Emilie Richards: Új Zéland varázsa

Bakancslistához adom
Emilie Richards - Der Zauber von Neuseeland
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 90 perc, 2011

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Duncan Sinclair a lányával, Aprillel együtt New Yorkból Új-Zélandra utazik, hogy ott, az apja halála után átvehesse a szülői szállodát az ahhoz tartozó földterületekkel együtt, amit viszont azonnal eladni szándékozik. Nem könnyű neki a visszatérés a gyerekkora színhelyére…

Húsz évvel az apjával folytatott heves vita után hagyta el a szülőföldjét, és azt követően az édesanyjával, Melissával is minden kapcsolatot megszakított. Sinclair úgy érezte, anyja elárulta őt, az apjával szemben sosem állt ki mellette, nem védte meg.

A hosszú idő utáni hűvös, újbóli találkozáson Duncan azonnal és egyértelműen világossá teszi, csupán azért érkezett ide, hogy az örökségét értékesítse, azt követően pedig azonnal vissza fog utazni az Államokba. Már a megérkezésekor találkozik a faluban praktizáló doktornővel, Mara Turnerrel. Mara, mint a legtöbb falulakó a birtok eladása ellen van. Jogos az aggodalmuk, hogy a vásárlónak a földterület csupán luxusingatlanok építése céljára kell, amivel megakadályoznák számukra a telekhatáron levő festői tó megközelítését.

Az eltérő álláspontjuk ellenére is, Duncan és Mara egyre erősebben, és kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Viszont a közelgő telekeladás miatti konfliktus folyton megakadályozza a kibontakozó szerelmüket. Duncan az ambícióit mindenek fölé helyező színésznő feleségétől elvált, a gyerekelhelyezés joga nála van, és Mara is elvált, gyermektelen. Amikor mindketten készek arra, hogy megéljék a szerelmüket, felmerül a gyanú, hogy Duncan és Mara akár féltestvérek is lehetnek…

Ugyanis Mara nem egészen véletlenül került háziorvosnak a kis üdülőfaluba. Az anyjánál nőtt fel, és az apja után kutatva utalásokat talált arra, hogy minden bizonnyal ő ebből a faluból származik. Anyja itt, ebben a faluban lett vele terhes, és az apja kilétét soha nem árulta el. Mara arra a következtetésre jut, hogy az anyja minden bizonnyal amikor Duncanék szállodájában dolgozott, ott és akkor lett vele terhes, és mivel Duncan apja egy híres nőcsábász hírében álló személy volt… Amikor pedig Duncan volt felesége is felbukkan a kis településen, teljes lesz az érzelmi káosz.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?