Életmentő

Bakancslistához adom
The Lifeguard
amerikai romantikus dráma, 98 perc, 2013

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Leigh 29 évesen úgy érzi, hogy szívébe végeláthatatlan üresség költözött és nem bír tovább New Yorkban maradni, ezért visszatér a gimis évek környezetébe. Visszaköltözik szüleihez, újra életmentő állást vállal a gimnáziumi uszodában és felkeresi a régi barátokat is. Azonban minden reménye ellenére továbbra sem alakulnak úgy a dolgok mint ahogy azt várta, szülei és a helyi gyerekek sem bánnak kesztyűs kézzel vele. Amikor Leighnek viszonya lesz egy gimis fiúval, már barátai is elfordulnak tőle.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
pp13 2016 jan. 03. - 16:11:13 10/10
Nekem bejött.
pneklara 2015 júl. 23. - 07:18:06
Jellemzõ a mai világunkra, hogy az emberek "üresnek" érzik magukat, halálian unatkoznak, kinevetik, elítélik az elõzõ generáció életformáját.Menekülésképp lazának akarják érezni magukat, ami egyenlõ a semmittevéssel,a korlátok nélküli "élni bele a világba" gyakorlattal. Közben nem veszik észre, hogy mi bántja a mellettük lévõt, nem beszélgetnek, csak önmagukra figyelnek,mint a hõsnõnk,aki állva, ülve, fekve, mezõn, réten, ágyban...áldoz az élvezeteknek. S az esze is e körül forog, úszómesteri munkáját csapnivalóan végzi, önzõ, kétsége sincs, hogy amit csinál, az nem jó, nem elfogadható. A nézõben meg ott marad a dilemma: kinek van igaza? Aki betartja a szabályokat,s közben irigyli a szabadon/ szabadosan élõket, akik képesek hamar túllépni akár egy nagy tragédián is.
De a film vége sejteti, hogy hõsnõnk a jövõben talál kapaszkodót, nem csak rombol maga körül,kapcsolatai rendezõdnek, dolgozik azon, amiben tehetséges, s beismeri, hogy csak addig lehetek szabad,és önzõ, amíg azzal másokat nem bántok. De ha a környezetet, a konvenciókat kikapcsoljuk, akkor marad egy nem összeillõ, de magát egymással jól érzõ pár néhány boldog hete. Akkor kinek van igaza?Nem ez a cél, hogy ÉN boldog legyek?Gondolatébresztõ film, jó színészi alakításokkal.