A hóhér

Bakancslistához adom
Bødlen
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán háborús filmdráma, 96 perc, 2013

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Morten Topsøe az ENSZ-nél dolgozik emberjogi ügyvédként, akit azért küldenek Kambodzsába, hogy háborús bűnösöket kutasson fel. Szerelmes lesz egy nőbe, aki 15 évesen, a korábbi Khmer Rouge-rendszer alatt hóhér volt. A férfi az igazság és a szerelem kereszttűzébe kerül. Engedje, hogy felelősségre vonják szerelmét fiatalon elkövetett bűneiért, vagy védje meg őt? Egy film két ember szenvedélyéről és fájdalmairól.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2021 okt. 13. - 15:18:02
Nagyon durva sztori. Még szomorúbb, hogy igaz és hogy a gazember is éli világát.
7/10
Ferenc Geisz 2019 máj. 18. - 17:21:59 7/10
Jó is lehetett volna, ha kicsit kevésbé veszik romantikusra. Kár érte.
7/10
InteriorLulu 2018 jún. 05. - 00:52:53 7/10
Dráma, és semennyire sem sci-fi, sem kalandfilm.
Kambodzsában játszódik a kétezres évek közepén, dán ENSZ-alkalmazottak feladata, hogy valamiképp kézre kerítsék a volt véres diktátor, Pol Pot egyik fő emberét, a már öreg Nagybácsit, akit a dzsungelben a vörös khmerek maradék tagjai rejtegetnek. A főhős Morten nem sokkal az országba érkezése után beleszeret egy helyi nőbe, akiről aztán kiderül, annakidején egyike volt a kambodzsaiak tömegeit kivégző gyerekkatonáknak, a hóhéroknak...
Jó a sztori (a Nagybácsi ténylegesen létező, még most is élő személy, mint ahogy a rá való vadászat is igaz, mindenki más kitalált személy), ám a filmes megvalósítás sajnos elég amatőr és igénytelen, a tévéfilmes szintet is inkább alulról súrolja.