Életem a szörf

Bakancslistához adom
Soul Surfer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi dráma, 112 perc, 2011

Értékelés:

101 szavazatból
Szerinted?

A tinédzser Bethany Hamilton imádta a szörfözést, a hullámlovaglás volt a mindene. Egy szörnyű tragédia azonban beárnyékolta életét. Kedvenc időtöltése közben megtámadta egy cápa, és leharapta az egyik karját. Nem sokon múlt, hogy az életével fizet a kalandért. Más egy ilyen sokk után soha többé nem megy a nagy víz közelébe, ám Bethanyt más fából faragták. Eltökélt szándéka, hogy újra szörfözni fog, és ismét bajnok lesz belőle. Elképesztő kitartása, megingathatatlan hite segítségével készül a visszatérésre. Hihetetlen, de igaz történet alapján.

Stáblista:

Szereplők

Bethany Hamilton
Cheri Hamilton
Tom Hamilton
Alana Blanchard
Holt Blanchard

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
nikato 2023 máj. 12. - 11:40:56 7/10 Előzmény dzseger
CGI technikával oldották meg. A "mű csonk" alatt volt a színésznő karja zöld ruhával becsavarva és hátra kötve úgymond, majd eltűntették számítógépes technikával.
7/10
nikato 2023 máj. 12. - 11:30:17 7/10
Hihetetlen amit ez a csaj véghez vitt! Csodás család! Az ilyen életrajzi filmekben mindig az a legmeghatóbb mikor a végén az eredeti felvételeket mutatják azokról akikről szólt a film. Ginger kutya valójában az igazi Bethany kutyája volt.
OFF.: Ha már szerepelt Kevin Sorbo miért nem kaphatta Ő Kőszegi Ákos hangját?! OFF. vége
Kcico 2023 máj. 11. - 14:20:51 Előzmény denilson
egyetertek!
Giny K 2015 ápr. 20. - 19:49:38
Nem az elejétõl látram, de tetszett.
Szolid, érzelmes film, giccs nélkül... És igaz történet alapján!
maria-maria 2014 máj. 10. - 15:49:58 Előzmény TheRafflesia
igazad van nekem nagy kedvenc fõleg hogy igaz történet alapján készült
10/10
TheRafflesia 2013 júl. 28. - 13:34:23 10/10
Elõre szólok, a véleményemben lehet, hogy lesz spoiler!

Tegnap találkoztam elõször a filmmel, minden szempontból lenyûgözõ. Nem is csoda, hiszen Bethany Hamilton élettörténete egy remek "alapanyag" volt, amit bemutathattak! Mindig nagyon tudtam csodálni az olyan embereket, akiknek a körülményeik nem teszik lehetõvé, hogy véghez vigyék, amit szeretnének, de mégis mernek küzdeni, hinni és kitartani. Utánanéztem kisit bõvebben a történetnek, Bethany 13 éves volt, amikor elvesztette a karját, és azért belegondoltam, hogy még elõtte volt az élet, választhatott volna magának más hivatást, válogathatott volna ezernyi olyan hobbi közül, amit azért könnyebben meg lehet csinálni egy kézzel, de kitartott amellett, amit igazán magáénak érzett, és kihívásként vette az újratanulást. Ráadásul úgy, hogy a szörfözéshez volt köthetõ élete legnagyobb traumája...

Azért az mindenképpen óriási szerencse, hogy a cápa nem az írókezét harapta le anno, mert akkor elõbb megtanulhatott volna bal kézzel csinálni minden mást, és csak utána kezdhetett volna visszalendülni a régi kerékvágásba. Illetve hogy voltak körülötte emberek, és ráadásul a lélekjelenlétüket sem vesztették el, az apuka pedig jól tudott elsõsegélyt nyújtani. Valamint hogy Bethany apjánál nem hatott úgy az altató, és át tudta adni neki a mûtõt, illetve hogy - ahogyan õ nyilatkozott - a cápaharapást szinte meg sem érezte. Azért úgy gondolom, hogy ezek - fõleg az utóbbi - nem véletlenek. :)

A film nagyon jól bemutatta Bethany lelki szenvedéseit is, amikor rájött, hogy az alapvetõ dolgokat sem tudja elvégezni, amikor a baleset után frissen interjúkat követeltek tõle, amikor mások is megnézték az utcán, amikor rájött, hogy a mûkar csak dísznek volt... Szerintem a filmben semmi sem volt eltúlozva, nagyon jól követték az eredeti történetet.

Amúgy pedig abszolút dicséret az operatõröknek, hogy ilyen jól meg tudták oldani a kamerázást a víz alatt, a hullámok tetején, fel tudták venni a cápatámadást stb., illetve a látványtervezõnek is óriási dicséret, hiszen sikerült olyan élethûen megcsinálniuk a csonkot, és elrejteni az eredeti kart, hogyha nem ismertem volna a színésznõ korábbi filmjeit, azt hittem volna, hogy tényleg egy félkarú lány játszik! Ráadásul AnnaSophia Robb sem bukott le egyszer sem, nem látszott, hogy valójában egészséges. Nagyon jól alakított, nehé lehetett teljesen átélni Bethany érzéseit, illetve meggátolni, hogy néha használja ösztönösen a bal karját. :) Összességében szuper film, bármikor szívesen újranézném!
far vik 2013 júl. 27. - 21:11:58 Előzmény Singaporeflash
Nem is félkarú a csajszi... Ezek szerint cgi a dolog.
Singaporeflash 2013 febr. 28. - 12:11:31
Nagyon jó volt, Annasophia Robb amúgy is az egyik kedvenc színésznõm, ebben a filmben is nagyon cuki és hiteles, tehetséges:-) Végigizgultam az egészet, megható, több ilyet!
mbea91 2012 nov. 16. - 15:46:36 Előzmény denilson
Igen valóban engem is zavart kicsit, h mindenki szõke, kék szemû és tökéletes (kivéve azt a csajt aki ellenfelet alakítja). De ez egy amerikai film ráadásul hawaii-n, még ha igaz történet is az alapja.
De ennek ellenére szerintem teljesen hihetõ, h ennyire szeret szörfözni, mivel a valóság is ezt bizonyítja.
Ráadásul a sok giccs mellett az alapsztori valósághû. És ennek a filmnek köszönhetõen sok emberhez eljut Bethany története.
10/10
NADALFAN 2012 júl. 06. - 17:27:47 10/10 Előzmény denilson
hát ez nagy hülyeség amit írtál! persze néha túl van spilázva de azért nem kéne a kákán is csomót keresni.
az amerikaiak már csak ilyenek töbnyire tökéletesek,de kiderül a filmbõl hogy bajnokot akartak nevelni a lányból és azt csak így lehet,vagyis ha az a sugallat mindenben te vagy a legjobb. a film ezt jól képezi le ,teljesen rendben van.
vénasszonyok_nyara 2012 jún. 03. - 19:10:28
Amiket leírtál az az amerikai filmek túlnyomó részére jellemzõ. Hiába! Ilyen az agyberendezésük, ez kell nekik.
Természetesen vannak üdítõ kivételek a sok trágya között, de általában jellemzõ vonása a filmjeiknek, hogy kevesebb, több lett volna. És mindig beleerõltetik az aktuális témákat a filmekbe (az utóbbi években megjelentek a szimpatikus és jófej buzik egy csomó filmben)
1/10
denilson 2012 jún. 03. - 19:03:30 1/10
Tudom, hogy kapni fogok néhány kellemetlen megjegyzést a véleményemért, de az kizárólag a filmnek szól és nem az igazi Bethany Hamiltonnak.

Ez a film egy borzalmas giccs, egy tenyérbemászóan tökéletes családról, ahol mindenki szuper jó fej. Mindenki nagyon szereti Bethanyt, ezért mindenki kétdimenziós. Annyira irritálóan fantasztikus mindenki, hogy ez undorító. Az elején százszor elmondatják a fõszereplõnõvel, hogy mindene a szörf, nehogy elfelejtsük. A cápa nagyon gonosz (csoda, hogy nem rugdosták össze a derék hawaii-ak, az még tovább erõsítette volna ezen remek emberek összetartását).

Egy mértékletes, visszafogott stílusú rendezõ kellett volna ennek a filmnek, mert Sean Mcnamara nem tudta elkerülni az önéletrajzi sportfilmek csapdáit. Szentimentális és kiszámítható borzalom ez a film.
mbea91 2012 máj. 27. - 12:20:53 Előzmény dzseger
egész pontosan így csinálták:
http://makeupmag.com/news/newsID/820/
dzseger 2012 máj. 25. - 06:02:43
(Film)technikai kérdés:

Meg tudná valaki írni, hogy hogyan, milyen (új?) eljárással oldották meg a csaj "kéztelenségét"?

A filmet nézve nagy összegû fogadásokat kötöttem volna arra, hogy a fõszerepet vagy egy ikerpár játszotta, akik közül az egyiknek tényleg nincs karja, vagy tényleg kéz néküli csajszi, akinek a film elsõ harmadára kezet "rajzoltak".

Folyamatosan azt néztem, hogy mennyire élethû a karja, és egyszer sem "bukott le" a készítõ, iszonyatosan élethûen "tették" oda a "vélt" (az igazi kezével eltakart) hátteret minden egyes jelenetben :o

Tud erre valaki "megoldást"? Esetleg egy werkfilm-link?

Elõre is köszi!

dzs
offtopic
kõmacska 2012 máj. 23. - 03:02:08 Előzmény vénasszonyok_nyara
Jó, hát akkor ne nézd meg. A csajra azért vethetsz egy pillantást: http://www.imdb.com/media/rm3504715776/tt1596346
kovesenator 2012 máj. 22. - 22:54:28
Szegény Cá-Pali, õ csak tette amit a természet elõírt számára. Persze gyilkoljuk le gyorsan, attól sokkal jobb lesz mindenkinek. Addig a pontig, még képes voltam azonosulni a szereplõk fájdalmával. Ilyenek vagyunk mi emberek, a csúcsragadozók, ismételten méltatlanok erre a titulusra.
7/10
idõjós1010 2012 máj. 01. - 12:45:30 7/10
Ezt nem kétlem.
10/10
Viki1080 2012 máj. 01. - 11:24:23 10/10
Az a baj h az elõzményekrõl nincsenek vidik,szal passz,de a cápa támadást konkrétan még visszafogottabban adták elõ,mint ahogy történt....meg ugye a csaj szenvedéseit is/testi,lelki egyaránt/
7/10
idõjós1010 2012 máj. 01. - 01:07:11 7/10
Az ok nyilvánvaló, és jogos, nem is ezt vitattam.
Nem tudtam hogy ez valóban így történt, de ettõl még nem tetszett :-) Élõben biztosan meghatott volna, bár ha tudomásom van róla hogy mennyire ellenséges volt végig az ellenfél, lehet még akkor sem. Inkább pislogtam volna zavartan. Lehet az elõzményekkel estek akkor a film készítõi túlzásba.
10/10
Viki1080 2012 ápr. 30. - 20:03:15 10/10 Előzmény idõjós1010
Az nem hatásvadász,ha megnézed az igazi vidiket,a csaj tényleg felállított maga mellé a dobogóra,mert tudta h Bethany még így,fél kézzel is sokkal de sokkal jobb nála és ha hozzávesszük azt a tényt h Bethany az amcsi szörf válogatott tagja ez így is van:D
Összes hozzászólás