrségtől elbocsájtott kapitány pandúrból rablóvá lesz és hozzáfog, hogy megvalósítsa a tökéletes bűntényt. Megzsarol három körözött nehézfiút, hogy szegődjenek társául és az egymillió dolláros bankrablást ráverné a börtönviselt, próbaidőn lévő balekra. Pechére azonban rosszul választ: Joe Rolfe nem olyan fából van faragva, hogy más helyett vigye el a balhét és konok elszántsággal ered a valódi tettesek nyomába.

A film Quentin Tarantino bevallása szerint az egyik "kultusz" forrásmű volt a Kutyaszorítóban megírásakor.

Stáblista:

Szereplők

Joe Rolfe
Helen Foster
Tim Foster
Boyd Kane
Tony Romano

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Querelle 2016 nov. 01. - 17:58:31 Előzmény adamnagysweetmovie
Ahhoz képes Tarantino vértõl fröccsögõ logikátlan baromságokat csinál, ezekben a logikai elemekre épülõ filmekben pedig még a pisztolygolyó ütötte lyuk sem látható.
LaszloP 2012 márc. 08. - 15:28:36 Előzmény antimason
Elsõ rangu film, egyszerü de érdekes, jó téma.
A szinészek késöbb a TV ben és a filmekben jó kariert futottak be.
John Payne gyerekkorom egyik Western hõse, de jó szerepe volt például egy hires musical -be a 40 -es évekbe a hires Carmen Mirandával.

Amerika a világ legjobb országa volt az 50-es évekbe és érdemes rá figyelni a film hát terére ami belekukkant az akkori társadalomba.
LP
adamnagysweetmovie 2011 júl. 15. - 09:19:06 Előzmény feketevipera
A B-filmek jellemzõen mûfaji paneleket használnak, az ügyesebb rendezõk ezt egyéni vonásokkal is tudják gazdagítani. Ezt a filmjét régen láttam, nem tudom, itt mennyire sikerült ez neki. Phil Karlson amúgy az amerikai B-film jelentõs alakja volt, a nyersebb stílusé, úgy mint Fuller vagy Don Siegel. Ezért szerette Tarantino, ezesetben nemcsak reklámszlogenként említették meg, bár úgy emlékszem, a két film között csak "motivikus" a kapcsolat.
lszl139 2011 máj. 02. - 11:56:21 Előzmény Kendy
Nekem megvan a gyûjteményemben, ha nem sikerült megnézni.
Kendy 2010 nov. 08. - 10:56:18
Nem láttam még a filmet de nagyon kíváncsi vagyok rá!

Sajna nagyon késõn adják le.
:(

Pedig még külön pozítivum,hogy az m2 adja le mert nincsen reklám a film alatt!
10/10
antimason 2010 jan. 31. - 20:26:15 10/10
Nagyon jó film, nagyszerû színészekkel.
feketevipera 2009 szept. 02. - 20:27:50
Hát... ha nem is a legjobb film, mindenesetre tûrhetõ kikapcsolódást jelent (ha már nincs jobb dolgunk), plusz némi betekintést nyerhetünk a film noir mûfajába is. Nagy hátránya az, hogy tényleg borzasztóan sablonos, kiszámítható az egész. Az egyáltalán nem zavart, hogy feliratosan ment, csak legalább valamivel nagyobb bötûkkel feliratozták volna. Ja és hát külön öröm volt látni a viszonylag fiatal Lee Van Cleefet. :)))
Vinogradov 2009 aug. 30. - 10:01:33 Előzmény Dr. Zaius
Nem rossz film, de annyira nem volt újszerû.

A maga idejében nyilván olyan sztorielemekkel pakolták tele, amelyek még újszerûnek hatottak - de manapság, hiába no, már ezerszer ellõtték ezeket a cselekmény-paneleket, így aztán képtelen voltam szûzszemmel nézni - ez nyilvánvalóan nem a film hibája, de nem is szolgált elõnyére, hiszen az igazán nagy filmeket sosem tudták leutánozni.

Ezt leszámítva egy jól megírt krimi, a sztoriban igazából nem is találtam kivetnivalót és a színészek meg a fényképezés is elég színvonalas volt a koréhoz képest, szóval

6.9/10-et

simán megérdemel.
Dr. Zaius 2009 aug. 29. - 08:49:46
Egyetértek!
Izgalmasabb, mint sok mai film.