Életem fénye

Bakancslistához adom
Light of My Life
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi dráma, thriller, 120 perc, 2019

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

A nem is olyan távoli jövőben egy szörnyű járvány söpört végig a világon, ami majdnem teljesen kiirtotta a nőket a Földön. Egy évtizeddel később egy apa és a lánya próbál életben maradni a megváltozott körülmények között. Az apa minden erejével azért küzd, hogy a rájuk leselkedő ezernyi veszély közepette megvédje a lányát, Rag ártatlanságát. Eközben a kapcsolatuk és emberségük is kemény próbára tevődik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Ildikó Nóra máj. 09. 10:01:50 9/10
A filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásképp teljesen jó, lassú, különleges hangulatú, kevés szereplővel. A történet, a szereposztás, a helyszín, a filmzene, a színészi alakítások, a szinkron is tetszett. A főszereplőknek jól állt a szerep, Anna P.-Casey A. jó páros volt. Kár, hogy Elisabeth M. nem szerepelt többet a filmben. Gyorsan eltelt a közel két óra, tudtam volna még nézni.
durumdara 2021 júl. 16. - 14:54:19
Hmmm... egyrészt mintha Az Út könnyedebb változata lenne, ami még nincs kiélezve.
Szokatlan, hogy olyan határ minden. Bár összeomlóban a társadalom, annyira azért mégsem...
Erre utal az elem, a kocsik, vonatok jelenléte, meg hogy nincs annyi konfliktus.

De itt nem lehet eldönteni, hogy mi van.
Már kezdődik az önbíráskodás, de azért még vannak keretek...
A történet kicsit olyan, mintha lenne egy teremtett burok, amivel az apa körbeveszi a lányt, megóvva a valóságtól, késleltetve a szembesüléstől.

Tetszett, de nem tudtam eldönteni, hova akar vezetni...
Talán épp ez a lényeg, hogy az apuka őrlődik - még húzza az időt a társadalom maradványainak biztonságában (élelem), de már nem teheti sokáig, mert a női jellegek előtűnése hamarosan várható és a világ állapota is romlik...

Hosszú film, de az életszerű jellege miatt lekötött.

Másik oldalról az Ember Gyermeke jutott róla eszembe.

Ami viszont nagyon idegesített...... az az apuka olyan hollywoodi módra felépített bénázás sorozata. Mint egy burleszk film.
Vagy a tipikus thriller, amiben már a 20. percben le lehetett volna kapcsolni a gyilkost, de a női szereplő mindig olyat tesz, hogy a maradék másfél óra alatt kitépjük a hajunkat az ügyetlenkedései láttán...

Komolyan!

Egyrészt értem, hogy nem akar fegyvert viselni, mert az még több okot adna az erőszakra.
Na de egy ilyen világban fegyver nélkül akarja megvédeni a lányát?

Aztán: bemennek egy házba és bent sátrat húznak fel. Teljesen illogikus lépés!
Egy élelmes embernek a sátor ott van összekészítve minden mással egyetemben egy biztos helyen, egy biztos, elbarikádozható felső szobában, fegyverekkel, késekkel, friss vízzel. És ha gond van, rohan fel, akadályokat aktivál és minden fontos elérhető azonnal...

A másik, hasonló eset az öregeknél. Fegyvert megint nem visz. De legalább elcsórhatna egy kést, amit mindig magánál tart. Az, hogy megint a végén kapkodnak, abszurd.

Mondjuk nem tudom, a 3., azaz a gyanúsan áruló öreg megmenekül-e a bezárkózás után.

De itt jön a burleszk. Legyakja a Hammerite-ot, de nem viszi magával. Ezért a következővel megint küzd...
Majd megint nem vesz fegyvert magához - kés, stb. - és úgy néz szembe az utolsó behatolóval...
Na ez egyszerűen hajtépős kategória.
És ez az ember akarja még sok-sok évig megvédeni a lányát???
Tehát itt mondhatni magának köszönheti.

És kérdés a "lezárás". Az Út-ban fura volt, hogy pozitív színezetet öltött. ami összességében érthetetlen.

Itt meg továbbra is kérdés minden... Nem ad választ, csak annyit, hogy folytatják a vándorlást.

Nem a Triffidek napja, vagy az a Will Smith-es "vannak védett helyek"...

Hanem nagy kérdés, hogy a nőkkel ezután mi lesz?
Vannak-e még tudósok egyáltalán, és ha igen, a kormányok léteznek-e, hogy pl. kísérleti úton mégis visszatolják az emberiséget?
Vagy vissza az őskorba és a maradékon indiai módra (sajnos) közösen osztoznak?
Tényleg megvédik-e őket, vagy a tibeti többférjes modellről lesz szó?

A probléma, hogy túl lassan pusztulnak ki azok, akik még vannak, így a maradékok között ádáz küzdelemre kell számítani...
De az apa sem tarthat ki mellette örökké, kell egy fiatal és még hagyományosan gondolkodó fiú, akivel el tudnak bujdosni...


6/10
Brew 2021 ápr. 26. - 21:56:00 6/10
A film szépen felveti az összes hollywood-ban népszerű újabb eszmét: gonosz férfiak elnyomó rendszere, saját lábára álló erős nő, rasszizmus, fegyverkérdés. Az indoktrináció olykor nyíltan, de többnyire burkoltan folyik a teljes játékidőben, még akkor is, ha az már banalitásba hajlik. Mert hát puskát tartani nagy bűn, de puszta kézzel fejet szétloccsantani szabad.
A történet kétségtelenül lassú, és nagy hangsúly van a párbeszédeken, mégis a kiváló színészi játék átsegíti a nézőt ezeken. Bár számomra élvezetes volt maga a cselekmény vezetése, és a feszültség adagolása is remek, fontos körülmények esnek áldozatául a woke ideológia sulykolásának, vagy a film egyszerűen hallgat róluk. A kurta befejezés láttán az ugrott be, hogy ha most lila hajú, túlsúlyos feminista lennék, akkor biztosan örömkönnyek patakoznának arcomon...
6/10
nick név 2021 febr. 23. - 01:31:15 6/10
Nem rossz film, de valami mégis hiányzik belőle. Pedig Casey Affleck jó színész, a felütés is elég jó, de valahogy mégsem áll össze az egész. Nyomasztónak nem elég nyomasztó, ijesztőnek nem elég ijesztő, a drámai szál nem igen üt át a történeten, nem vált maradandó élménnyé. A hasonlítgatás nem mindig üdvös dolog, de mivel a mentsd meg a gyereked a posztapokaliptikus világban műfaj egy egészen szűk spektrumot képvisel a filmes palettán, Az úthoz lehetne hasonlítani és ahhoz nem fogható.
Nem rossz film, egynek elmegy, de nincs benne semmi különleges, két óra pedig sok idő ahhoz, hogy ezt nyugtázhassa az ember.
9/10
tvhangya 2021 febr. 14. - 15:26:24 9/10
Akárhogy nézem, ez 2017-es film. Legalábbis a stáblista végén ez van írva. Igaz, érdekes módon: ÓMMXVII
A nagy Ó az mi a római számok előtt? Tudja valaki?
5/10
Ariel01 2020 nov. 16. - 00:39:49 5/10
A téma jó, de a film elég gyenge lett. Többet ki lehetett volna hozni belőle.
Sok a jelentéktelen, hosszadalmas rész, sok helyen logikátlan. A háttér sztori sincs túl alaposan kifejtve. Mindegy, egyszer nézhető volt.
Fecni007fefe 2020 jún. 15. - 23:03:53 Előzmény nikato
Ne hagyj nyomot.
7/10
dandelion83 2020 jún. 13. - 11:04:57 7/10
Nekem tetszett. Az én ízlésem szerint lehetett volna még mélyebb, de nekem alapvetően nem volt bajom a filmmel. Casey Affleck jó színész, szeretem, ahogy játszik, jól áll neki a drámai szerep.
5/10
nefefe 2020 jún. 09. - 18:20:09 5/10 Előzmény Medvigy Mihály
Ha jó magyarázatnak találtad, akkor szívesen!
Medvigy Mihály 2020 jún. 09. - 17:29:41 Előzmény nefefe
Köszönöm a magyarázatot.
2/10
nikato 2020 jún. 08. - 17:03:44 2/10
Volt egy ilyen film pár éve, ott is az erdőben csöveztek. Nem emlékszem a címére. SPOILER: A mesélések kimaradhattak volna, első 10 perc már mese, léptetsz, de még mindig mondja és mondja... évek óta menekülnek, de csak azért is előjön a bokorból a kislány. Apuka tudta, hogy meg kell védeni, de soha semmilyen fegyvert nem visznek magukkal, padlásos verekedés után is még tudta, hogy lesz 2 ember, nem viszi magával még a kalapácsot sem, hiszen Ő a legerősebb, még évtizedekig a pusztakezével fogja megvédeni lassanként nővé érő lányát. Lehet, hogy inkább be kellett volna vinnie vizsgálatra, hátha sikerüt volna egy antitestet kifejleszteni, amivel másokat is meglehetett volna menteni? SPOILER VÉGE
10/10
rommel1944 2020 máj. 25. - 01:18:46 10/10
Immár 4. vagy, 5. szerepében látom Casey Afflecket, s tiszta szívemből állítom, hogy mint színész, mint író, mint rendező, sokkal mélyebb érzelmi világgal látta el az Isten mint Bent...! Ez a film, csak ha szociális oldaláról közelítjük meg és hasonlítjuk össze a Good Will Hunting-al, (más oldalról nem is lehet ), akkor mondhatjuk, hogy jó Ben munkája, de ott nem egy lengyel kislány játszik, hanem Hollywood krémje...
Ez a film , már maga a forgatókönyv mély és pláne a CORONA-19 vírus előtt pár hónappal készült , s
a romló világ , a rohadó emberi értékek, borzasztóan boldogtalan világkép ma, egyáltalán nem tűnik
eltúlzottnak...! SŐT.....!!!!!
6/10
sexykex 2020 máj. 23. - 10:07:16 6/10
Újabban a vírusok a nőkre hajtanak. Úgy hallottam vannak jó vírusok, akik nem akarják megölni a gazdit, megelégszenek a kínzással. Bár gyakori, hogy a szervezet védekező mechanizmusai annyira túlpörögnek, hogy abba hal bele a beteg. Még szerencse, hogy mindig vannak immunisak, akikkel a vírusoknál nagyobb szemetek se boldogulnak.
Itt van például Rag, akit az apja nem vesz teljesen komolyan. Folyamatos félrebeszéléssel senkit sem lehet felkészíteni a rá leselkedő veszélyekre, főleg nem egy 10 évest. „Halálom után is veled leszek és vigyázok rád.” Na, persze! Majd a film végén megbeszéljük, hogy ki vigyáz kire. (Nézhető, de nem túl jó.)
kettyo 2020 máj. 06. - 09:26:01
Kicsit olyan mintha Az útnak a lightosított feldolgozása lenne.
7/10
warynski 2020 máj. 05. - 23:09:52 7/10
Jó film, Casey Affleck - ellentétben Bennel - jó színész, ő írta, rendezte, rendben volt.
6/10
pihes 2020 máj. 04. - 15:21:43 6/10
Végig vészjósló hangulatú a film, kevés az inger. Lehet rá hangolódni, de könnyebb nem lesz tőle.
Egy borús napon jó lehet!

6/10
5/10
nefefe 2020 máj. 02. - 22:03:10 5/10 Előzmény doktormacko1
Szerintem az első 10 percben Noé történetének egy átköltött változatát hallottuk valamilyen kitalált mesébe ágyazva. Elég zagyva volt.
Amúgy szerintem az egész film - eltekintve a mondanivalójától - nagyon unalmas, gyenge közepes.
Az utolsó 20 percben végre történik is benne valami.
Csak nagyon türelmes embereknek ajánlom.
6/10
doktormacko1 2020 máj. 02. - 21:56:22 6/10
6 / 10 Hangulat kell hozzá . Nem rossz a film , de nem kicsit nyomasztó , főleg a mai világban. Az első tíz percet valaki magyarázza meg nekem.