Emanuel másik élete

Bakancslistához adom
The Truth About Emanuel
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 91 perc, 2013

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Emanuel egy megkeseredett, de érzékeny tinédzser, aki apjával és mostohaanyjával él. Egy újabb születésnap határán van - egy napén, amely soha nem érdekelte, mert anyja belehalt a szülésbe -, amikor a titokzatos Linda, a fiatal és divatos anyuka, a szomszédjukba költözik. Linda mesterkedése, hogy kísértetiesen hasonlítson a lány anyjára, arra késztetni, hogy felajánlja segítségét Linda újszülött lányának felügyeletében. Ahogy Emanuel és Linda egyre több időt töltenek együtt, kialakul köztük egy kötődés, ami mélyen összefonódik Linda féltve őrzött, meglepő titkával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Aquarius 2015 máj. 05. - 20:03:56 10/10
A leírás tényleg hülyeség. A film szerintem nem thriller, hanem egy katartikus végkifejletû dráma, zseniális rendezéssel és operatõri munkával. Elsõ nézésre sok apró utalás fel sem tûnik a nézõnek. A színészek is nagyon jók (pl.: "Effy" :)). Nem egy mindennapi film, az elején néhol ijesztõ (betegesnek tûnõ), de érdemes kivárni a végét. Szerintem remek alkotás.
tortura 2015 márc. 18. - 08:38:06
Kicsit ostobácska ez a leírás. Én láttam a filmet, és szerintem Linda egyáltalán nem törekszik arra, hogy hasonlítani próbáljon a fõhõs anyukájára. Hogy is tehetné, hisz nem is ismerte.
Érdekes emberi kapcsolatokat, problémákat ábrázol a film. Egyszer érdemes volt megnézni, de többször nem tenném, az biztos. Nekem egy kicsit beteges. Bár az is igaz, nem volt ilyen helyzetben.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás